Сакам да кажам/Сакам да прашам

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Темава да се прекрсти во: Шанк муабети.

Ај да си се испразнам и јас.

Знаеш дека си готов кога си сменал две тастатури за 3 години, а ниедна девојка.....bury me alive....

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
СДП Што се деси со тоа дека ќе стават камери на семафорите и дека ќе се казнува ако минуваш на пешачки на црвено?Има ли нешто такво или јас сум грешка?
Пред некој саат,излегувам да си купам тренерки и доаѓам до пешачки гледам на семафорот црвено за пешаци па си застанувам во групата што чекат.И тогаш гледам еден 'паметен' си минува полека полека,а во истиот момент иде еден џип и нагло застанува.Шоферот си вика да не е он грешка,гледа на семафорот зелено,за пешаци црвено.Му вика : Ало,дечко црвено е!
А овој тивко му возвраќа : Дај не дави. (facepalm)
Значи не можам да сфатам како некои луѓе се понашат како градот да е нивни.Океј е,си реков да не се брза човекот некаде,да не касне или слично,се вртам и гледам човекот ладно си влегува во кафичот на аголот.Е,браво бе!Какви правила бе,како беше она на зелено се оде на црвено се притрчува :rofl

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
СДП Што се деси со тоа дека ќе стават камери на семафорите и дека ќе се казнува ако минуваш на пешачки на црвено?
Ќе ти кажам за септември 2005. Бев прва средно и брзавме со другарите за дома. Беше црвено на раскрница ама немаше сообраќај. Поминавме и од зад дрво ни излегоа двајца џандари. Ни зедоа податоци и другиот ден требаше да се нацртаме во џандарска. Не собраа сите "престапници" и не читаа. Имаше еден претставник од проксима, требаше да ни пуштат филм да гледаме. Не читаат и застана кај мене, ме чита Бобан А. и ми вели, што ти е Никола? Му велам чичко. Не погледна и не пушти. Знам само дека имам досие в полиција за поминување на црвено :)

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Некој да има искуство со колектива важечки се тоа ваучерите или да не одам залудно до Воден :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Некој да има искуство со колектива важечки се тоа ваучерите или да не одам залудно до Воден :)

Имам индиректно негативно искуство, т.е. прикаска од прва рака дека тешко ги имаат заебано. Не во смисол да платат па ништо да не добијат, туку да платат, патувањето да се изорганизира за да после се поебе враќањето назад. Зависи и од агенцијата со која соработуваат.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје

Мислиш за аква паркот? Јас купив ваучер , нареден вторник ќе одам,па ќе видиме што ќе испадне:D Инаку првпат купувам од кај нив,немам искуство.
А за групер немам што негативно да кажам,се си е океј.

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
како што може песна да ме погоди во срце, да ми ги размрда сите чувства, да ме разнежни и да ме направи да посакам нешто толку силно, не може ништо друго. :sreken