Дали сте задоволни од нашето здравство?

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
У контекст со здтравството у Македонијава.На мој другар татко му,имаше камен у бубрег и беше на доктор се ок му викаат ништо страшно му дале таму не знам шо му рекле дојди за 2 недели на контрола.Оди човекот после 2 недели,читаат пак резултатите и му викаат:ти како живееш и двата бубрега ти се откажани.Човекот го прават пред умирање,не му земаат ни седиментација,одма го ставаат на катетар и на листа за чекање транплантација.После 2 саата иде докторот му вика:се извинуваме сме ти ги помешале резултатите со друг пациент.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
У контекст со здтравството у Македонијава.На мој другар татко му,имаше камен у бубрег и беше на доктор се ок му викаат ништо страшно му дале таму не знам шо му рекле дојди за 2 недели на контрола.Оди човекот после 2 недели,читаат пак резултатите и му викаат:ти како живееш и двата бубрега ти се откажани.Човекот го прават пред умирање,не му земаат ни седиментација,одма го ставаат на катетар и на листа за чекање транплантација.После 2 саата иде докторот му вика:се извинуваме сме ти ги помешале резултатите со друг пациент.
Дали ова е некој виц???

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@Метаморф Ништо страшно де, мене како мал ќе ми правеа ампутација на стапалото оти играјќи го превиткав и ми отече глуждот. После некоја година ме болеше стомакот и за малку ќе ме сечеа за да ми отстранат слепо црево.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Воопшто не ме зачуди. Мене од бибрезите па нешто си не знам таму што поврзано со крвта со невидени болки морав на стол да чекам анализите да дојдат за на крај да ми најдат леухемија.. За после 2 саати поминати во солзи од болка да кажат дека е грешка и конечно да добијам инфузија против болки.. ехеее не се вицови @diva orhideja за жал не се

Метаморф

Истакнат Член
5 декември 2014
299
334
173
28
@Метаморф Ништо страшно де, мене како мал ќе ми правеа ампутација на стапалото оти играјќи го превиткав и ми отече глуждот. После некоја година ме болеше стомакот и за малку ќе ме сечеа за да ми отстранат слепо црево.
И ја тоа со слепото црево го имам доживеано.И реакцијата на докторите на крајот беше-лажна тревога!

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Тоа значи дека откако постои Македонија, здравството и е никакво, не е реновирано ништо...катастрофа!!
E како не е. Еве имаш „Ало Докторе“ и „Мој Термин“. Едуцирај се малку, Македонија е лидер во Европа кога е во прашање здравството. Плус болниците се реновирани.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
E како не е. Еве имаш „Ало Докторе“ и „Мој Термин“. Едуцирај се малку, Македонија е лидер во Европа кога е во прашање здравството. Плус болниците се реновирани.
Е сега си во право.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Кај нас гледано од медицински аспект луѓе починуваат само од срцев, мозочен удар и рак, друго како погрешна тепарија, грешка на доктор, нема шанси, они секогаш даваат се од себе како на пример да си го испијат кафето, да се чекираат на фб, да си направат некое селфи само за пациентите да не умрат.
Моето прво дете имаше жолтица кога се роди, но билирубините беа преку нормалната граница и итно не транспортираа на неонатологија во државна. Детето беше дехидрирано, а во исто време беше и во некоја полусвесна состојба и не можев да го дојам, (а и прва бременост, едвај 5-6 дена одкако се породив, не ни знаев како правилно се дои дете) Кога отидов да побарам помош од сестрите, главната сестра ми се развика затоа што од таквите како мене не можеле ни да јадат ни кафе да пијат. Влегов во собата плачејки и од другара соба дојде една албанка чие дете исто беше болно и ми покажа како треба да го држам детето, ми помогна да го надојам. Сестрата потоа влезе и почна да ми се дере уште повеке бидејки сум била неспособна и плачка, мајките не смееле да плачат...
Потоа ме сместија сама во соба, вечерта добив паничен напад, не можев да издржам да сум сама во соба во таква психичка состојба со болно дете... Повторно отидов до кај сестрите за да ме префрлат доколку има место и повторно ми се дереа со што ми предизвикаа уште полоши напади. За среќа една од девојките што волонтираа почна да се расправа со сестрите и ме сместија во соба со друга жена.

Кога го родив второто (во државна) просториите беа полни со лебарки. Си лазеа тие преку бебињата додека спиеме... една од жените ја праша сестрата дали може детето да го земе во нејзиниот кревет, за да не го лазат лебарки. Одговорот беше дека не е ништо страшно бидејки лебарките лазеле само кај што е чисто.