Премиер Лига | FA Premier League (2013-14)

Кој тим ќе биде прв во ПЛ?

• Манчестер Сити

Гласови: 0 0.0%
  • Евертон

• Вест Бромвич Албион

• Свонси

• Вест Хем Јунајтед

• Норвич Сити

• Фулам

• Стоук Сити

• Саутемптон

• Некој друг клуб (ќе наведам во коментар)

• Вкупно гласале
    22

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Од друга страна Тотенхем си гази и чека кикс на Евертон за да добие шанса за Лига Европа. Друго е што тимови од Ливерпул и тимови од Манчестер се р`чкаат во сите можни натпреварувања, така да не ми се верува Евертон да пуштат утакмица.

И јас така мислев, се додека не отворив форум на Евертон и не прочитав коментари каде што посакуваат пораз на својот тим, само за да освои Сити.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Од друга страна Тотенхем си гази и чека кикс на Евертон за да добие шанса за Лига Европа. Друго е што тимови од Ливерпул и тимови од Манчестер се р`чкаат во сите можни натпреварувања, така да не ми се верува Евертон да пуштат утакмица.

И шестиот ќе игра ЛЕ пошто во Лига купот победи М.Сити кој и онака оди во ЛШ, финалистот нема значење таму па така се префрла местото на шестиот од ПЛ, во ФА купот ако победникот е веќе во ЛШ (Арсенал сепак е фаворит против Хал) тогаш финалистот е претставник на ФА купот во ЛЕ, значи Хал е веќе во ЛЕ.
За Евертон е исто и 5. и 6. сеа незнам М.Јунајтед дали има воопшто теорија за 6.место...
И јас не верувам нешто посебно да им ја пуштат, може некој комбиниран состав да пратат, ама Сити ќе гризат јако :cool:

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
И шестиот ќе игра ЛЕ пошто во Лига купот победи М.Сити кој и онака оди во ЛШ, финалистот нема значење таму па така се префрла местото на шестиот од ПЛ, во ФА купот ако победникот е веќе во ЛШ (Арсенал сепак е фаворит против Хал) тогаш финалистот е претставник на ФА купот во ЛЕ, значи Хал е веќе во ЛЕ.
За Евертон е исто и 5. и 6. сеа незнам М.Јунајтед дали има воопшто теорија за 6.место...
И јас не верувам нешто посебно да им ја пуштат, може некој комбиниран состав да пратат, ама Сити ќе гризат јако :cool:

Јунајтед ми се чини има шанси доколку е така како што викаш. Тотенхем ни бегаат 6 бодови, но имат утакмица повеќе изиграно, доколку имаат амбиции Јунајтед за пласман во ЛЕ би било одлично според мене.
Би сакал повеќе пати да ги гледан Јунајтед. :D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ипак, тим од Ливерпул да пушти утакмица на тим од Манчестер само поради градскиот ривал не е забележано до сега. Нити обратното. Меѓуградските ривалства се сепак поважни од градските :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ипак, тим од Ливерпул да пушти утакмица на тим од Манчестер само поради градскиот ривал не е забележано до сега. Нити обратното. Меѓуградските ривалства се сепак поважни од градските :)

Освен во Глазгов и Буенос Аирес :)
Него не е тоа - тоа, ПЛ без Мојс. Како базен без вода, како џамија без минаре, како телема без Кроули е некако... чудно и језиво, пусто и бесмислено, го нема тој поглед, тој став, тој гард повеќе :((:|

Ферусон замина, Мојс го отпуштија, Далглиш го истераа... останува уште Венгер од менаџерите со долг стаж... ок и Брус и Алардајс ама тие чунки немаат други амбиции освен опстанок...

Последна промена:

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Сум гласал дека Тотенхем ќе биде шампион лол, шампон бидна на крај, what an idiot i was :D
Иако тоа беше пред да си замине Бејл, ако останеше Тотенхем ќе се бореше за титула ако се земе предвид колку изедначена сезона испадна...

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Јас долго време бев неактивен на форумов, но доколку би гласал ќе се двоумев помеѓу Сити или Челзи.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Championship последно 46-то коло. Официјално Leicester City и Burnley влегуваат директно во PL, а битка за третата влезница во PL ќе водат Derby Country, QPR, Wigan Athletic и Brighton & Hove Albion.
Reading во последното коло испуштија шанса за да се борат за влез во ПЛ откако изиграа 2-2 со Burnley, а Brighton во 90-та минута дадоа гол на гости против Nottingham Forest ( :place ) и се завршија на 6-то место кое води во плеј оф-от за третиот тим во ПЛ.

На дното на ПЛ сеуште неизвесно кој ќе излезе. Кардиф и Норвич скоро и да немаат шанси, Фулам има најголеми шанси да ќари барем уште една победа од Стоук или од Кристал Палас и да го смести Сандерленд во Чемпионшип под услов Сандерленд да не победи на преостанатите 3 утакмици.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Фулам :( Наредната сезона ќе играат со Борнмут :(
Астон Вила и Бирмингем сити се спасија,in their own tier respectively.
Сандерленд се спаси, таму каде што нема Дејвид Мојсови, глуфците оро играат (стара глазгофска пословица)

Daily weirdness : Hamilton Academical - Greenock Morton 10-2:^)