Изневерувам, ама не можам да сопрам

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
Дали го изневерувате(од посакување не од љубов без некои посебни чуства) вашиот партнер и сакате да запрете знаејки дека тоа е погрешно. И на крајот вие ке бидете тие што ке страдате. Но не можете да сопрете затоа што шврљањето наоколу е забавно а вие сакате да се чуствувате посакувани?

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Едноставно раскинуваш, и правиш што сакаш и со кого сакаш ... никој не е должен да му набиваш рогови.
Успат, постои нешто што се вика самоконтрола.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Едноставно денес многу е присутно неверството , еве јас сум изневерувал многупати , но не секогаш било моја вина со тоа што нели се е по заслуга !!

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Едноставно денес многу е присутно неверството , еве јас сум изневерувал многупати , но не секогаш било моја вина со тоа што нели се е по заслуга !!
Како е можно да изневериш, а да не е по твоја вина?

Дејви

Член со 30 казнени поени
10 март 2016
304
186
43
1-Реванш изневерување.(кога сакате да го израмните резултатот со некого).:zelen
2-Изневерување против уроци.(велат дека ако се одбие жена за секс фаќаат уроци).:^)
Колку има вистина во ова и колку е тоа честа причина за изневерување...и која е најчестата причина и во кои професии најчесто лежат изневерувачите?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Кој реванш које пиќке материне :zelen
Ако се осеќаш повредено и ако го сметаш изневерувањето за толку низок удар, тогаш зошто да се симнуваш на толку ниско ниво?
Импулсивно однесување? За да после бидеш дупло пишман? Ако си доволно зрел, ќе знаеш многу подобри техники од онаа „клин со клин“.

• Ми се допаѓа
Реакции: EmilijaS

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Кој реванш које пиќке материне :zelen
Ако се осеќаш повредено и ако го сметаш изневерувањето за толку низок удар, тогаш зошто да се симнуваш на толку ниско ниво?
Импулсивно однесување? За да после бидеш дупло пишман? Ако си доволно зрел, ќе знаеш многу подобри техники од онаа „клин со клин“.

А ти демек не правиш така како што напиша. Луѓе сме сите, нормално дека ќе си бараме утеха кај некој друг, а не чекај ти ќе чекаш време да помине, па после тоа ќе излезеш со некоја

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
А ти демек не правиш така како што напиша. Луѓе сме сите, нормално дека ќе си бараме утеха кај некој друг, а не чекај ти ќе чекаш време да помине, па после тоа ќе излезеш со некоја
Не е поентата во темата јас што правам, но ако е така поставено прашањето, не го правам тоа.
Дека сме луѓе, сме. Дека има изневерување и тоа постои. Поентата е што кога оној изневерениот го прави истото само ради реванш? Ете, знае дека партнерот му врти опаш, го повредува (и тоа многу, ако земеме така), па сепак не собира муда да го седне туку го прави токму истото само за да му врати. (не)Логиката тука е, ако сметаш дека тоа е толку ниско и подло, зошто тогаш го правиш токму истото?