Сакам да кажам/Сакам да прашам

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Не ни постоеше.
Само што не сите секогаш и во исто време признаваат.
А тоа е нормална работа.

Човекот е човечки да се предомислува,да менува мислење,исто е и човечки изгледа да го фака правецот онака како што дува ветрот.
А башка и форум е,односно комуникација преку напишани зборови,а кога би се слушнало нечие мислење понекогаш може и ептен да се промени значењето.
Кога некако се претставуваме,нормално е ваљда да и отпосле или да го ,,браниме,,својот настап,кој знае,можеби еден ден ке си се смееме за нешто што порано сме сметале дека ептен добро сме го направиле,можеби пак и ке се гордееме....
Ама никако не ми е сватливо и никогаш нема да ми биде,градењето на мислење на основа на рекла казала муабети,занемарувајки го она што очите ни гледаат.
Оти демек
Будала се приспособува на другите. Паметен ги приспособува другите на себе. А мудриот знае кога да биде паметен а кога будала.
И откако ги има ваквите мисли на претек,сите вежбаме мудрување место аеробик.

комуникација преку напишани зборови...хмм..овде немат такво нешто.
некој дава мислење, ако му реплицираш со цел да го надополниш во нешто и да го искажеш своето мислење и видување, а не да му го смениш неговото..готово, автоматски ти станува хејтер. и така неколку пати ќе се обидеш да развиеш дискусија и ќе си набиеш неколку хејтерчиња и после више нема да ти текне да пишиш.затоа нема слобода и затоа 70% од регистрираните членови ги нема по форумов.кај се? епа никој не сака некој што ни го знае ни го познава, да го омаловажува.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
комуникација преку напишани зборови...хмм..овде немат такво нешто.
некој дава мислење, ако му реплицираш со цел да го надополниш во нешто и да го искажеш своето мислење и видување, а не да му го смениш неговото..готово, автоматски ти станува хејтер. и така неколку пати ќе се обидеш да развиеш дискусија и ќе си набиеш неколку хејтерчиња и после више нема да ти текне да пишиш.затоа нема слобода и затоа 70% од регистрираните членови ги нема по форумов.кај се? епа никој не сака некој што ни го знае ни го познава, да го омаловажува.

Но тоа ваљда не е само овде на овој форум.
Така е и во реалниот живот уствари.
Само што во реалниот живот просторот околу нас или сами си го креираме или одбираме таков каков што ни одговара,а по форумите не е така.
Но нели,ако после секое мало потклекнување се откажуваме,никогаш ништо нема да постигнеме.:)
Кој се ,,бори,,преживува,се адаптира,одбира,понекогаш паѓа па кога станува е ем посилен,ем по мудар,а понекогаш и по модар:giggle

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
абе стаи на фешннн постаќеш лезбејка, сто посто , блазе си ти, колко су јаки
јао кој трбух : )))

не се палам баце на женски јас :cool:
за тоа јас си гледам фудбал место фешн, инаку јас сама са себе сум си фешн :rofl851.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady* and parvati

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Но тоа ваљда не е само овде на овој форум.
Така е и во реалниот живот уствари.
Само што во реалниот живот просторот околу нас или сами си го креираме или одбираме таков каков што ни одговара,а по форумите не е така.
Но нели,ако после секое мало потклекнување се откажуваме,никогаш ништо нема да постигнеме.:)
Кој се ,,бори,,преживува,се адаптира,одбира,понекогаш паѓа па кога станува е ем посилен,ем по мудар,а понекогаш и по модар:giggle

океј, до негде и тука сами си го креираме просторот околу нас.како? сами одбираме со кого комуницираме, кого следиме, со кого дискутираме нели?
ама зошто сме на форум? за да избегаме малку од реалниот свет, ако таму немаме прилика, тука да си го искажеме мислењето.
зошто па тука некој да си лечи сопствените фрустрации на сметка на некој друг.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
+1

a ск виде у тему денес те насмеа

giffffffffffff.gif
[/quote]
сс Милу Кунис ли се друиш а ќутиш, нели сте на одмор : )))

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
океј, до негде и тука сами си го креираме просторот околу нас.како? сами одбираме со кого комуницираме, кого следиме, со кого дискутираме нели?
ама зошто сме на форум? за да избегаме малку од реалниот свет, ако таму немаме прилика, тука да си го искажеме мислењето.
зошто па тука некој да си лечи сопствените фрустрации на сметка на некој друг.

Затоа што секое зошто си има свое затоа.
Не секој гледа на исти работи како фрустрации.
Сите сме различни и никој нема ни обекано дека форумите се ,,измислени,,за да ни помогнат за да избегаме од реалниот свет.
Никој не ни има ветено дека овде ке го доживееме рајот.
Итн итн :)