Сакам да кажам/Сакам да прашам

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Статива? :D
Маκедонче. Џабе се неρвиρаш. Не се тρупи за еκстеρно (еκстρемно што се обρуκа една шκолсκа во 4та год) ќе пρојдеш лесно κо до сега ;)
Не знам дали попрво да учам за школо, за екстерно, за проектна или за матура О.О
ако ова беше тоа квалитетно образование подобро не писмени дома да седевме

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не знам што ми текна, почнав да се навраќам на стари ствари и мемории од пред некоја година. И онака дур си се потсеќам во глава ми се врти ова:

Универзумот има чудни начини да ти го тресне расположението од земја и да ти покаже каков идиот си бил.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Lady*

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Ситуацијава..:zelen
На гости си и демеκ таκа тρеба соκ ти се пие и виκаш:
-Де аκ саκаш дај една вода.
И газдава: а да ти напρам едно соκче?
-Еми ај .
-Газиρан или за ρаствоρање.
-Може газиρан..
и ти носи соκ за ρастваρање со κисела вода :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy, Tantara and escape

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Го сакам денот недела, многу ретко да го осетам поинаку од релаксиран. Но, ја мразам ноќта, односно преминот од недела во понеделник. Што и да правам дента, никогаш не можам да заспијам недела кон понеделник. На врв на се, секогаш се осеќам чудно, како вознемирено. Ме фаќа анкциозност. Кога легнувам да спијам, чувстувам некаква "струја" низ телото, иако ми се затворени очите, гледам илјадници слики, не престануваат, не знам како да објаснам. Какафонија од слики, звуци и мисли, а физички не мрдам и во просторијата владее тотална тишина и мрак. Фак, мразам недела кон понеделник...

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Како може пример за себе да си мислиш дека си различен, оригинален, поинаков, како паднат од марс... Со што се споредуваш, која е правата дефиниција за обичен човек, како ти решаваш кој е обичен, плагијатор и емитатор, па да себеси се наречеш различен и поинаков?
Тоа навидум критикување на себеси не е повеќе некоја врста фалење и самобендисаност?
Ова секогаш ми било чудно кај луѓето, демек еј ќути колку ми е глупо пример сите носат штикли јас со патики, фурам спортски стил, како падната од марс сум, т.е видете ми ја различноста, колку јас отскокнувам од мнозинство жени, во случај да не си приметил да ти нагласам.
Таа различност кај некои (кои најчесто сами си ја препишале) за која велат дека им е непријатна уствари им го билда егото и кога слушам некој "различен" мислам дека секој момент ќе се истопи од восхитот спрема себеси.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Како може пример за себе да си мислиш дека си различен, оригинален, поинаков, како паднат од марс... Со што се споредуваш, која е правата дефиниција за обичен човек, како ти решаваш кој е обичен, плагијатор и емитатор, па да себеси се наречеш различен и поинаков?
Тоа навидум критикување на себеси не е повеќе некоја врста фалење и самобендисаност?
Ова секогаш ми било чудно кај луѓето, демек еј ќути колку ми е глупо пример сите носат штикли јас со патики, фурам спортски стил, како падната од марс сум, т.е видете ми ја различноста, колку јас отскокнувам од мнозинство жени, во случај да не си приметил да ти нагласам.
Таа различност кај некои (кои најчесто сами си ја препишале) за која велат дека им е непријатна уствари им го билда егото и кога слушам некој "различен" мислам дека секој момент ќе се истопи од восхитот спрема себеси.
Ист таков антипод (контрадикторен израз али ј***ш га :zelen) ти се оние кои сосила пробуваат да се вклопат во секое друштво по пат на дрес-код, слушање музика, филм. Јас па нив ич не можам да ги сфатам. Примерот со штиклите погоре - штикла не е за секоја цура. Некоја не може ни 2 чекора да направи без да скине лигамент, па се тетерави ко жирафа на штаки демек ooooh look at me, I'm blendin' in!.
Или па некој кој до вчера слушал цеца, денес почнал нешо метал да фаќа пошо нашол такви другари и сеа се праи демек он знае све. Не може бе така. Мизерни ми се и двата соја на луѓе.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Чудо, не сонував џуџиња. :zelen

Have "The Hobbit" movie marathon ✓

Вчера си ги изгледав сите 3 дела на Хобитот, почнувајќи со првиот во 17.00 и завршувајќи со последниот нешто пред 3.00 утрово. Иако севкупно траат околу 8 саати, искрено не ми делуваше толку долго. Толку се интересни, авантуристички, ентертејнинг. Особено ми беше забавно да видам како Џексон ја има доловено приказната, бидејќи ја имам читано книгата и ми е меѓу поомилените. Посакувам само да не ги гледав на лаптоп, туку да имав поголем телевизор и добро домашно кино. Во секој случај, уживав во секој момент.

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara