Сакам да кажам/Сакам да прашам

Neverna Mala

Староседелец
21 ноември 2013
123
79
1,038
34
@Mnogo Bitno па од толку кај го најде Дино Мерлин? :) Ај тие во паника не се фокусирале ама ја не бев во паника, ај мање битно ќе гледам на следниот да се фокусирам на звукот. :)
Погрешно мислиш, звукот при земјотреси над 3степени според рихтер е многу бучен како да поминува камион и тоа е она што ги тера лугето да бегаат. Прости ако грешам но имам впечаток дека глумиш тарзан и дека си многу арогантен. Зборуваме за страшни работи а ти глумиш лудило дека ниту ти е страв ниту бегаш, ниту ти се слуша звук.... Малтене ти читаш весник и пиеш кафе додека околу се се тресе.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Погрешно мислиш, звукот при земјотреси над 3степени според рихтер е многу бучен како да поминува камион и тоа е она што ги тера лугето да бегаат. Прости ако грешам но имам впечаток дека глумиш тарзан и дека си многу арогантен. Зборуваме за страшни работи а ти глумиш лудило дека ниту ти е страв ниту бегаш, ниту ти се слуша звук.... Малтене ти читаш весник и пиеш кафе додека околу се се тресе.
Женско е. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
а што да правам @Neverna Mala да плачам, пиштам, вриштам, рипам од 8 ми...? Земјотрес голема работа ако земеме за се да се потресуваме кај ќе ни е крајот. Еве не сум без страв, мајка ми на сите земјотреси што беа ме вадеше од памет кога викаше и паничеше и искрено повеќе за неа се плашев да не добие некој удар отколку за тоа дали зградава ќе се сруши. И @Altaïr попрво под маса би се сокрила ако недај боже дојде до рушење отколку под врата. Фактички ако дојде до рушење ни маса ни врата ни ништо нема да ме спаси, а паниката па уште памалку. А звукот стварно не го слушнав не викам дека го немало туку ете не сум го приметила или па ми се помешал со звукот од прозорите кога тресат.
И не можам да разберам зашто паничите кога ќе прочитате дека би можело да има и појак земјотрес, па поарно да очекувате отколку наеднаш да ве стрефи.

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Ќе помини ајде доста беше! Претеризам ова, нз за другите градови ама тука конечно сонце изгреа нека биди знак за подобар ден и подобро утре ! :D
Скопјани се познати паничари, не само за земјотреси. Секоја зима ако е -15 кај нив е вондредна состојба, кај нас -30 беше па никому ништо.
Плус после тоа од '63та оправдано е да паничат, а за нас не знам дали ти кажувале јак земјотрес имало во '95та.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Скопјани се познати паничари, не само за земјотреси. Секоја зима ако е -15 кај нив е вондредна состојба, кај нас -30 беше па никому ништо.
Плус после тоа од '63та оправдано е да паничат, а за нас не знам дали ти кажувале јак земјотрес имало во '95та.
1994 кај наc, Инаку тоа е се до навиката и менталитетот на луѓето, Битола е втор најзагаден град во РМ па никому ништо :D

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Со што е најзагаден бе? Можеби е ако мислиш на сељачишта.
Тоа со температурите не е паника туку не се навикнати на ладно, тоа што е вонредна состојба е заради тоа што не е спремно ништо. Исто ќе е и кај вас, ти мислиш ако се случи кај вас нешто нема да е вонредна состојба.

• Ми се допаѓа
Реакции: escape and Lady*

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Смејте се, чудете се, ама мене ме преплаши земјотресов. Не треба да се паничи, ама ме нервираат стаусите и заебанциите на фб за земјотресот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and Selene

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Не дај се генерацијо
keep-calm-fall-semester-begins-nxt-monday-1.png