Сакам да кажам/Сакам да прашам

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Сеќате се Badgirl кд ти улете у форум сс унапред напишани мислења и само пасте пасте пасте : ))) hhh шалу се
Никој до ск не е имаја такф ентер д рум како њума, мрсесфа некои а у доста спамираш али девојче си е кул
Хепи ти брдеј ју нести факинг бед мадафакинг грл : P

Badgirl

Староседелец
4 јануари 2013
1,477
3,258
1,133
30
Najubaviot grad ------> SKOPJE :D
Сеќате се Badgirl кд ти улете у форум сс унапред напишани мислења и само пасте пасте пасте : ))) hhh шалу се
Никој до ск не е имаја такф ентер д рум како њума, мрсесфа некои а у доста спамираш али девојче си е кул
Хепи ти брдеј ју нести факинг бед мадафакинг грл : P

хеххех секогаш добро расположен парвати.. :D .како може некој мене да ме заборавил? какво влегување сум имала на форумов,долго ќе ме паметат :rofl ...патем ти благодарам уште еднаш :* :*

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and parvati

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
убав ден.... :)

large.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Badgirl

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Сакам да прашам постои ли личност во Македонија која ќе се нафати да направи концерт или нешто слично без делење на гратиси? Имено на неколку места налетав одговорете го прашањето и 10 најбрзи ќе добијат гратиси за мултимедијалното шоу на Игор Џамбазов! Зарем? До тука ли стасавме бре? Па после некој друг ни е крив за се , а не ние. Кај нас попрво некој би дал па и 500 денари за некоја бугарско - српска “пејачка“ отколку 200-400 за македнските ............. Пак има ли човек кој ќе се осмели да го направи тоа?

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Сакам да прашам постои ли личност во Македонија која ќе се нафати да направи концерт или нешто слично без делење на гратиси? Имено на неколку места налетав одговорете го прашањето и 10 најбрзи ќе добијат гратиси за мултимедијалното шоу на Игор Џамбазов! Зарем? До тука ли стасавме бре? Па после некој друг ни е крив за се , а не ние. Кај нас попрво некој би дал па и 500 денари за некоја бугарско - српска “пејачка“ отколку 200-400 за македнските ............. Пак има ли човек кој ќе се осмели да го направи тоа?
Знаеш зашто има гратиси во МК? Затоа што секој музички артист кај нас пропејува пред да се роди. Кога можат штрајкувачи да штрајкуваат за сендвич, можат и македонските пејачи да даваат гратиси. Сепак, македонскава естрада е како шума после дожд. Полна со печурки

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy

Гратисите се најголема причина зошто се толку скапи концертите за сериозна музика. Затоа што „видни господа“ одат на истите поради веќе познатите причини - да бидат видени, без никаква контрибуција на класичната музика, или во превод: - појма немаат што е на програмата и не прават дистинкција помеѓу Бетовен и Бах, не па до префинетост како Лист и Шуман. Затоа веќе неколку години ги баталив овие манифестации, си се тешам со радиото и плочите низ дома.
Летово бев и на оноа со давање на гратис книга во паркот, и слободно кажувам дека тука завршува целата дискусија. Толкава проста раја не сум видел нит ќе видам. А и програмата беше преслаба за да се стави во таква манифестација. Паралела помеѓу предминатата година и сега не треба ни да се прави. Бог и шеширџија.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Знаеш зашто има гратиси во МК? Затоа што секој музички артист кај нас пропејува пред да се роди. Кога можат штрајкувачи да штрајкуваат за сендвич, можат и македонските пејачи да даваат гратиси. Сепак, македонскава естрада е како шума после дожд. Полна со печурки
Во ред тоа е многу јасно , но зарем нема човек кој може да ја наполни Борис Трајковски без гратиси? Од што се плашат незнам. Искрено ваквата ситуација е по концертот на Градски стадион на Тоше, по неговата смрт “концерти“ се сведоа на Колосеум и слични клубови. Плус ако еден Игор е на тоа ниво да се сомнева дека нема да ја наполни Борис требаше да си прави во универзална , а не да даваат гратиси потоа секаде.