Сакам да кажам/Сакам да прашам

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Абе, постои книжара Магор и ако да, каде се наоѓа?

Кафе-книжара да, ако е тоа што бараш тогаш карши соборна во тие зградите кај авотбуската што е. Мало местенце е, прашај некој таму сигурно ќе ти каже.

Edit>>>
34qo45g.jpg

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Седам на кафе и слушам муабет.
Една девојка наџинџорена до бесвест, истата и центар пажња.Се фали како она успеала во животот.
Кога имала 18 години татко и’ и уплатил за возачка и за нејзе нормално:
-си положив од 4-ти пат лабаво онака без напињање.После фала богу значи ми купи кола, значи немав шо да возам за џабе ли сум платила толку пари за возачка за да немам кола? Побогу.Малце шетавме повеќе низ салони натака навака и сакав Форд Мондео. Значи си влегов во колата и уше коа влегов му кажав значи оваа кола ја сакам друга нејќам, ајде одма да ја запалам да одиме накај дома.И немој многу да мрчиш зашо шо? Положив за кола уште да не можам да си одберам шо кола јас ќе си возам?
-Значи стариве се хаос!
-И што напраи? Ја прашуваат другарките.
Нишо, сеа си имам своја кола, си возам кај сакам, си се шеткам.
-Работиш? Шо? да работам? Па вајда една ќерка има он, коа ме напраил нека ме издржуе шо.Мала сум, уште сеа не можам да се оптеретувам со такви теми.

Па добро мори ороспиче 22 годишно.Што си спечалила ти сама за да викаш дека тоа и тоа е твое? Јас како што знам, твое е нешто кое што треба сам да го заработиш, а не на туѓ грб.
Утре таа ждерачка на пари на некого ќе му биде девојка/ не дај боже жена.
Е од такви пропаѓа државата.

:zelen
Газда Шмекси што биде со основни непишани правила на културно однесување да не прислушкуваме туѓи муабети и да не се мешаме таму каде што не сме засегнати, да си гледаме прво во својот двор па после во туѓиот а?
И кога веќе прислушкуваш и засегнат што не појде да и кажеш како се заработу и дека преку продавање на недозволени раб се стигнува до газда ете жив пример си ти, каде ичезна твојата хуманост што помагаше на девојчињата по Скопје ...
И нели држават пропаѓаше од други работи како неплаќање данок, итн познати ти се овие раб на тебе нели ;)
Ако сето ова девојчето го прави ороспиче тогаш што си ти ?

Не, туку од такви ко татко и` што чуваат дома пwинцезички и што и да посакаат одма „тато ќе ти купи ќерче, само ти да бидеш среќна“.
Што бидна со она за кое сите се бориме во животот да си дозволиме поудобен живот и на своите деца да им овозможиме тоа што ние не сме го имале тие да го имат ама нели пред се воспитување и култура ?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
:zelen
Газда Шмекси што биде со основни непишани правила на културно однесување да не прислушкуваме туѓи муабети и да не се мешаме таму каде што не сме засегнати, да си гледаме прво во својот двор па после во туѓиот а?
И кога веќе прислушкуваш и засегнат што не појде да и кажеш како се заработу и дека преку продавање на недозволени раб се стигнува до газда ете жив пример си ти, каде ичезна твојата хуманост што помагаше на девојчињата по Скопје ...
И нели држават пропаѓаше од други работи како неплаќање данок, итн познати ти се овие раб на тебе нели ;)
Ако сето ова девојчето го прави ороспиче тогаш што си ти ?
Се се простува на оние што уште како мали биле кадарни да си ги купуваат дури своите пелени.
Родителите ништо не им помогнале во животот,замисли,се сами.(bravo)

• Ми се допаѓа
Реакции: TvojaMine and alba

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
сдп дали некоја има користено фиксатор за шминка и дали е корисен?

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Зошто секогаш кога врне во Скопје е како да се случува крај на свет па сите тргнале со своите автомобили некаде?! Плус пошизички е кога сам се возиш во кола отколку во друштво(facepalm)