Омилен писател

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Кој ви е омилен писател и зошто? Дали ви се менува вкусот со годините,еве јас порано го сакав Ден Браун и Пауло Коељо, ама сега не би купила или читала книга од нив.:)

Bibi@

Староседелец
Најфотограф
1 март 2012
399
743
1,103
Многу често читам,а вкусот постојано ми се менува.Моментално би ги издвоила К.Р. Зафон и Венко Андоновски-нивните книги најмногу ме фасцинираат.

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Џорџ Орвел,
Сер Артур Конан Дојл,
Карлос Руиз Зафон,
Јустејн Горднер,
Даниел Дефо,
Амин Малуф,
Алесандро Барико.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mardy Bum, redhead and She

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Немам еден омилен, имам неколку...:)
Бидејки читам секаков вид литература не можам да се ограничам само на еден омилен автор. Во различните жанрови различена втор ми е омилен.
Од чик литературата би ги издвоила: Софи Кинсела и Линдзи Келк.
Кинсела поради продолженијата за Купохоличарката, ги имам прочитано и ми спаѓаат во омилени книги. Едноставно ми се допаѓаат.
Линдзи Келк „ја запознав“ со трилогијата „Го сакам....“ Интересни, полни со авантури и доживувања, лесни за читање...
Доволно за авторки на чик литература да ми станат омилени.
Од писателите на крими романи дефинитивно Агата Кристи. Нема да издвојувам ниедна книга, само ќе речам дека се фантастични. Одлично напишани и непредвидливи. Книги кои држат внимание до крај...
А како најмаестрален автор на мистерии и воедно на врвтот на листата на омилени кај мене, Карлос Руиз Зафон.
Сум пишувала на форумов за него и за неговите дела и во други теми и мислам дека тие мислења доволно зборуваат зошто јас му го придавам епитетот маестрален...