Сакам да кажам/Сакам да прашам

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Јас ќе кажев како конзерва полна со црвци, оди потоа и врати ги внатре, па и затвори ја конзервата - да те видам :D
Ау не ми спомнувај црви трауми имам од нив, иначе така си е што еднаш ги разбуташ после нема враќање.

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Ау не ми спомнувај црви трауми имам од нив, иначе така си е што еднаш ги разбуташ после нема враќање.
Исто и јас, затоа првиот пат не се осмелив веднаш со тој пример... ама кога веќе спомна кучиња пуштање, си велам - нека оди од мене :D

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Исто и јас, затоа првиот пат не се осмелив веднаш со тој пример... ама кога веќе спомна кучиња пуштање, си велам - нека оди од мене :D
Размисли уште еднаш, на почетокот ќе ти биде топ да си така на раат без галами, ама после ќе почне да те гуши тишината и ќе ти фали тоа што викаш сега да оди. :)

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Размисли уште еднаш, на почетокот ќе ти биде топ да си така на раат без галами, ама после ќе почне да те гуши тишината и ќе ти фали тоа што викаш сега да оди. :)
Затоа јас не им дозволувам да одат многу далеку - ќе се поврзат со непријателот, а знаеме дека пријателите на мојот непријател стануваат de facto мои непријатели и ништо не сме направиле :)

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Затоа јас не им дозволувам да одат многу далеку - ќе се поврзат со непријателот, а знаеме дека пријателите на мојот непријател стануваат de facto мои непријатели и ништо не сме направиле :)
Чекај сега да протолкувам ова со пријателите и непријателите, малку ме збуни :)
ааа сфатив. :)
А знаеш некои викаат поарно држи ги непријателите поблиску од пријателите :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Што мислиш зошто јас се дружам со свештеници и имами како и со луѓе кои апсолутно се против Телема? :)
Мора да му предвидиш следен чекор, будали се, сешто може да смислат :)
Тебе ќе те бива во шах.
Инаку искрено јас повеќе сум за дружење со луѓе со кои би можеле да се разбираме, без разлика, на професија, вера, нација итн. а тоа со непријателите да служи како еден метафоричен пример: "најдобриот пријател ми е непријателот"

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
Тебе ќе те бива во шах.
Инаку искрено јас повеќе сум за дружење со луѓе со кои би можеле да се разбираме, без разлика, на професија, вера, нација итн. а тоа со непријателите да служи како еден метафоричен пример: "најдобриот пријател ми е непријателот"
Играм аматерски шах, но сум далеку од добар :)
Имам пријатели кои освојувале првенства во шах и ме нервира кога ме победуваат а јас не знам каде грешам во играта :)

П.С.
И јас сакам такви луѓе околу мене, со кои отворено би зборувал за работите... а и реално имам такви луѓе околу мене кога ќе размислам подобро :)

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Играм аматерски шах, но сум далеку од добар :)
Имам пријатели кои освојувале првенства во шах и ме нервира кога ме победуваат а јас не знам каде грешам во играта :)

П.С.
И јас сакам такви луѓе околу мене, со кои отворено би зборувал за работите... а и реално имам такви луѓе околу мене кога ќе размислам подобро :)
На ситници, мали ситни небитни потези. И не само во шахот и во животот си е така, секогаш ситниците се тие што знаат да не заебат.

Иначе мило ми е што имаш луѓе баш како што сакаш околу тебе, чувај си ги.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI