Создавањето на универзумот

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ако е постигната критичната густина зашто не почнува имплозија?
Интересна ми е оваа тема ама не знам баш многу, јас од тоа што сум читал мислев дека универзумот е бесконечен и уште се шири, затоа и така пишав. :)
Ам тоа не се случува онака преку ноќ :zelen Плус имаше многу сомнежи околу нивните толкувања зашто малку претходно НАСА објави дека според нивните податоци универзумот се шири со забрзување (е сеа дали беше позитивно или негативно забрзување не видов никаде), па така да не е ни многу чудо да не си прочитал.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
А кој го создал Бог? :)
Бог егзистира сам за себе,и неможе да се даде одговор оти тоа е бесконечна вистина.Ако ти кажам дека Бог го створил тој и тој,повторно ке следи прашање за кој го створил тој,и така до недоглед,кој кого створил.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Бог егзистира сам за себе,и неможе да се даде одговор оти тоа е бесконечна вистина.Ако ти кажам дека Бог го створил тој и тој,повторно ке следи прашање за кој го створил тој,и така до недоглед,кој кого створил.
Еве јас ќе ти дадам многу едноставен одговор на тоа кој го создал бог: човекот :kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: 84 sk_Y ^_- and Outrider

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Компетицијата и борбата за опстанок.
Еее, ова го промрчи без везе.........а кој го создаде тој голем густ облак пред да експлодира? За таа бесконечна вистина зборам,вистина со која на секој одговор се поставува исто прашање,кој бил пред него,а пред него,значи дена нема почеток.

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Сеуште нема Ватикан одговорено на тоа прашање, мислам дека теологијата кажува дека отсекогаш постоел а универзумот го создал на 23.Октомври 4004 од старата ера (веројатно му било досадно...)

http://sensuouscurmudgeon.wordpress.com/2008/10/21/born-23-october-4004-bc-happy-birthday-universe/

За два дена, универзумот ќе го прослави 6.018-от роденден, одличен тајминг за темава @Söldner :zelen
Користам прилика да честитам роденден на сите галаксии, ѕвезди, планети, супернови, црни дупки и вонземјани наоколу.
И од мене среќен роденден, големи да растат :zelen

Не постои Бог, тоа ти е приказна за деца.
Од кај знаеш може сум дете (така поголемо) :D

Бог ниту егзистира ниту постои тоа е само метафора, а во последно време и навика у секоја можна реченица да се става.

о то ме ти причам..значи во секој одговор има прашање од каде тоа значо нема крај и точка :D
Така језда ја си имам една теорија за универзумот и воопшто за животот ама многу е идиотска и ќе си ја чувам за себе :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Еее, ова го промрчи без везе.........а кој го создаде тој голем густ облак пред да експлодира? За таа бесконечна вистина зборам,вистина со која на секој одговор се поставува исто прашање,кој бил пред него,а пред него,значи дена нема почеток.
Каков бре облак? Не те разбрав сега воопшто.

Не го промрчив безвезе туку според мене човекот настанал поради борбата за опстанок. Природна селекција, с`рвајвал оф д фитест и такви ствари.