Сакам да кажам/Сакам да прашам

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
@Neverna Mala простено ти е чедо божјо ..
Е вака да ти објаснам, да не ми ставаш етикете арогантен иако не ме знаеш ,а мудрите мисли што ги имаш не ти дозволуваат да се фокусираш на тоа што ти зборам тс што кажав погоре ..
Имено, тоа арогантен првпат искрено го слушам од тебе ,а што се однесува до мене нема да го тапацирам кој сум и што сум , никој не кажал дека не се као плаши ,а да бегам не бегам иако како што кажав е страшна работа ,а бегањето е НЕПОТРЕБНО поготово ако си во зграда , значи што ќе добијам ако избегам ??
Јас се симнав доле од проста причина што сите беа , ме уплаши и мене не дека не и не ми наметнувај нешто што не сум кажал , НЕМА ФАЈДЕ ОД БЕГАЊЕ ЗАТОА ШТО ЗА 5 СЕКУНДИ НЕ МОЖЕШ ДА СКОКНЕШ ,А НЕ ДА СЕ СИМНЕШ , а од кога ќе престане што ако бегаш ??
Значи просто е , немаш време да излезеш пред и додека се одвива земјотресот душо моја .
Ако живееш во зграда знаеш како е ,а тие што живеат на 8 или 10 ти ? Како би бегале ?
Гравитацијата знаеш ли кој успеал да ја измери ?? Никој , така да не може никој да го предвиди ова и да бега за да се спаси , бегаат дека така им рекле или во моментот повеќето ги обзема паника и не мислат трезвено и на последиците од тоа бегање ...
Не е ништо лично ..
Ако му е страв на некој може слободно да дојде кај мене на спиење :D;)
Арогантен еден (facepalm)(wave)

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
#БидиВиден работа... :rofl

Тешко на тие што чекаат да бидат видени на некоја манифестација каде единствен начин да бидат заприметени е да носат долг фустан кој се влечка по земја и штикли на кои не можат да одат, а машките во костум од татко му со лептир машничка како келнер во Корзо.
Мислев земјотрес има сабајле и продолжив да спијам, па брат ми ми кажа дека детето горе се акало од земја зошто не сакало да оди на училиште (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
@Neverna Mala простено ти е чедо божјо ..
Е вака да ти објаснам, да не ми ставаш етикете арогантен иако не ме знаеш ,а мудрите мисли што ги имаш не ти дозволуваат да се фокусираш на тоа што ти зборам тс што кажав погоре ..
Имено, тоа арогантен првпат искрено го слушам од тебе ,а што се однесува до мене нема да го тапацирам кој сум и што сум , никој не кажал дека не се као плаши ,а да бегам не бегам иако како што кажав е страшна работа ,а бегањето е НЕПОТРЕБНО поготово ако си во зграда , значи што ќе добијам ако избегам ??
Јас се симнав доле од проста причина што сите беа , ме уплаши и мене не дека не и не ми наметнувај нешто што не сум кажал , НЕМА ФАЈДЕ ОД БЕГАЊЕ ЗАТОА ШТО ЗА 5 СЕКУНДИ НЕ МОЖЕШ ДА СКОКНЕШ ,А НЕ ДА СЕ СИМНЕШ , а од кога ќе престане што ако бегаш ??
Значи просто е , немаш време да излезеш пред и додека се одвива земјотресот душо моја .
Ако живееш во зграда знаеш како е ,а тие што живеат на 8 или 10 ти ? Како би бегале ?
Гравитацијата знаеш ли кој успеал да ја измери ?? Никој , така да не може никој да го предвиди ова и да бега за да се спаси , бегаат дека така им рекле или во моментот повеќето ги обзема паника и не мислат трезвено и на последиците од тоа бегање ...
Не е ништо лично ..
Ако му е страв на некој може слободно да дојде кај мене на спиење :D;)
Арогантен еден (facepalm)(wave)
Кога сето ова го знаеш и си наводно психички јака зошто си дозволила да те повлече толпата и ти да бегаш а самата велиш дека не може да ае побегне од тоа? Теоретски е така како што ти велиш, многу добро го знам јас тоа, но кога ќе дојде таква ситуација инстинктот за преживување сам те тера да бегаш иако си свесна дека тие 10-15 се прекратки а додека траат се цела вечност. Затоа мислам дека нема потреба да се правиме храбри кога сите сме луге и во дадени опасни ситуации реагираме слично.
Реков арогантна според она што го читам тука а не реков дека си ти арогантна во приватниот живот. Треба да го разграничиме тоа затоа што многу луге овде се тотално спротивни на она што се во реалниот живот.
Јас немам време за глумење, јас сум таква каква што сум. Се плашам од елементарни непогоди грмење, ветер, поплави, земјотреси.... А особено од грмење и земјотрес затоа што од нив не можеш да се сокриеш. Инаку заборавив да ти кажам дека опасноста не е само тие 10-15 минути колку што трае потресот туку последици може да настанат и подоцна од оштетеноста на домот. Затоа се излегува надвор да се соземеш а потоа смирена да влезеш и да разгледаш колкави се оштетувањата. Но како и да е секој со својот ум, но грото луге верувам дека реагираат баш како мене емотивно.

