Не постои Бог, тоа ти е приказна за деца.А кој го создал Бог?
Не постои Бог, тоа ти е приказна за деца.А кој го создал Бог?
Ам тоа не се случува онака преку ноќ Плус имаше многу сомнежи околу нивните толкувања зашто малку претходно НАСА објави дека според нивните податоци универзумот се шири со забрзување (е сеа дали беше позитивно или негативно забрзување не видов никаде), па така да не е ни многу чудо да не си прочитал.Ако е постигната критичната густина зашто не почнува имплозија?
Интересна ми е оваа тема ама не знам баш многу, јас од тоа што сум читал мислев дека универзумот е бесконечен и уште се шири, затоа и така пишав.
Бог егзистира сам за себе,и неможе да се даде одговор оти тоа е бесконечна вистина.Ако ти кажам дека Бог го створил тој и тој,повторно ке следи прашање за кој го створил тој,и така до недоглед,кој кого створил.А кој го создал Бог?
Еве јас ќе ти дадам многу едноставен одговор на тоа кој го создал бог: човекотБог егзистира сам за себе,и неможе да се даде одговор оти тоа е бесконечна вистина.Ако ти кажам дека Бог го створил тој и тој,повторно ке следи прашање за кој го створил тој,и така до недоглед,кој кого створил.
о то ме ти причам..значи во секој одговор има прашање од каде тоа значо нема крај и точкаА мене па ме интересира што било пред големата експлозија? И како дошло до неа?
А кажи ми тогаш кој го створил човекот?Еве јас ќе ти дадам многу едноставен одговор на тоа кој го создал бог: човекот
Компетицијата и борбата за опстанок.А кажи ми тогаш кој го створил човекот?
Еее, ова го промрчи без везе.........а кој го создаде тој голем густ облак пред да експлодира? За таа бесконечна вистина зборам,вистина со која на секој одговор се поставува исто прашање,кој бил пред него,а пред него,значи дена нема почеток.Компетицијата и борбата за опстанок.
И од мене среќен роденден, големи да растатСеуште нема Ватикан одговорено на тоа прашање, мислам дека теологијата кажува дека отсекогаш постоел а универзумот го создал на 23.Октомври 4004 од старата ера (веројатно му било досадно...)
http://sensuouscurmudgeon.wordpress.com/2008/10/21/born-23-october-4004-bc-happy-birthday-universe/
За два дена, универзумот ќе го прослави 6.018-от роденден, одличен тајминг за темава @Söldner
Користам прилика да честитам роденден на сите галаксии, ѕвезди, планети, супернови, црни дупки и вонземјани наоколу.
Од кај знаеш може сум дете (така поголемо)Не постои Бог, тоа ти е приказна за деца.
Бог ниту егзистира ниту постои тоа е само метафора, а во последно време и навика у секоја можна реченица да се става.Бог егзистира сам за себе,и неможе да се даде одговор оти тоа е бесконечна вистина.Ако ти кажам дека Бог го створил тој и тој,повторно ке следи прашање за кој го створил тој,и така до недоглед,кој кого створил.
Така језда ја си имам една теорија за универзумот и воопшто за животот ама многу е идиотска и ќе си ја чувам за себео то ме ти причам..значи во секој одговор има прашање од каде тоа значо нема крај и точка
Каков бре облак? Не те разбрав сега воопшто.Еее, ова го промрчи без везе.........а кој го создаде тој голем густ облак пред да експлодира? За таа бесконечна вистина зборам,вистина со која на секој одговор се поставува исто прашање,кој бил пред него,а пред него,значи дена нема почеток.