Мартинки за на рака

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
не ве сваќам и однапред извинете што Ви се мешам во докажувањето од каде постоел обичајов кој сигурно е постар од 2,3 века па дури до тоа да е пагански. Факт е дека на времето, општата популација се иснпирирала и радувала на мали работи и на покажување чест.
Колку и да пробувате не може да стигнете до вистинскиот одговор.

Angiie подариму една на @marik14 за здравје берикет среќа љубов и те молам без декларација за потеклото битен е гестот
Caci вере ис мајн бу д веј

• Ми се допаѓа
Реакции: Marick14, Caci and Selma

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
не ве сваќам и однапред извинете што Ви се мешам во докажувањето од каде постоел обичајов кој сигурно е постар од 2,3 века па дури до тоа да е пагански. Факт е дека на времето, општата популација се иснпирирала и радувала на мали работи и на покажување чест.
Колку и да пробувате не може да стигнете до вистинскиот одговор.

Angiie подариму една на @marik14 за здравје берикет среќа љубов и те молам без декларација за потеклото битен е гестот
Caci вере ис мајн бу д веј
Никаде не спомнав јас дека обичајот е од таму или од ваму. Кажав тоа што знам, дека и во Егејска Македонија го имало овој обичај, што не значи дека ја отфрлам точноста на неговото мислење ниту пак го поддржувам. Тешко е да се утврди каде за прв пат се појавило ова :)

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
немам поим за мартинкиве. Се сеќавам учителката во трето одд ни врзуваше...не го практикувам тоа....

Angiie

Истакнат Член
16 февруари 2012
506
639
93
Си носам јас. Чекам некое штркче или ластовичка да видам па да ја извадам :D

• Ми се допаѓа
Реакции: The_melnicanecot

The puss in boots

Староседелец
27 февруари 2012
221
147
1,043
28
Охрид
не носам мартинка оваа година незнам шо ми текна да не носам :D ама то е.. ај следнаТА година можит

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Јас искрено прв пат слушам за мартинкиве ...И баш се зачудив..никогаш немам носено ...А да не знае некој каде во ск можат да се купат? :D

• Ми се допаѓа
Реакции: cece17

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Сакам и јас мартинка една ќе сака ли некоја добра и љубезна членка да ми подари една? :trepka

Aaliyah

Староседелец
13 февруари 2012
888
1,091
1,093
Скопје
Јас до пред некој ден носев плетена,ама ми се скина и сега немам
Сакам и јас мартинка една ќе сака ли некоја добра и љубезна членка да ми подари една?
И јас сакам мене да ми подари некој :wub

• Ми се допаѓа
Реакции: Гонзо

Dr.Gonzo

Истакнат Член
23 февруари 2012
652
1,916
393
Fukushima
www.gonzo.com
Јас до пред некој ден носев плетена,ама ми се скина и сега немам
И јас сакам мене да ми подари некој :wub
Ништо, да не чекаме сите сакаат а тие што имаат и што плетат сеа се фраери и фраерки сомартинки јас ќе си сплетам сам и за тебе една ќе ти подарам да бидеш фраерка со мартинка :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Aaliyah