Крај на врската и неговите знаци

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Иако често слепо се врзуваме за партнерот, што кога самата врска се стреми кон одење во надолна линија? Дали сте доволно свесни за да ги распознаете знаците кои го отсликуваат нејзиниот неизбежен крај? Или пак премногу сте слепи и не верувате во тоа? Како би реагирале кога еве пример, партнерот почнува да се однесува ладно со вас? Или пак, некоја друга ситуација - се случува нон стоп да ви пререкува без некоја голема причина за истото? Како би реагирале на изненадните раскинувања?
Истотака ме интересира и покрај тоа што многумина не го оправдуваме раскионт преку СМС, како би се справиле ако токму тој начин ни` се случи нам?

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Знаци за прекин на една врска најчесто има. Прашање е колку другиот сака да прифати дека постојат или ќе продолжи да се залажува дека ќе помине, дека не е страшно, дека се случува...
Партнерот кој сака врската да прекине од било која причина, го менува своето однесување, не сака толку чести средби, и оние средби што би се случиле гледа да се пократки, не се јавува толку често, се однесува многу поладно од вообичаено, а често иницира кавги...
Можам да измислам илјада начини за тоа како би реагриала ако тој се однесува ладно, а реално би се обидела само да го затоплам односот и по можност да го вратам на старо...

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and Aquarius

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Најчесто се чувствува тоа.
Чувствата кажуваат едно,разумот нешто друго.
Се ствара ѕид измеѓу,љубовта ја снемува и останува само нешто со налик на пријателство.
Останува залажувањето,како што кажа Марија и надевањето дека можеби ќе биде повторно ќе се најде трагот на љубовта во однос на партнерот(која исчезнала во монотонијата на денот)во себе.
Но, кога ќе ги отвориме очите и престанеме да сонуваме,кога ќе ја погледнеме реалноста во очи сфаќаме дека е крајно време да се крене.
Факт е дека во една долга врска треба многу храброст да се стави крај.
И што повеќе се размислува тоа потешко е.
Знаци има многу,еден од нив е кога единственото топло нешто измеѓу двајцата е топлото јадење на масата.
Кога тишината измеѓу вас постанува неподнослива(а некогаш си уживал во истата),
кога единствената тема на разговор се формалности како сметки,работа итн.
Кога секој еден допир на телото ти се чини така груб,а некогаш не ти било доста од тоа.
Има доста,чинам еден пост би бил малку да би ги опишала сите тие јасни знаци пред кои често ги затвораме очите и да би се предале на надежта дека сеуште е можно да успеете/ме како пар.
Интуитивно знаеш дека е крај,исто како што интуитивно знаеш дека е љубов(кога се ќе започне,така знаеш и кога завршува)само фали храброст да се признае тоа пред себе,а и пред партнерот.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Prashina

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Иако често слепо се врзуваме за партнерот, што кога самата врска се стреми кон одење во надолна линија? Дали сте доволно свесни за да ги распознаете знаците кои го отсликуваат нејзиниот неизбежен крај? Или пак премногу сте слепи и не верувате во тоа? Како би реагирале кога еве пример, партнерот почнува да се однесува ладно со вас? Или пак, некоја друга ситуација - се случува нон стоп да ви пререкува без некоја голема причина за истото? Како би реагирале на изненадните раскинувања?
Истотака ме интересира и покрај тоа што многумина не го оправдуваме раскионт преку СМС, како би се справиле ако токму тој начин ни` се случи нам?

sto te potikna da ja otvoris ovaa tema ??? :)

kako ti bi reagiral ako raskinot e na nacinot kako sto naveden so sms ??
i na kraja kraeva zosto se opteretuvame so nekoi raboti ako ne odat, ima resenie za se ne odi !!! si gledas drug pat i toa barem ti pravi usluga.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
sto te potikna da ja otvoris ovaa tema ??? :)

kako ti bi reagiral ako raskinot e na nacinot kako sto naveden so sms ??
i na kraja kraeva zosto se opteretuvame so nekoi raboti ako ne odat, ima resenie za se ne odi !!! si gledas drug pat i toa barem ti pravi usluga.
Ако сметаме дека со тоа што ни раскинува ни прави услуга,што не сме си направиле услуга на самите себе си претходно?
Ај оти неможеш со арапкса азбука да пишуваш?:zelen

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Ако сметаме дека со тоа што ни раскинува ни прави услуга,што не сме си направиле услуга на самите себе си претходно?
Ај оти неможеш со арапкса азбука да пишуваш?:zelen

a sto ce pravis ako ti raskinal/la zivees ponataka ne e kraj na svet !!!
vo zivotot sve e mozno i na se covek treba da bide spremen ednostavno vo takov svet ziveeme nestabilen, bez vrednosti

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Ако не иде, не иде. Кој степен на мазохизам треба да го поседуваш како синдром, да не забележиш дека нештата се сјебуваат?
Има разлика од минлива ситуација на монотонија, некаков проблем кој ги забавува односите и ги носи на точка за реконструкција и моментот кога едноставно е крај.
А, со сила убавина, не бива нАли.

Мене најинтересен момент од темава ми е раскинувањето по СМС. Уште ли постои тоа како појава која ја практикуваат персони кои имаат над 15 год? :unsure
Он мене СМС, јас следниот ден пцовисана мачка на чергиче пред врата :D да се знае кој го има последниот збор!
Абе ајде :D
Не, најверојатно жива ќе се изедам, дека у листата на бивши имам примерок за у музеј на ендемски видови - Маж без муда.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
a sto ce pravis ako ti raskinal/la zivees ponataka ne e kraj na svet !!!
vo zivotot sve e mozno i na se covek treba da bide spremen ednostavno vo takov svet ziveeme nestabilen, bez vrednosti

Охооо,какви баби и жаби испомеша.
Плус нема арапска азбука,така да,ништо од дискусијава.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Леги раскинаја сс кирилицу и тој е крај на врску, кратко и јасно : ) значи..
Кд тк познаа се кд е крај, боље спор крај на врску, него брз, брз е тј што се памти,изненадно, знаеш ако се вараф а устфари се сакале, доро може и да се сакаф а да се вараф по ново, е тк су скршени срца па типци палци филмови извини ја те сакам погрешиии
А овакој споро кд се познаа крај на љубаф, боље е, нели ?
Приметуе се монотонија у врску и тој прераснуе у размислување за крај на врску, тија су тија знаци