Чекај чекај малку! Значи муабетот беше за доказ дека баш сексуалната ориентација била причина за поизразен промискуитет! Ти рече дека ќе си изнел доказ за тоа! Се што изнесе беа примери за дивијации што ниту се ексклузивни само за геј популацијата, ниту се доказ дека влијаат на промискуитетот. Болдот само го потврдува тоа што цело време го нагласувам - Која е причината за тоа не се знае! Може да е реакција на општествените и културолошки норми, може да е начин да се изрази незадоволство.....може да е реакција поради потиснување на сексуалните нагони во минатото, реакција од траума....итн, итн. Но едно нешто не е - доказ дека сексуалната ориентација е причина за поизразен промискуитет. Сите примери што ги изнесе постојат и кај стрејт луѓето. И таму имаш перверзии, егзебиционизам, оргии, уринирање....и што уште не.
Ти може да се сомневаш колку сакаш, немам потреба да лажам, имам неколку пријатели што се геј, и не се ништо поразлични од тебе или мене. Ни на крај памет не им паднало да прават ништо од тоа што беше на линковите. Една е школска другарка на жена ми, и неколку што ги знам преку други пријатели.
Незнам од каде ти е таа омраза и потреба да ги прикажеш како монструми..... И самиот си свесен дека муабетов не ти држи.
Нели ќе парираше со линк со стрејт содржина како ѓејските дејанија на сред бел ден?
Омраза? Напротив, со роџакот си имаме јак муабет, не дека е роџак по дифолт туку дека е ок особа. Имав на два наврати двоцефки колеги по иноземство, едниот беше агресивен морон и јаде ќотек од еден србин на кого му се пушташе како претпоставен, а почнуваше подмукло со муабети од типот `абе знаеш стрејт е веќе вчерашна работа, изживеано е тоа бла бла` лигаво човече. Другиот беше екс-поп (уствари не баш поп пошто не беше женет ама имаше теолоќки завршено) релативно ок особа само што ме хејта поради тоа што си правев сеир со неговата склоност, ама има нешто крајно смешно и комично во овие лбгт лица
Лезбача не сум запознал никогаш, барем колку шо знам, или пак транша или трансвестит.
Корелација не е нужно каузација, тоа те буни. Исто како што алкосите имаат далеку повеќе проблеми со џигер него популација која не лока секојдневно.
Не е важно дали се знае или не, дали е ген или друго, фактот за многукратно поголемата промискуитетност на гејастите е сосема познат факт.
Нема врска со култура, знам по роџакот мој, најстрого чуваната породична тајна, и со мажи и со жени му се сакало, се вери со женската и по некој месец таа го напушти и овој кукаше демек види ја бештија шо ми напраи а најверојатно таа има дознаено дека типот се `работи` со мажи, наместо да и е благодарен што не го разоткри пред породица тој ја ќењаше
Многу ок особа е и си го ценам ама што се однесува до склоноста, тоа е... не верувам дека повеќе од 3-4 души знаат дека е двоцефка ваљда има доверба во тие, вклучително и во мене. Лично гледав на чат на тој сајтот гејромео што се договараат, нема пет шест, се договараат пример вечер во 21.00 на тоа и тоа место, ќе се изебат и чао пријатно. И наредниот викенд пак исто
И сега кога би бил лицемерен прогресивист би го тапшал по рамо `брао бе, шо кул е дека си геј` а ако продолжи не само што ќе зацрни некоја кутра девојка која ќе се измами да стапи во брак со него туку и ќе си умре барем две децении порано него стрејт раја. Макар да не верувам дека нешто се замислил кога му кажав да се свести. Ама со сила не бидува убаина...
Болдот: Тоа било така во минатото, денес во 2016 година каде се користи контрацепција, oва е драстично намалено. Денес речиси сите што закачиле болест било како резултат на тоа што не користеле заштита, а не поради нивниот лајфстајл. Кога не се знаело точно што е ХИВ вирусот, кога не се знаело како се пренесува, така било не негирам. Фреди е типичен пример за тоа. Ама, откако се укажа дека се пренесува преку полов однос, посебно анален однос, им се препорача на сите хомосексуалци, како и сите хетеросексуални парови кои го применуваат тоа да се заштитат. Вирусот има предиспозиција најмногу да се пренесе преку крв, ама го има и во вагиналната течност како и во семената течност, значи никој не е имун.
Истото ти е и со интравенозни корисници на дрога. Верувај тие се поголема зараза од хомосексуалците, ама пак ќе ти го повторам моето размислување, односно некој колку и да си дрогира со дрога, јас ТАКА не можам да се заразам оти не сум зависник.
Дополнително, од Јануари мислам дека беше, Канада предложи закон каде што ќе се тргне тоа геј луѓето да не можат крв да даруваат, прво затоа што и самите се свесни дека свеста кај луѓето е поткрената и се чуваат, а второ затоа што крвта МОРА да се преоверува кај сите луѓе, затоа што многу други вируси освен ХИВ, пример Хепатит Б и Ц се пренесуваат преку телесени течности. Хепатит Б може да се добие и од плунка ако индивидуата посилно четкала заби и направила раничка. Огромен број луѓе во светов носат хепатит а не се ни свесни за тоа. Затоа се потребни тие контроли.
