Филмски свет- генерална дискусија (внимание - спојлери!)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Гледај го, па ќе ни кажеш како ти се допаднала актерката. :)
Не е лоша според мене, а и тогашните актерки се каде каде поубави од денешниве.
Аууу и те како. Посебно принцезата Грејс Кели. Жена ипол. А и мажите не биле лоши ете денес се запнав да ги спуштам сите филмови со Cary Grant, која лепота бил тој :sram Шарм што да ти зборам....
cary-grant-young-004.jpg

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Аууу и те како. Посебно принцезата Грејс Кели. Жена ипол. А и мажите не биле лоши ете денес се запнав да ги спуштам сите филмови со Cary Grant, која лепота бил тој :sram Шарм што да ти зборам....
cary-grant-young-004.jpg
Мене Бергман и Дитрих ми се нај. А од маживе не знам, не сум ги загледал баш. :)
Ама жениве што ги спомнав биле баш убави во тоа време, исто и Грејс не била лоша ама во споредба со моиве две, нема шанси. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Мене Бергман и Дитрих ми се нај. А од маживе не знам, не сум ги загледал баш. :)
Ама жениве што ги спомнав биле баш убави во тоа време, исто и Грејс не била лоша ама во споредба со моиве две, нема шанси. :)
Е нели Бергман и мојов имаат два филма заедно. Еден од Хичкок, другиот нешто романси таму па не го гледам. И баш таа ми е некако ептен широка во рамениците, не ми се свиѓа.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Е нели Бергман и мојов имаат два филма заедно. Еден од Хичкок, другиот нешто романси таму па не го гледам. И баш таа ми е некако ептен широка во рамениците, не ми се свиѓа.
Псс љубоморна си :rofl баш е убава Ингрид, ретко која актерка ќе те задржи да го гледаш филмот само заради неа, овие денешниве можат вода да и носат.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Иначе за филмот во кој глумат заедно со тој твојот, супер филм е и тој. И за него имав рецензија пишано ама мислам си го гледала веќе. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Псс љубоморна си :rofl баш е убава Ингрид, ретко која актерка ќе те задржи да го гледаш филмот само заради неа, овие денешниве можат вода да и носат.
Немаш вкус. Почнувам да се сомневам и во твојата лепота чим сам себеси си убав. И вторава ја видов како травестит ми изгледа.
А онаа од Rope а?
Aј ќе те замолам ако сакаш најди ја твојата рецензија за Dial M for Murder, нешто заприметив таму сакав да ти кажам, ама не ми текнува, па дур сме зазборени да видам.
Иначе за филмот во кој глумат заедно со тој твојот, супер филм е и тој. И за него имав рецензија пишано ама мислам си го гледала веќе. :)
Да ептен. Не гледам јас романтики и романси, ама таму да ти е жал што немаше повеќе.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Немаш вкус. Почнувам да се сомневам и во твојата лепота чим сам себеси си убав. И вторава ја видов како травестит ми изгледа.
А онаа од Rope а?
Aј ќе те замолам ако сакаш најди ја твојата рецензија за Dial M for Murder, нешто заприметив таму сакав да ти кажам, ама не ми текнува, па дур сме зазборени да видам.

Да ептен. Не гледам јас романтики и романси, ама таму да ти е жал што немаше повеќе.
Dial M for Murder (1954)
http://www.imdb.com/title/tt0046912/

Уште еден добар филм на Хичкок кој ми е меѓу омилените. Има и римејк на филмов ама не е нешто добар. :zelen
Најпрво го препорачувам филмов на сите што сакаат добри трилери. :) Нема да потрошите залудно 1 и пол саат.
Иначе во филмов се работи за поранешниот тениски играч Тони Вендис кој откога открива дека неговата жена Маргот го изневерува и откога ќе украде едно од писмата кои она ги добивала, го уценува неговиот неговиот пријател да ја убие жена му Маргот. Но кога работите нема да одат по планот, Тони смислува план Б.

Филм од 1 и пол саат и скоро сите настани се случуваат во една соба. Мене ова ми е омилено кај овие филмови. Сценариото е предобро, слично како во некоја крими приказна на Агата Кристи. Интересно во филмов е што ќе ве натера да барате докази и решенија за тоа што следно ќе се случи или како ќе заврши некој од ликовите. Секоја сцена и секоја реченица е супер пренесена од страна на актерите, што значи нема шанси да ви биде досадно :zelen.

Во главните улоги се Реј Миланд како Тони Вендис а неговата жена Маргот ја глуми Грејс Кели. Перфектна глума од страна на двајцата, глумата на Миланд потсетува на едни од најдобрите актери на Хичкок, Грант и Стјуарт. Грејс Кели иначе има глумено и во Rear Window, исто филм на Хичкок кој е повеќе познат. Како и во тој филм така и во овој, предобро ја глуми жената на Вендис. Уште еден актер е Џон Вилијамс кој се појавува после пола филм и го глуми детективот кој доаѓа да го реши убиството. Не го знам многу овој актер ама во филмов не ми беше лош. :)
Тоа би било се, уште еднаш го препорачувам на сите што сакаат вакви филмови. Едноставно филм на Хичкок не може да не ви се допаѓа. Од мене има 10+ :zelen.

Еве ја, едвај ја најдов. Требаше уште тогаш да го гледаш филмов. Има и римејк ама не е олку добар иако на некои им е, ама толку знаат. :)

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Еве ја, едвај ја најдов. Требаше уште тогаш да го гледаш филмов. Има и римејк ама не е олку добар иако на некои им е, ама толку знаат. :)
Е да. Не сакал да ја убие зошто го изневерувала, него за пари, пошто тој пропаднат тенисер нели и зависеше од нејзе само, а тој мажиште ко што се мислеше па сакаше сам да раководи со парите.. И после писмата му дојдоа како кец на десетка што викаат, да ги земе ко главен елемент во планот, како демек нели била уценувана па после и убиена од уценувачот. И да не биле писмата ќе сакал да умре. Не беше така. или јас криво разбрав?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Е да. Не сакал да ја убие зошто го изневерувала, него за пари, пошто тој пропаднат тенисер нели и зависеше од нејзе само, а тој мажиште ко што се мислеше па сакаше сам да раководи со парите.. И после писмата му дојдоа како кец на десетка што викаат, да ги земе ко главен елемент во планот, како демек нели била уценувана па после и убиена од уценувачот. И да не биле писмата ќе сакал да умре. Не беше така. или јас криво разбрав?
Така беше. И тој пријателот негов нели не сакаше да ја убие ама овој го натера. Јас не сакав да му успее планот и на крај баш ми беше мило што се зезна со клучот, а и тој детективот паметен да ти бил, убаво го зафркнаа. Уствари таа се спаси со ножиците што ги фати иначе готова беше, сега ми текна на ова. Тие филмови како овој, што се случуваат во едно место се најдобри.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Така беше. И тој пријателот негов нели не сакаше да ја убие ама овој го натера. Јас не сакав да му успее планот и на крај баш ми беше мило што се зезна со клучот, а и тој детективот паметен да ти бил, убаво го зафркнаа. Уствари таа се спаси со ножиците што ги фати иначе готова беше, сега ми текна на ова. Тие филмови како овој, што се случуваат во едно место се најдобри.
Најјака сцената кога му се расипа саатот, а овој чека зад завеса ко будала точно во 11 да се јави за да ја убие :D