Каде на факултет?

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Скопје секако :)
Вo дилема сум дали правен или филолошки,така што мислењата се добредојдени :)
Ти давам предлог за филолошки зашто има многу правници во земјава. Кој јазик планираш на филолошки? Јас планирам за една година да пробам филолошки. Па не знам како ќе биде. Како и да е што и да избереш, среќно ;)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Баш и не е многу перспективрен филолошкиот факултет, према тоа шо го викаш, ако има многу правници во државава, тогаш за филолошки скоро и да нема работа.

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
Ти давам предлог за филолошки зашто има многу правници во земјава. Кој јазик планираш на филолошки? Јас планирам за една година да пробам филолошки. Па не знам како ќе биде. Како и да е што и да избереш, среќно ;)
планирам англиски како прв и германски втор,па ќе видиме,во секој случај ти благодарам :):)

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
оваа година требаше да сум апсолвент......
планирам пак да се презапишам на ТФБ....најверојтано вонредно...

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Прва година на фармацевтски факултет во Скопје, велат дека прва година била најлесна значи ако така велат не знам што да очекувам во наредните години :D

Succubus

Истакнат Член
28 февруари 2012
562
835
393
under your skin.
Јас, планирам психологија евентуално историја на уметност. Има превише правници, превише економисти..
Добро, можда пак ќе се предомислам, кој знае :)

end.

Полноправен Член
3 март 2012
72
78
18
Планирам Охрид за туризам и угостителство

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Скопје дефинитивно бидејки тука и живеам само се мислам помеѓу политички науки и безбедност....Ваше мислење кое е подобро?

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Скопје дефинитивно бидејки тука и живеам само се мислам помеѓу политички науки и безбедност....Ваше мислење кое е подобро?
Зависи што повеќе те интересира, разгледај ги програмите, предметите... политички науки и не ти нудат некоја перспектива... безбедност е за нијанса подобро, освен ако не мислиш на безбедност на полициска академија или како и да се вика оној во идризово што е, таму потешко се влегува ама ти е најперспективна опција од ова што го сакаш.

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Зависи што повеќе те интересира, разгледај ги програмите, предметите... политички науки и не ти нудат некоја перспектива... безбедност е за нијанса подобро, освен ако не мислиш на безбедност на полициска академија или како и да се вика оној во идризово што е, таму потешко се влегува ама ти е најперспективна опција од ова што го сакаш.

Точно потешко се влага ептен потешко, малку луѓе примаат, знам лани дечко ми во првиот уписен рок не го примија па мораша вонредно да се запишува ама во Скопје инаку и во Охрид го има истиов факултет таму мислам дека е полесно да запишување.