Самрак сага

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
Незнам колку од вас ги имаа прочитано овие книги али можам да кажам дека се супер посебно за помладите генерации.Мислам дека доколку ги фатите и почните да ги читате ќе сватите дека првиот и четвртиотиот дел се најдобри затоа што во овие два дела се претставени некои поинтересни работи доколку вториот и третиот дел служат како еден вид мост меѓу овие два иако и тие не се за подценување.Кој има слободно време би било добро да ги прочита.

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Не сум ги читала тие книги а нема ни да ги прочитам (не читам книги). Сега кратко на нет видов нешто содржина кратка и гледам исто како филмот е, ако е исто стварно е супер филмот, уствари супер се сите делови едвај го чекам тој последниот :D
(подобро филм отколку книга бе. -.-)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Јас ја прочитав првата книга, и на македонски и на англиски, и искрено, една од најглупите прочитани книги ми е. Многу просто напишана со пуст речник и клише приказна, и забележав дека 5/6 зборови постојано ги врти. Изгубив желба останатите да ги прочитам после првата. :)

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
ко ке напрат вампирите да бидат страшни ко во југославија шо ба страшни а не да светкаат ко ѕвончица од петар пан цртанот, може ке размислам да ја прочитам.. и едно прашање шо толку се важни овие книги за младите? демеке ептен нај нај важно е да се има дечко/женска или шо? не сфаќам ај те молам објасни ми...

• Ми се допаѓа
Реакции: True_Blood

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
ко ке напрат вампирите да бидат страшни ко во југославија шо ба страшни а не да светкаат ко ѕвончица од петар пан цртанот, може ке размислам да ја прочитам.. и едно прашање шо толку се важни овие книги за младите? демеке ептен нај нај важно е да се има дечко/женска или шо? не сфаќам ај те молам објасни ми...
Воошто не се толку многу важни за младите.Друг ми беше муабетот.Ме интересираше колку е имаат прочитано книгава по што сакав да видам на кому му се допаднала а на кому не и зошто.За тоа со светките и вампирите според мене си во право.Писателката можела нешто од Underworld да преземе можеби ќе било поинтересно :) али како и да е.Сметам дека се добри книгата а не и најдобра(сега тоа за кого како).Мислам дека вреди да се прочита.

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Незнам колку од вас ги имаа прочитано овие книги али можам да кажам дека се супер посебно за помладите генерации.Мислам дека доколку ги фатите и почните да ги читате ќе сватите дека првиот и четвртиотиот дел се најдобри затоа што во овие два дела се претставени некои поинтересни работи
те цитирам...и прашувам..
која е поракат од овие книги шо му се пренесува на помладите генерации за што велиш дека се супер? дали таа порака доколку ја има може да се стави на исто ниво како да речиме книгите на достоевски, да не ги набројувам сега....мене муабето м и наместо да читаат младите некои bullshit книги треба да се замараат со некој навистина поучни и квалитетни книгиг...
а филмот беше ептен гејски..

Sebastian

Активен Член
17 февруари 2012
174
110
43
Филмовите се далеку подруги од книгите.Незнам и јас зошто.Па мислам дека самава приказна колку и да е невозмошна е интересна.Затоа велам дека е за помлади а исто така се согласувам и дека треба младите да се позанимаваат и со поучна литература само мислма дека тешко ќе натераш некого да ти фати да ти чита Маркс,Фројд,Хесе,Ниче(од различни области)

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
па се додека има такви книги и се додека медиумите повеќе обврнуваат внимание на нив наместо на квалитетните книги ке биде тешко да натераш некого да ти чита такви книги.. Американскат индустрија се повеќе и повеќе го затупуваи уништува светто па не е ни чудо шо американските средношколци не знаат во која војна добиле независност а знаат се и сешто за тие педерчињата шо светкаат и онај шо му иди секој месец.. џастина мислам се викаше...
Заради таа нивна желба за профит голем дел од младината никогаш нема слушнато Маркс , ниче достоевски или ете да речам оскар вајлд(овај мсилам бил геј ама нема врска) ама знаат кој се светкавите вампири... ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Morticia.

Party Poison

Истакнат Член
20 февруари 2012
140
142
343
Ги имам прочитано ,ама на англиски и интересни ми беа.Книгите ми се поубави од филмот.Лесно се читаат. :)

Ditto+Maker

Истакнат Член
8 декември 2014
351
254
373
Bookworld
Јас ги имам прочитано, ама не ми се допаднаа.(puke) Можеби е до вкусот, ама едвај најдов нешто интересно во серијалот.