Сакам да кажам/Сакам да прашам

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Да ти одговорам со прашање.Форумот е супер само администраторите и модераторите не се добри,зошто?Кој ја претставува една држава,со која култура,навики,историја,вера,малцинства,и многу др.фактори.Македонија е супер држава само народот е сеуште ...... не сакам да почнам со навредување .

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Никогаш нема да ги разберам луѓето што си ги сликаат сликите и кафето додека учат, па ги лепат по мреживе. НИ-КО-ГАШ.
Што сакаат да кажат не ми е јасно? „Еј ти, таму, пред мониторот, види ме, еј, гледај, учам. Учам еј. Всушност не, јас се сликам и се преправам дека учам. Битно е вие да знаете колку јас сум вреден“.
Периодов константно се прашувам што е со потребава на луѓево да бидат одобрени од некои тотално неважни личности? Издигнување на его можеби? Тоа е.

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
сдк... скролаш по ѕидот... (муабетот од погоре)... види ме учам, види ме со Аудиот од тате, види ме вреден сум му помагам на Димче за дрвата, види ме со кучето... (во позадина скапа тазе направена куќа)... и ооопс ќе му пиши некоја спонзоруша. И тие дечки се свесни дека не ги бива за ништо, но ете на лажиочи ќе се продадат некако и тие...

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Море и "учат" и "ручат" и "кафе пијат" и "деца чуваат" и "се сончаат","коси наназад фрлаат"(па капки вода расфрлени,наводно спонтано,а сликата се погодила по стоти пат сликната).
Море и депресии расрлани низ зидови,со песни и статуси.
Па се чувствуваме среќно,па тажно,па РИП ови....
Па мајките ги поздравуваат вредните ќерки и обратно...им нема крај на човечките мозоци.

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
сдк... а го познаваш во живо... Човекот е со двете леви, на школо уште од чичите што немал кец, опериран од чувства и емоции... Осет за животот ко слон в стаклата. поткуплив и глупав - мајка му би си ја продал за лижевче... Си глумат „банда“ со другарите, „браќата“... Машки фуфици, изведуванти... само што не „си уживкаат со прцлињата најубај“ туку „се на утринско кафе со браќата после пијанство“

Не ми глуми хардкор, глуп си ко трактор...

едит: многу мина си познав со темева, смешни животи...

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
сдк... па-па! Отидов на работа... Вие уживкајте си на форумов, сварете си чајче и не излегувајте од дома ако не морате... ;)
Ајде...:*

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@MissChievous, @Saladin (те тагнувам пошто веројатно се согласуваш со МисЧивас)

Јас стварно не планирав да тера муабетот накај политика, стварно далеку од тоа. Муабетот ми беше да прашам за една реченица која што многу често ја слушам. Еве нека не е државата, нека биде „Градот е супер, ама народот не чини“. И пак истите прашања би ги поставил само што наместо „држава“ ќе фигурира „град“.

И еве пак ќе прашам и ќе напоменам дека не сакам да се тера кон политика, не ми е ни целта политика.
Што значи реченицата „Градот/Државата е супер, ама народот не чини.“? Јас навистина не ја сфаќам смислата на оваа реченица и барам некој кој може да ми ја објасни. Еве ако добро паметам @JaMi ја употреби во темата на outrider „Култот кон постарите“, па ако може да ми објасни што е тоа што во еден град или држава е супер, а постои независно и изолирано од народот кој живее таму?