Покрај тоа сведоци сме какви се игри постојат кај младите, тргни од соседната "полнета кокошка", па од сексуалниот руски рулет каде што во група од 50тина души поканета е една ХИВ+ особа што не се знае која е и сите меѓусебе имаат незаштитен однос, па кој добие, добие. Значи за да се заразиш од такви перверзни игри не е битно дали си геј или стрејт, битно е дали имаш или немаш во главата. Нормален човек кој барем малку се грижи за сопственото здравје нема ни да помисли да учествува во нешто такво.
Според мене многу поефективно е на младите да им се каже: Бидете што сакате, ама бидете внимателни и чувајте се, користете заштита, отколку немојте никако да сте педери оти ќе умрете од сифилис или ХИВ. Затоа што не можеш на геј човек да му речеш да не биде геј. Прво, нема да те послуша, а второ немаш право да му кажуваш некому кој смее а кој не смее да го сака. Не ти(ни) е местото.
И овдека I rest my case, јас сметам дека перверзноста? која не е апсолутна за геј популацијата, болесите? (кои се повеќе се едначат меѓу половите) и начинот на живот не ми се доволни за да ги мразам и за да сакам да исчезнат. Ниту ми сметаат, ниту пак сакам да им сметам да си го живеат животот. Ти сам треба да одлучиш дали вреди човек да е стигматизиран само заради тоа што е "поинаков". Kрај краева ако сметаш дека тие се тие што го контаминирале човековото здравје и што се извор на сите перверзии и девијации во светов, lets agree to disagree и да си продолжеме со животите
Во далечната 1999 кога ништо не се знаеше за хив, раја мислела по америките дека се пренесува преку стаорци...
Летс агри? Дали знаеш која е разликата меѓу опинион и факт? Не можеш да се согласиш или не по избор со некој шо би кажал дека мкд има 16 милиони жители. Ти пишуваш опинион а јас факт.
Имаш линкови со соодветни детални студии во кои е јасен заклучокот дека гејастите се неспоредливо појебежљиви од стрејт рајата, имаш и фотографски доказ за истото, имаш и во мкд исто и сето тоа...значи докажано е, јасно е, евидентирано е, дали разбираш?
Остало се лажни дилеми и небулози, никој не спомена дека треба да изчезнат, напротив треба да имаат права како и сите други па чак и некоја форма на граѓанска заедница меѓу истополови лица би била правилен потег.
Тоа што тие ја проширија сидата е несоборлив факт, 40+ милиони мртви и трилиони долари штети...
И сега зошто никој не дозволува донирање крв од гејој? Дискриминација?
ало, ризична група се, колку и да се тестира крвта секогаш може да се протне некоја мутација, така настадале десетици илјади хемофиличари во времето кога на гејој им било дозволено да донираат, десетици илјади гробови, претежно на деца.
Дечки,полека.Факт е дека религијата убива и точка,историски е поткрепено и у секој смисол.Религијата како ВЕРУВАЊЕ е плод на неукиот примитивен човек во времето кога е создадена за да си објасни некои работи шо не може а воедно и да се почувствува подобро,да се контролира на некој начин општеството со некој си т.н кодекс на однесување.И после милениуми тоа уште важи,а за тоа време е докажано дека се шо се вели на пример во христијанската книга е грешно,и горе читам дека некој оправдува убиства на гејови (6та божја заповед)
@misterija оваа шо ќе си ги убие децата ако и се геј.Какви мозоци човече....
@Outrider ти како хомофоб викаш дека хомосексуалците ширеле болести.Имам геј пријатели и машки и женски,како шо ти кажаа погоре истото и јас ќе ти го кажам-дека и хетеросексуалните се тие што се еб*т ко фоки,а не само хомосексуалните,за да се увериш размисли твоите стрејт другари или другарки со колку биле,запознај геј личност и спореди ќе видиш.
Религијата убивала и научници (сепак се врти),нели?Вештерки исто така.Секој што мисли различно од црквата/џамијата.И сеа вие шо веруете у басни кажете ми,кој е лошиот?Дали некој што не верува или што спие со некој од ист пол и тоа вас не ве опфаќа у никој смисол и си го живее животот со љубов,или некој религиозен затупен шо шири омраза?
Why would u rather see two men holding guns than holding hands?
Пак лажни дилеми, бреј прогресивните луѓе ццц....зошто бе сите исти работи пишувате??
Прочитај погоре, факт е, непобитен факт дека гејастата популација се креса неспоредливо повеќе и со манијакален број на партнери во текот на нивниот, нешто пократок живот....споредено со стрејт популацијата.
Тоа не значи дека треба да се дискриминираат или затвараат, напротив. Но и затварање на очите пред тоа е глупо, исто како ситуација со џанак, коцкар, алкос... значи си имаат мака некоја.