Лафум гивгилиски и не са замарум!

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Одсекогаш сум имал желба да го научам Гевгелискиот дијалект, затоа еве отварам тема овде преку забава и смеење melpomena ќе не научи верувам не само мене, туку сите членови! :D
Насловот на темата е инспириран од истоимената група на FaceBook! Епа бујрум народе... :wavespin
panorama_of_gevgelija.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee and melpomena

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Четврток, 19 Април 2012 09:16

Оваа фотографија ги преплави социјалните мрежи. Момче од Гевгелија преку порака на Фејсбук и се „пушта“ на девојка од Скопје.

gevgelicanec500.jpg
Тој и раскажува колку е богат и ја освојува со тоа што и набројува што се' ќе и купи. Меѓу неговите понуди се автомобил, мобилен телефон со камера и луксузна облека.
На крај и го побара телефонскиот број, за да дојде во Скопје да ја најде и таа да стане неговата „милионерка“. Прочитајте го неговото „љубовно“ писмо цело, нема да зажалите!

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
На право место си е темата, оваа е слично како Кумановски Муабети само со Гевгелиски дијалект.
Са сугласавум оти е за тука ама ки биде далеко понехумуристична уд кумановск'та :place ама уф секој случај ного меј кејф шо а утвури,сеа уд радос ки са испешачум ду ридут и н'з'д....ич не ма боле к..ут:D

Hip.Hop_MKD

Староседелец
15 февруари 2012
2,204
3,933
743
Са сугласавум оти е за тука ама ки биде далеко понехумуристична уд кумановск'та :place ама уф секој случај ного меј кејф шо а утвури,сеа уд радос ки са испешачум ду ридут и н'з'д....ич не ма боле к..ут:D
Па реков ајде и на тебе атерот да ти го сториме. :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee and melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Па реков ајде и на тебе атерот да ти го сториме. :D
е примитих оти си гулем атерлиа чувек,и тоа не само за мене туку за ного членаве на форумо ама зависи кој как си и свајке работте,ама уживи и не са замари:giggleта боље к..ут

• Ми се допаѓа
Реакции: Dee Dee and parvati

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
чисто оти немум никаква идеа а и куса сум ус времто сега уф мументо и јас најдех нешто да ви испастирум уд таа групта на фејсбуко,един младинац изревултитин уд институцијте низ градум а и уд љујто

........Ќе немало луѓе,баш недела сум а најдел,некуи ќе удиле на маршут за Ума,на кумуналците кој ќе им платил дневница,требало посаалам организација......

Изговори една копа,ама ако,ќе чекме некуј од страна да дое и да ни гу среде Динќут.Удсекогаш сме биле научани на готово.....

Нек са пудстопле,паљум точкут и шибум на бајнта,барам там е средано,а ако има утре -унадин некоа акција-иницијатива за расчистувајне на Динќут-МЕНЕ ПРСТУТ МА БОЛЕ!!!!!!!

• Ми се допаѓа
Реакции: kizzo and Dee Dee