Сакам да кажам/Сакам да прашам

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Сте имале некој со кого сте се осеќале помалце вредно, па и лошо во негово присуство?
Некој кој ќе ве замара со "тоа не се изговара вака, ова не се пишува така, вака е правилно, така е правилно" и уствари цело време што сте го поминале со него, пазите да не изговорите нешто што не се изговара така, или да не му напишете некоја граматички неточна реченица? И цела дружба уствари паѓа во вода, пошто никој не би сакал на секое да пази што зборува и што прави.
Просто немаш простор да си бидеш свој.
И останува прашање, дали јас сакам да бидам со некој каде што не можам да бидам своја?
Ако сте немале вакво "совршенство" во друштво, не ви ни го посакувам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Aleksis, alba and Saladin

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
НАУЧИЛ ВОЛКОТ ДА ВИКАТ КУКУРИКУ,СЕ СКРИЛ ВО ШУМАТА И ПОЧНАЛ ДА ВИКАТ,СЛУШНАЛА ЛИСИЦАТА ОШЛА ВО ГРМУШКАТА И ВОЛКОТ ЈА ФАТИЛ И ЈА ИСКИНАЛ ОД Е**ЊЕ И РЕКОЛ ЗНАЕЊЕТО Е СИЛА,ЗНАЕЊЕТО Е МОЌ, УЧЕТЕ СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ!!!
Проект на Влада на Република Македонија !!!

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and TheQueen

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
И додека деца се борат за образование, други си одржуваат натпревари во тверкање (кој дебилен збор) и даваат пари за „најраспеан/растресен задник 2013“.

Ако има кај нас, ќе го пријавам комшијава. Многу упорен дечко е. Кога ќе се заинати со една песна, цел ден истата ја врти на рипит, па веќе не знам ни дали навистина ја пушта или мозоков мој си поигрува. Складно со времево - Still loving you од Скорпионс, зашто на атмосферата надвор ѝ фали повеќе меланхонија.
И дури пишувам, идемо рипит #43, па нек се угоде.

А у меџувремену, нико није сигуран, што би рекле неверојатнине детективи од прељубницине. Сѐ што ќе кажете може да биде искористено против вас на суд. (nod)

• Ми се допаѓа
Реакции: Boyle and TheQueen

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Ми боди очи нечие мислење напишано со caps lock.
Зебро или ЦБ, сепак убава вечер. Челси ги растур Вест Хем со 3:0. Лампс два гола, Оскарчо еден.
London is Blue!

• Ми се допаѓа
Реакции: alba

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Сакам да кажам дека е лошо кога вака на „поодминати“ години ќе се присетиш на лудориите. Ти наидува во телото истата сила и истата желба, ама условите се други, ситуациите исто, приликите да не зборуваме...
Сакам да кажам дека е лошо кога во глава ќе создадеш филм, а потоа реалноста ќе ти се удри од глава.
Цел ден си мислам на моето тинејџерско доба, извидничките акции, дружбата, логорските огнови и за да е чувството зголемено, си ја најдов песната што ја пеевме на фамозната акција во Алексинац Србија.
Ах, времиња....

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Господе, брате.
Другиот пат ко ќе ми праќаш нови колеги, те молам нека бидат малку попаметни.
Во понеделникот му кажав дека сме пет дена трета смена. денес пред завршување на смена му кажав дека сме втора смена в понеделник. Утрово таман сум заспал ми ѕвони на телефон и ме прашува кога сме на работа. му кажав дека сме в понеделник.
Сега пред малку го пуштам телефонот и ми порака со 52 пропуштени повици. Се пуштам на фејсбук, таму порака: Бобан, вечерва да не сме на работа?аааааааааааааххххххххххххххххггггггггггг

• Ми се допаѓа
Реакции: TheQueen