Храброст е...

Lele-

Староседелец
20 октомври 2012
2,296
2,383
1,153
Skopje
Веќе неколку дена гледам една тема кај колумните Храброст, ја немам отворено но ми текна една интересна да речеме игра. :) Што за вас е храброст?
На пример за мене храброст е да се измочам на сред плоштад по сред бел ден. :giggle Нормално никогаш не би го направила тоа, или храброст е да му речам на шефот дека е сељак или да плукнам цајкан у фаца итн. Се надевам ме разбравте и мислам т.е бар до сега што го листав форумов не сретнав нешто слично но доколку има администрацијата си ја знае работата. ;) Па да почнеме.

Храброст е да се возиш цел ден во автобус и да не те фати контрола :)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Горенаведените примери повеќе потсеќаат на лудост.
Да се измочаш на сред плоштад не е храброст туку глупост.
Незрела работа.
Порано,момците од кај мене од маало(на 15-16 год.возраст)беа храбри да стојат пред воз кој возеше со 150-200 на саат(од прилика е брзината кажана не знам точно)и на 5м од него да скокнат на страна,па некои и го завршија својот живот на "храбар"начин.
Храброст е да кажеш НЕ,на глупоста без разлика што другите кажуваат.

Lele-

Староседелец
20 октомври 2012
2,296
2,383
1,153
Skopje
Се согласувам со тебе но во моментот на тие примери ми текна, а и секој храброста на свој начин си ја доживува.
Иначе бар нашиве возови 150-160 на саат од кога се памтам не кренале но колку и да е, тоа богами е храброст па и лудост да си го изгубиш животот за глупост. Како и да е нека им е лесна земјата на тие што починале

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Davy Jones

Нов член
4 јануари 2014
7
6
3
26
Храброст е да му кажеш на полицаец додека ти пишува казна: Јас ќерка ти ја скинав, а не па казнава! :cool: