Религиите и тетоважите

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Бог рекол да не се црта и обележува телото, да не се бричи глава и ред други заповеди, сега да не бројам...секој човек што не ги почитува божјите заповеди не е прав верник, а со самото тоа излегува дека кај него замешал прсти ѓаволот.(гледајќи ја вака ситуацијата сите сме Ѓаволски слуги преку кои го шири злото)
Тетоважата порано била обележје на криминалци, морнари, секти, бандити..карактерна црта на сите им е иста и неможе никој од такви личности да се чукаат вгради и да се величат како поголеми верници ....не дека има и нететовирани неверници.
Значи и оние што имаат бричена глава се слуги на ѓаволот?

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Значи и оние што имаат бричена глава се слуги на ѓаволот?
Па ако гледаме по пишаното во библијата, сите непослушници излегуваат дека се помошници на ѓаволот.

• Ми се допаѓа
Реакции: corki

Svetiot Duh

Активен Член
15 август 2015
80
120
43
127.0.0.1
Па ако гледаме по пишаното во библијата, сите непослушници излегуваат дека се помошници на ѓаволот.
А да речеме дека еден слободоумен човек не гледа по пишаното од библијата. Шо праиме ? Каков ѓавол каков шејтан е тоа, поголема глупост од ѓаволи и шејтани нема.. Па може некој сака да му помага на имагинарниот ѓавол :) негова работа, никој не го брани.

• Ми се допаѓа

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Не те напаѓа ѓаволот, туку со самото обележување, тетоважата, ти стануваш ѓаволов слуга и преку тебе делува негативно на твојата здравствена и умствена способност.
Како тоа стануваш ѓаволов слуга?
Ставаш тетоважа, а голем верник си. Додека веруваш во Бог си заштитен и ѓаволот не ти може ништо. Така??

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Како тоа стануваш ѓаволов слуга?
Ставаш тетоважа, а голем верник си. Додека веруваш во Бог си заштитен и ѓаволот не ти може ништо. Така??
Човечкото тело е Божја креација и ако веруваш во тоа тогаш немаш потреба од тетовирање....е сега ако ѓаволот успеа да те натера да го унаказиш божјото дело и да не се придржуваш кон сите божји заповеди, Бог нема да те штити.

Idiot

Староседелец
5 март 2013
317
231
1,053
Muppet Show
Ако одиме по Куранот ти си следбеник на ѓаволот оти погрешна религија си избрала. Сега што правиме?

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast and Abraxas

Svetiot Duh

Активен Член
15 август 2015
80
120
43
127.0.0.1
Човечкото тело е Божја креација и ако веруваш во тоа тогаш немаш потреба од тетовирање....е сега ако ѓаволот успеа да те натера да го унаказиш божјото дело и да не се придржуваш кон сите божји заповеди, Бог нема да те штити.
Нека бркаат работа и тој и ѓаволот, ни најмалку не ми треба заштита од нив.... што си правиме за нас си правиме, поздрав имај убава вечер

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Нели човекот беше создаден гол, ти зошто го сокриваш божјото дело и носиш облека?

• Ми се допаѓа

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,564
2,090
1,133
91
  • Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja