Па нели тоа е типичен балкански маж...а ти не спаѓаш во таквите...или се премисли?Им треба стопан, маж...цврстина и насока...
ама не овчарски пес и чувар...
Им треба стопан, маж...цврстина и насока...
ама не овчарски пес и чувар...
Тие да биле жени ќе сакале мажи... ама не му е пишано изгледа...А со лезбејките што правиме? И тие се жени, колку и едната да преземе улога на маж.
Жената значи...
...........
........................ерм, многу?
Ај да не се мачиме, преименувајте ја темава во „Улогата на жената“, и онака мислењата се во тој контекст.
Не те разбрав баш...зашто некако си ми контрадикторен...Не правиме муабет во какви спаѓам, туку во случајов бранам теза дека поимот маж има одредени карактеристики на екстровертна стабилност, кои најчесто жените ги редуцираат самите откако ќе станат мајки. Стопан не значи чувар, туку во контекст на припадност... Сеуште држам до ставот дека жената чувствува потреба да припаѓа на некого. Таа теза стопроцентно ја имам потврдено во милион случаи. Тоа е женски инстинкт на водење на животот.
Јас познавам „луѓе во годнини“ кои жена му го варала години у назад, а тој си играл СТОПАН! Оф мори мајко
Пеперутке, ме свати сеа што кажував?
Секоја жена има потреба некому да му припаѓа, во позитивна смисла. На младите девојки им треба време тоа да го спознаат. Припаѓањето не е во смисла на контролирање, љубоморни сцени, апсолутизам, малтретирање итн. Таа треба да се почувствува дека е сакана, посакувана , почитувана, заштитувана, нежно потчинувана....
ако рекол дека е жената „плодното тло“ тогаш со тоа потврдил дека нејзиното значење е далеку поголемо од тоа на мажот, оти без плодно тло, предиспозициите се ништо посебноЛошата работа е што во филозофијата на доцниот среден век покрај многу од учењето на Аристотел за распределувањето и за тоа дека чулата се супериорни над идеите (нема вродени идеи), е превземено и учењето кое самиот филозоф го истакнувал а тоа вели дека мажот е активен и дава додека жената е пасивна и прима. Сите предиспозиции кои малото бебе ги добива ги наследува исклучиво од таткото, додека жената е само „плодно тло“.