Укради му ја девојката, тој не ја заслужува

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
И после као она е нешто поштена,чесна и добра цура.
Ма немој да ме ј***ш брее

Поштената девојка нема никогаш да рече дека е поштена. Ќе дозволи делата да зборуваат за неа. Her silence will speak volumes.

Конкретно за темава, има девојки кои дозволуваат за бидат "украдени". Зошто мене никој не ме краде? Кога си сигурен во љубовта, сите потенцијални "крадци", ќе ти предизвикуваат едноминутно задоволство на егото и толку. Никогаш нема да дозволиш некој да те украде. Нема крадци, има само луѓе кои си одат доброволно од врската.

И искрено, човек кој ќе дозволи да биде украден, не ни ми треба. Секогаш ќе има некој кој ќе посака нешто туѓо. Сакам човек кој знае да рече не, а не да падне на искушение.

П.С крадецот кој краде од крадец, не е крадец. Нешто што сите крадци треба да го знаат, затоа што денес може да си крадец, а утре да си ограбен.

• Ми се допаѓа
Реакции: crvenkapa and Scars

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Toa што Јами го пиша, во два реда срочено:
Краден го сметаат оние кои не знаат доволно да се внесат во врската и ја запоставуваат другата страна до точка кога таа ќе земе и ќе си ги спакува куферите и ќе си замине за друг.
Тоа што Аркантос спомува дека е секаде исто, статистички и не е во право. Мажите денес се` помалку знаат да и удоволат на една жена, т.е. погрешно настапуваат бидејќи се слепо водени од потрошувачкото друштво кое им диригира нешто што да речеме женската како единка не би се сложила. Холивудската монтажа има голем удел во тоа (мислам се изјаснив слично и во темата за Претерана романтика). Исто како што има преголема пребирливост кај женскиот пол, така и има огромна воздржаност и „папучарност“ помеѓу нас мажите. Крајниот продукт е веќе познат.
А за ова што има да кажеш ?

Епа тоа ми е муабетот. Таа се нуди
а машко како машко не одбива.
И после као она е нешто поштена,чесна и добра цура.
Ма немој да ме ј***ш брее

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Да па и јас верував во сродна душа додека свативме дека не ни се сродни паричниците.Она сакаше лето и плажа и повеќе од романтики во када со шампањ.

дали во случајот важи ако неможеш да ја стимулираш “психички“;) тогаш со паричник (сроден):zelen

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Статистички е точно. Се` до моментот кога и тоа машко не знае како да удоволи на цурата. :D

:D овој од женска преспектива ти е статистиката :D премногу го гледаш Сексот и градот одмори малце:rofl

Епа изгледа тоа докажува дека
гледате девојката што ќе ја имате е
само еблива и ништо друго.А,знам
многу поштени цури што се крш,но покрај себе
имаат лепотан(без мозок) зошто цурата дава,

ама сепак е поштена ко црква.

Саладинке со тебе не се прај муабет како почна да се трансормираш ама мене не ми е јасно какви се тие цури што крш, дават а се поштени ко црква и овој ако не ми одговориш ке идем и ја со тебе и Паско да тражиме гробот на Аце наш :zelen

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Никој не рече дека се поштени како Црква. Тоа сеа ти го поврза со туѓа конотација.

Mesecina

Нов член
11 септември 2013
2
2
3
46
Па ги има и такви што станале парче мебел, облека и трагаат само по добра прилика.
Во секој случај ако девојката може да биде "украдена" тогаш таа не е ни вредна за крадење,
оти никогаш нема да биди нечија, секогаш ќе постои нов крадец, затоа што и од добрата
прилика секогаш има подобра. Материјалните работи не носат среќа, особено не ако главата е празна.

Se poretko naletuvam na luge koi znaat da vrednuvaat, da sakaat vistinski nesta. Se pomalku srekavam parovi koi sekoj den go ziveat za decata, za partnerot a se poveke srekavam ""moderni" luge na koi im e vazen imidzot, koj sto nosi, koj kako se omazil( za kolku bogat, a ne e vazno sto e stoka od covek). Se prasuvam dali ke se smenat trendovite? Koga ke se vratat vistinskite vrednosti, kvalitetnite trendovi na ziveewe, oblekuvawe, odnesuvawe ili mozebi jas sum zabegana.

• Ми се допаѓа
Реакции: Scars and crvenkapa

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
Se poretko naletuvam na luge koi znaat da vrednuvaat, da sakaat vistinski nesta. Se pomalku srekavam parovi koi sekoj den go ziveat za decata, za partnerot a se poveke srekavam ""moderni" luge na koi im e vazen imidzot, koj sto nosi, koj kako se omazil( za kolku bogat, a ne e vazno sto e stoka od covek). Se prasuvam dali ke se smenat trendovite? Koga ke se vratat vistinskite vrednosti, kvalitetnite trendovi na ziveewe, oblekuvawe, odnesuvawe ili mozebi jas sum zabegana.

Гледам дека си нова, прво ќе ти посакам добредојде и се надевам на добро дружење исто така пишувај со македонска поддршка оти ќе те карат :).
Сега да се вратам на темата, напредокот на технологијата, можностите кои ни се нудат, изборот што го имаме ни го олеснаа животот, но не уништија како
луѓе, ретко да се негуваат меѓучовечките односи и секое "дружење" е предмет на интерес. Постојат луѓе што се издвојуваат од толпата, но се малку за да влијаат или немаат волја, како и да е се надевам на подобра иднина и родители кои ќе им ги покажат вистинските вредности на своите деца, а не да ги лансираат како производи на пазарот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mesecina

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Во врска со крадењето потполно се согласувам со Црвенкапа и Јами.
Никој неможе да биде ,,краден,, ако секој сам не одлучи да биде со некого.
Но доста често се користи она како ....Во последно време се се сведува на материјалното?
Ова е во последно време или е од кога знаеме за себе си?
Или пак се работи за нешто сосема трето?
На пример...кога некој не сака трезвено да ги согледа работите и причините па се вади на основа на она дека нештото што го имал до себе го изгубил или нешто што сака да го има неможе,па најлесно ни е да мислиме дека причината е во она материјалното.
Не дека не постојат луге со приоритет кон она материјаното,но сепак ако добро подразмислиме со обострана љубов се постигнува се,но доколку едниот се труди да си обезбеди покомотен живот а другиот чека да му падне од небото,се разбира дека ке се наиде на огромно недоразбирање помегу двајца каде што постоело љубов.
Се извинувам што забегав од темава но гледам дека веке се дискутира околу ова:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and slb_bobo