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Тешко на тие што чекаат да бидат видени на некоја манифестација каде единствен начин да бидат заприметени е да носат долг фустан кој се влечка по земја и штикли на кои не можат да одат, а машките во костум од татко му со лептир машничка како келнер во Корзо.
Мислев земјотрес има сабајле и продолжив да спијам, па брат ми ми кажа дека детето горе се акало од земја зошто не сакало да оди на училиште (facepalm)
Човече јас на прва вечер ко се отвораше Манаки бев Портал 2 нормално го знајш мојот локал и коа излегваја овие од Домот на културата абе да ги земиш да ги отепаш облечени ко боже на некој бал во Виена биле мизерни...

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
ајде прочитај уште еднаш , кажав се симнав ,а не бегав , хаха така ти одговара ама ај ..
Ти кога кажа арогантен мислесе на мене ,а не на текстот , убаво пишува ,како и да е фала ти ;)
Јас не реков дека не се плашам ,ја кажав реакцијата ,а мислиш на 10 секунди не минути ?
Еве дај боже да нема веќе зошто кој знае уште какво име ќе ми дадеш (wave)

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Младите членови на почитичките партии само така ќе се заприметат, ај за ништо што не ги бива, само за да се појават и да ги видат први се :)
Да можеа Victoria Secret ќе клаеја хахахахахахах :D

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Мирна ноќ , после исчекување на нови потреси мислам дека изминатава ноќ беше доказ дека треба да се спакуваат шаторите и напуштат викендиците , нема правило тука само што лично мислам дека повеќе нема да не тресе (wave)

• Ми се допаѓа
Реакции: Neverna Mala

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
ВНИМАНИЕ :
Имам замислете и јас едно прашање . а тоа е следно ..
Пред околу 15 -17 години имав прилика да се запознаам ,а подоцна бидеме многу добри другари цели 4 години , детето беше од Русија ,а престојуваше во Македонија заедно со неговите родители поради тоа што татко му беше амбасадор или конзул во Руска амбасада или резиденција не можам да се сетам баш .
Тој период уште имаше незаборавни дружби ,а посебно имам убави моменти и пријатни спомени на кој се сеќавам како вчера да беа , го побарав неколку пати по социјалниве мрежи и не успеав да го најдам во неколку годишно трагање но без успех ..
Ме интересира дали кога би одел до некоја нивна амбасада или резиденција за да се консултирам и побарам некако некаков контакт или што знам помош од нивна страна бидејќи татко му беше како што кажав амбасадор или конзул па тие сигурно имаат некакви информации или контак ,па дали би имало ефект таквиот потег ?? :^)