Сакам да кажам/Сакам да прашам

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Ауууууууу..оваа новава како брзата птица итрица е , ми го смати умот..неможеш да ја пратиш...уууууууу..турбо ...

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Видов како се гине на пешачи од непочитување на знаци ама денес видов и како против пожарно возило кое иташе да изгаси запален автомобил небеше пропуштено од совесните возачи! Страм да ни е!

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Оставката на министерот дали ке ги пополни празните места во Гевгелиската болница,кадар нема доволно ни во Скопје а камоли во памлите градови, тоа е проблем...а дали тој ке даде оставка или не, оставам на надлежните да решават за неговата судбина...изгубените животи нема да ги вратиме ниту со оставки ниту со плукање по власта.
Откако знам за Македонија и нејзиното здравство, чекор за развиток почна оваа влада, каква таква ама тоа е вистина.
Болницата детска во Козле што личеше на штала а не на болница, срушена до темел а веќе е готова нова голема детска болница одма на истиот простор..ама ти не знаеш никакви информации што е се направено, битно ти е да плукаш...
Па нема доволно кадар затоа што се иселени, останати се само простаци кои ништо не знаат и земаат плата.
Во вакви трагични ситации, вас само на оставки ви е умот а не дали има некој што сака да дојде на негово место, дали тој ке ја досере или опај ситуацијата....Битно Тодоров нека оди..свашта(facepalm)
Не само што треба оставка да си даде, туку треба да се исели од државата. Многу паметен тој бил, прво за образование беше, сега за здравство, сезнајко мајката. Нека оди таму нека си ги троши парите што ги крадеа.
Оставката на министерот дали ке ги пополни празните места во Гевгелиската болница,кадар нема доволно ни во Скопје а камоли во памлите градови, тоа е проблем...а дали тој ке даде оставка или не, оставам на надлежните да решават за неговата судбина...изгубените животи нема да ги вратиме ниту со оставки ниту со плукање по власта.
Откако знам за Македонија и нејзиното здравство, чекор за развиток почна оваа влада, каква таква ама тоа е вистина.
Болницата детска во Козле што личеше на штала а не на болница, срушена до темел а веќе е готова нова голема детска болница одма на истиот простор..ама ти не знаеш никакви информации што е се направено, битно ти е да плукаш...
Јас откако знам за Македонија, оваа влада украде толку многу што комотно може да си платат патување до Марс и назад.
Sme bile mnooooooogu polosi, sega sme dalekuuuuuuuuuuu podobreni.
Зборувај ми за тоа.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Па нема доволно кадар затоа што се иселени, останати се само простаци кои ништо не знаат и земаат плата.

Не само што треба оставка да си даде, туку треба да се исели од државата. Многу паметен тој бил, прво за образование беше, сега за здравство, сезнајко мајката. Нека оди таму нека си ги троши парите што ги крадеа.

Јас откако знам за Македонија, оваа влада украде толку многу што комотно може да си платат патување до Марс и назад.

Зборувај ми за тоа.
Премногу си млад и неможеш да ги знаеш сите претходни министери за здравство, ниту пак те интересирало кој крадел, што сработил, што посрал..так нормално ама затоа не се буни таму каде што немаш појма.
Несакам ништо повеќе да дискутирам, само ќе кажам...Кога Тодоров шеташе како ноќна птица и ги контролираше докторите и цел медицински персонал,кога фрчеа казни и пријави, сите го исмејуваа и правеа шали на негов рачун.Го нарекуваа буба шваба, го деградираа, понижуваа..но сепак направи еден ред, беше страв и трепет кај персоналот што работеше трета смена, сите беа на "готовс" во случај да не им упадне..
Ако некој мене ме праша, досега од сите министри на здравство , само он направи најмногу..нема да набројувам што направил оти тебе не ти е тоа поентата туку сосема некоја друга причина имаш за омраза и непочитување кон него!

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Убаво тоа само ако градиш систем базиран на страв резултатите од тоа се очигледни. Жити мајка, сестри и доктори јадеа казни затоа што ночна птица Нино долетал некаде и ги нашол како пијат кафе во 3 ипол. Да не треба да висат над секој пациент или над телефонот за да не се јави некој па да не стигнат да одговорат?
Наместо тоа може на пример да гради систем во кој ќе ги наградува најдобрите и ќе им даде поттик да се трудат да бидат што подобри, да создава пријатна атмосфера наместо тресење коски во 5 сабајле да не случајно долета господин Нино и те затекне како седиш.
Да спомнувам мега-скандалите со Ивонче за набавување опреми?

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Убаво тоа само ако градиш систем базиран на страв резултатите од тоа се очигледни. Жити мајка, сестри и доктори јадеа казни затоа што ночна птица Нино долетал некаде и ги нашол како пијат кафе во 3 ипол. Да не треба да висат над секој пациент или над телефонот за да не се јави некој па да не стигнат да одговорат?
Наместо тоа може на пример да гради систем во кој ќе ги наградува најдобрите и ќе им даде поттик да се трудат да бидат што подобри, да создава пријатна атмосфера наместо тресење коски во 5 сабајле да не случајно долета господин Нино и те затекне како седиш.
Да спомнувам мега-скандалите со Ивонче за набавување опреми?
Ова по грешка го стиснав -ми се допаѓа, бриши фо од кај тебе.
Тодоров е првиот министер што почна со казнување а и со наградување на лекари, добиваат по 35000 ден. награда...има секој месец по неколку пофалени доктори...е тука има малку револт кај другиот персонал, кој донекаде е во право..неможе само докторот да биде награден, има тука и друг кадар што му помага, без кој не би можел да функционира....