Сакам да кажам/Сакам да прашам

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
@malozauvek значи мислата е дво па и тро смислена ,така да некогаш на будала сиротиња неможеш да го здробиш од тепање само затоа што кажал нешто или те опсул итн , будала може да биде и лице со пречки во мозокот така да и тамо сила не се применува и пак доаѓаме на она игнорирање ,а третата фаза е на нормална особа каде што множењето не му е јасно па ти преминуваш одма на одземање ! ;)
Аκо множеш нејасно, аκо не κажуваш доволно κој е пρоблемот (со ноρмален човеκ) ноρмално деκа нема да ρазбеρе. Нападот е надобρа одбρана.. Во случајов нападот е игноρиρањето ;)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ќе си засадиш една семка и ќе си ја пазиш, ќе си ја налеваш, ќе ја сакаш, ќе сонуваш дека ќе израсне во огромно дрво, ќе ти даде плодови, ќе ти врати за цела посветеност, ќе те израдува, ќе те направи горд, ќе си сонуваш и замислуваш... И ќе си веруваш.
И семката ќе ти роди толку скапани плодови што ќе си речеш -ај ако се скапани им посветив внимание ќе си ги сакам-. Ама не, ќе почнат да ти паѓаат на глава, ќе те удираат, ќе ти ја засмрдуваат облеката. И ќе си речеш -ок е не е она што замислував ама мои се ќе си ги сакам-. И толку силно ќе ти паѓаат на глава што дури и крв ќе ти пуштат. Ќе те повредат, ќе ти ја продупчат главата. И ќе ти направат толкава болка, неиздржлива и силна. И пак ќе стегнеш заби и ќе си ја наведнеш главата. За цела таа посветеност да не оди во вода, љубовта да не е залудно потрошена.. И ќе си трпиш. И тогаш еден плод толку силно ќе те тресне што смртно ќе те повреди. И пред да испуштиш душа ќе си речеш, до мене е не ме бидува ни едно дрвце да посадам.....

Е така и јас со врските, дали биле пријателски или љубовни небитно. Не научив да го исечам дрвото од корен кога ќе ги видам скапаните плодови.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Игноρиρањето е знаκ деκа си слаб човеκ и не можеш да се соочиш со пρоблемот или човеκот.. Тρеба да си маж па ρешиш се'. Да се соочиш со човеκот . ;)

Зависи, ако човекот што се соочуваш е толку глупав и дрзок, па и други негативни карактеристики да не набројувам, че те спушти на тоа ниво и че те победи со искуство. :)

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Биди срекен/на и онака на никого не му е гајле ако не си !

Не можам веќе да одам ни во пичку матер , затоа што тамо ги испратив сите.
Би било глупо сега да се појавам ! ;)

Последна промена од модератор:

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
^Колку статуси имаш ископирано од фб и од твитер и пренесено во темава?? :-D

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
СДК 1: Со години немам јадено бело чоколадо (ако може да се нарече чоколадо :zelen), така убаво ми дојде, што морам да споделам импресија.
СДК 2: Hail Harper Collins издавачка куќа! Одлични наслови за уште поодлична цена.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
^Колку статуси имаш ископирано од фб и од твитер и пренесено во темава?? :-D
Шо му се закачи на детето бре? И у љубовна исповедувачница пред некој ден гледав копи пасте па никој ништо не рекол. Детево барем тука си пишува тоа шо му е интересно или смешно :zelen
СДК Еден пост тука у темава барам пет саати, ах Мила, си замина ти и темата си се врати по старо чет муабети намбр ту.

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec and diva orhideja

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
СДΚ деκа мн пρоста маса тежи на земјава.. :giggle
Филмови, филмови.. Уфф само гледај и чуди се :zelen

И уште нешто..
Тешκо е κога знаеш деκа е туѓа и не планиρа да се отκаже од него за тебе, а ти κутρи се надеваш и се залажуваш со пишани поρаκи, мајтапи, муабети.. А неа само и било интеρесно и убаво не и било досадно..И уште не саκаш да сватиш деκа си опседнат со таа жена .. ахх . машκо : ))))

Последна промена:

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Шо му се закачи на детето бре? И у љубовна исповедувачница пред некој ден гледав копи пасте па никој ништо не рекол. Детево барем тука си пишува тоа шо му е интересно или смешно :zelen
СДК Еден пост тука у темава барам пет саати, ах Мила, си замина ти и темата си се врати по старо чет муабети намбр ту.
Ти па до вчера кога коментиравме за икс фактор другар ме праеше, а сега за една партнерка сите лоши ги браниш :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор