Еееееее оти бе така Струглерче, што сум ти згрешила?
Да сфатиш дека сме банана држава и со најлошо здравство.
Еееееее оти бе така Струглерче, што сум ти згрешила?
Sme bile mnooooooogu polosi, sega sme dalekuuuuuuuuuuu podobreni.Да сфатиш дека сме банана држава и со најлошо здравство.
Sme bile mnooooooogu polosi, sega sme dalekuuuuuuuuuuu podobreni.
Па нема доволно кадар затоа што се иселени, останати се само простаци кои ништо не знаат и земаат плата.Оставката на министерот дали ке ги пополни празните места во Гевгелиската болница,кадар нема доволно ни во Скопје а камоли во памлите градови, тоа е проблем...а дали тој ке даде оставка или не, оставам на надлежните да решават за неговата судбина...изгубените животи нема да ги вратиме ниту со оставки ниту со плукање по власта.
Откако знам за Македонија и нејзиното здравство, чекор за развиток почна оваа влада, каква таква ама тоа е вистина.
Болницата детска во Козле што личеше на штала а не на болница, срушена до темел а веќе е готова нова голема детска болница одма на истиот простор..ама ти не знаеш никакви информации што е се направено, битно ти е да плукаш...
Не само што треба оставка да си даде, туку треба да се исели од државата. Многу паметен тој бил, прво за образование беше, сега за здравство, сезнајко мајката. Нека оди таму нека си ги троши парите што ги крадеа.Во вакви трагични ситации, вас само на оставки ви е умот а не дали има некој што сака да дојде на негово место, дали тој ке ја досере или опај ситуацијата....Битно Тодоров нека оди..свашта
Јас откако знам за Македонија, оваа влада украде толку многу што комотно може да си платат патување до Марс и назад.Оставката на министерот дали ке ги пополни празните места во Гевгелиската болница,кадар нема доволно ни во Скопје а камоли во памлите градови, тоа е проблем...а дали тој ке даде оставка или не, оставам на надлежните да решават за неговата судбина...изгубените животи нема да ги вратиме ниту со оставки ниту со плукање по власта.
Откако знам за Македонија и нејзиното здравство, чекор за развиток почна оваа влада, каква таква ама тоа е вистина.
Болницата детска во Козле што личеше на штала а не на болница, срушена до темел а веќе е готова нова голема детска болница одма на истиот простор..ама ти не знаеш никакви информации што е се направено, битно ти е да плукаш...
Зборувај ми за тоа.Sme bile mnooooooogu polosi, sega sme dalekuuuuuuuuuuu podobreni.
Премногу си млад и неможеш да ги знаеш сите претходни министери за здравство, ниту пак те интересирало кој крадел, што сработил, што посрал..так нормално ама затоа не се буни таму каде што немаш појма.Па нема доволно кадар затоа што се иселени, останати се само простаци кои ништо не знаат и земаат плата.
Не само што треба оставка да си даде, туку треба да се исели од државата. Многу паметен тој бил, прво за образование беше, сега за здравство, сезнајко мајката. Нека оди таму нека си ги троши парите што ги крадеа.
Јас откако знам за Македонија, оваа влада украде толку многу што комотно може да си платат патување до Марс и назад.
Зборувај ми за тоа.
Ова по грешка го стиснав -ми се допаѓа, бриши фо од кај тебе.Убаво тоа само ако градиш систем базиран на страв резултатите од тоа се очигледни. Жити мајка, сестри и доктори јадеа казни затоа што ночна птица Нино долетал некаде и ги нашол како пијат кафе во 3 ипол. Да не треба да висат над секој пациент или над телефонот за да не се јави некој па да не стигнат да одговорат?
Наместо тоа може на пример да гради систем во кој ќе ги наградува најдобрите и ќе им даде поттик да се трудат да бидат што подобри, да создава пријатна атмосфера наместо тресење коски во 5 сабајле да не случајно долета господин Нино и те затекне како седиш.
Да спомнувам мега-скандалите со Ивонче за набавување опреми?