Изневерувам, ама не можам да сопрам

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Не е поентата во темата јас што правам, но ако е така поставено прашањето, не го правам тоа.
Дека сме луѓе, сме. Дека има изневерување и тоа постои. Поентата е што кога оној изневерениот го прави истото само ради реванш? Ете, знае дека партнерот му врти опаш, го повредува (и тоа многу, ако земеме така), па сепак не собира муда да го седне туку го прави токму истото само за да му врати. (не)Логиката тука е, ако сметаш дека тоа е толку ниско и подло, зошто тогаш го правиш токму истото?

Јас не сметам дека тоа е ниту ниско ниту подло, тоа си е нормално, ако партнерот ти врти грб и те изневерува и знаеш за тоа, ќе излезеш со друг/а. Животот си продолжува :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Јас не сметам дека тоа е ниту ниско ниту подло, тоа си е нормално, ако партнерот ти врти грб и те изневерува и знаеш за тоа, ќе излезеш со друг/а. Животот си продолжува :)
Туку така?
Без разговор?

• Ми се допаѓа
Реакции: EmilijaS

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Што има да разговараш со некој што ти набил рогови, или сакаш да ти го признае тоа во лице ...
Нека ти признае. И не мора, но поентата е да се обидеш.
Шо знам, мене лицемерно ми е ако некој се осеќа повредено од изневерување од партнерот а притоа подоцна го прави токму истото. Барем нека проба со разговор. Ако не, ником ништа. Ставаш крај и тераш даље. Ако после тоа партнерот се навраќа, моеш као Рос од Пријатели да се дереш : We were on a break! :zelen

• Ми се допаѓа

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Нека ти признае. И не мора, но поентата е да се обидеш.
Шо знам, мене лицемерно ми е ако некој се осеќа повредено од изневерување од партнерот а притоа подоцна го прави токму истото. Барем нека проба со разговор. Ако не, ником ништа. Ставаш крај и тераш даље. Ако после тоа партнерот се навраќа, моеш као Рос од Пријатели да се дереш : We were on a break! :zelen

:rofl]:)]:):rofl:rofl:rofl

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133

Животот си продолжува Пр ти си и со дечко и со шфалер, дечкото и со тебе и со шфалерка и не превземаш мерки?!
Одите така.. Ај и нека биде..
Ам до кога? Ќе ојте да речеме години и никој нема да земе сила да реши.. Тука ќе почнат и кавги. А пред се обрукан си.. нз

• Ми се допаѓа

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Животот си продолжува Пр ти си и со дечко и со шфалер, дечкото и со тебе и со шфалерка и не превземаш мерки?!
Одите така.. Ај и нека биде..
Ам до кога? Ќе ојте да речеме години и никој нема да земе сила да реши.. Тука ќе почнат и кавги. А пред се обрукан си.. нз

Муабетот е АКО знаеш дека те изневерува, му раскинуваш и си излегуваш со друг !

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Муабетот е АКО знаеш дека те изневерува, му раскинуваш и си излегуваш со друг !
Една ти е целта во овој коментар што сега дури ја разбрав а друго кажуваш горе.
На претходниот коментар како да кажуваш дека во врската кога би дознала дека те изневерува ќе излезеш со др.. А за после крајот и јас исто би направила нормално после некое време.
Не сум ти ја сфатила поентата :)

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ѕвездичка