Изгубен паричник

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Пред 4 години идев во едно нет кафе кај мене во населба, и така си седев одеднадеш се наведнав доле гледам паричник машки.
Јас не го ни отворив, станав и отидов дома им го дадов на моите. Човекот немаше пари внатре само кредитни и дебитни картички. Му го вративме сакал да му даде 50 ден на татко ми, ама татко ми не ги земал зашто не се дава 50 денари, се части нешто. Некој друг да го нашол сигурно ќе го фрлел и ќе земел пари од картичките. Иначе сопственикот на новчаникот беше во поодминати години.Нема благодарни луѓе, не му кажал ни фала. :eek Не беше за фала, битно сме се покажале како чесни луѓе.
Немаш пинкод за картичките а и да имал напишано на ливче пиновите зашто така знаат да направат некои луѓе зашто ги забораваат има камери на банкоматите така да коа ќе пријавел дека не му се валидни ќе си направиш само проблеми со полиција:timebomb

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Тешко дека ќе најдам во мојот град со многу пари. Ако најдам ќе видам ако има некои документи и ќе го вратам, ако нема документи можеби ги задржала парите или би го пронашла некако сопственикот. :)

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
имам најдено и го иам вратено...
дечкото ме направи ненормален пошто сум го вратил бидејќи имало 150 евра во него и во знак на благодарност ми го подари паричникот..
А бар ти го наполни со некој денар ? :D

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Да, ама испаднало дека тие пари биле за операција на болно дете...
Па што ако биле?
Замисли таа која ги нашла да не ги вратела? Тогаш, ни пари, ни операција...
Бедно и мизерно е да дадеш 500 или 1000 денари, на толкава вратена сума. Подобро ич не давај.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum, marjan and Selma