Зависи за кој брод. За европските компании како MSC (Италија) може со 18. Иако кај нас не вработуваат со 18. Најчесто 19-20. А за сите останати 21.Само на брод треба да имаш 21 така ?
Зависи за кој брод. За европските компании како MSC (Италија) може со 18. Иако кај нас не вработуваат со 18. Најчесто 19-20. А за сите останати 21.Само на брод треба да имаш 21 така ?
Како што?следното лето и јас заминувам на брод бар така си мислам.. инаку имам еден другар шо сега работи на брод задоволе не вика супер е секакви луѓе ке сретниш и работата ако т исе работи не е тешка убо викаи башки си платен многу....
За секоја позиција ти треба работно искуство. За некои ти треба освен англиски, уште еден јазик. Не можеш да бираш на кој брод ќе бидеш, можеш да бираш само за која компанија ќе аплицираш. Не мислев на локација, мислев на компанијапа немам ништо конкретно онака засега само барам луѓе шо биле да видам искуства како поминале тешко било или не ... ама за локација ке барам шо подалеку накај јамајка шо оди некој брод ... инаку би можел да работам шо било ...
си читав едно од моите предходни мислења и сум напишал една грешка , не ова туку слденото лето во 2013... ова лето одам на одмор од два месеци во словенија.. Би работел на која било позиција не ми е проблем..немам сеуште прашано по агенциите како стојат работите оти засега барам само луѓе шо биле да ми кажат како е .... да знам дли има премногу работа, се исплаќа не се исплаќа. едноставно как ое животот на море.. кои се условите шо ги бараат ...За секоја позиција ти треба работно искуство. За некои ти треба освен англиски, уште еден јазик. Не можеш да бираш на кој брод ќе бидеш, можеш да бираш само за која компанија ќе аплицираш. Не мислев на локација, мислев на компанија