Сакам да кажам/Сакам да прашам

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Па да, а уствари како мислиш да направиш девизна сметка во денарска?
Имам Виза картичка на која што може да ми се праќа пари од странство. Епа сакам да ја направам тековна, обична, само од тука да можат пари да ми се праќаат.

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Sakam da prasam dali ima nekoj tuka ljubezen da mi pomogne so toa kako se reshavaat zadaci so sistemski rizik meren so beta. Ako ima nekoj takov molam da se javi. Fala

P.S. Od mobilen sum kje me izvinite na pisanovo sto ne e na kirilica.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Имам Виза картичка на која што може да ми се праќа пари од странство. Епа сакам да ја направам тековна, обична, само од тука да можат пари да ми се праќаат.
Не можеш. Не може ни денарска во девизна ни обратно. : )

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Па само побарај си да ти направат и денарска трансакција или како и да се викаше, језда нелогично ми е да немаш пошто како си ги вадел парите во странската валута?

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Не можеш. Не може ни денарска во девизна ни обратно. : )
А да ја откажам сметката ?
Па само побарај си да ти направат и денарска трансакција или како и да се викаше, језда нелогично ми е да немаш пошто како си ги вадел парите во странската валута?
Ти пишав погоре грешка си ме разбрала :D имам И ДЕНАРСКА и за од странство да ми праќаат. 2 во 1 е.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
А да ја откажам сметката ?

Ти пишав погоре грешка си ме разбрала :D имам И ДЕНАРСКА и за од странство да ми праќаат. 2 во 1 е.
епа тогаш што сакаш да смениш? чим имаш денарка ќе можат да ти праќаат пари и од тука

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Сакам да ја откажам девизната. Да остане само денарска. Ама ете не бивало.
е сега е појасно. Мислам дека може да се откаже т.е не би требало да прават некои проблеми. Но ете и да не може ти користи си ја само денарската никаде не ти бараат стриктно да ги користиш и двете па да мораш да ја откажуваш затоа што веќе нема да имаш потреба од неа, чувај си ја за резерва и така не смета

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
е сега е појасно. Мислам дека може да се откаже т.е не би требало да прават некои проблеми. Но ете и да не може ти користи си ја само денарската никаде не ти бараат стриктно да ги користиш и двете па да мораш да ја откажуваш затоа што веќе нема да имаш потреба од неа, чувај си ја за резерва и така не смета
Не смета, ама месечно ми земаат по 20 денари и кога ќе заврши 12тиот месец, 600 денари. Сеа ти види :D