Љубовта и разликата во годините

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
после неколку месеци, прво мислење сосема случајно на оваа тема..
идеална разлика? нема идеално, идеално е она што мислиш дека е најдобро за тебе, сами си го создаваме идеалот.
понекогаш таа „идеална“ разлика во моментот изгледа така, но по неколку години можеби и нема да е толку идеална.
мојот став е дека оние преголеми разлики како 10, 15год итн итн се реално нереални,зошто?
еве пример, тој има 30 год, таа 18 океј на неа и е интересно нешто ново, возбудливо, чусвствува сигурност...тој, нормално задоволен сепак таа е 18годишњакиша.гледано од друга страна, нему веќе му е дојдено време да се скраси, да има семејство, а таа? да речеме и дека ќе се земат, поминуваат 10год. тој има веќе 40 а таа 28.што мислите, нема тогаш да и бидат најубавите години од животот а таа веќе ќе има заглавено со 3 деца од кои едното ќе биде 3одделение.не мислите дека вака се прават грешки?
на долгорочни стази, ваквите „љубови“ да ги наречам, не завршуваат славно.затоа паметот во глава! (се што лета не се јаде)
Морам да те демантирам. Всушност ќе те цитирам по втор пат:
разликата е во тоа што дедо ти се оженил на 46год. додека баба ти имала околу 30год. според некои мои пресметки, така да станува збор за сосема различна ситуација, што потврдува дека секој идеал е релативна работа. а и секако треба да се напомене, биле 60те, а не 2013 :)
Релативна работа.... многу убав поим за да ја опише оваа ситуација.
Знаеш ли колку девојки на 18 години веќе се остарени бабици? Без волја за живот и без никаква преспектива?
А знаеш ли колку мажи на 40 години се се’ уште деца кои буквално сакаат да летаат како птица, и се‘ уште сонуваат дека можат да го направат тоа.
Моето мислење е... дека годините немаат врска. Апсолутно никаква. Како што немаат во созревањето така немаат ни во една врска. Се’ зависи од самите личности што се во врската.

Еве мое искуство... јас сум женет со баајѓи помлада жена. Сега за сега функционираме горе долу преубаво, со исклучоци кои ги има и во оние врски кои се двајцата партнери врсници или 2/3 години плус минус.

Bum-Bum

Истакнат Член
3 март 2012
1,126
1,845
423
Еден досаден град
Морам да те демантирам. Всушност ќе те цитирам по втор пат:

Релативна работа.... многу убав поим за да ја опише оваа ситуација.
Знаеш ли колку девојки на 18 години веќе се остарени бабици? Без волја за живот и без никаква преспектива?
А знаеш ли колку мажи на 40 години се се’ уште деца кои буквално сакаат да летаат како птица, и се‘ уште сонуваат дека можат да го направат тоа.
Моето мислење е... дека годините немаат врска. Апсолутно никаква. Како што немаат во созревањето така немаат ни во една врска. Се’ зависи од самите личности што се во врската.

Еве мое искуство... јас сум женет со баајѓи помлада жена. Сега за сега функционираме горе долу преубаво, со исклучоци кои ги има и во оние врски кои се двајцата партнери врсници или 2/3 години плус минус.
А ако не е тајна колку е тоа бајаги помлада и дали кога се земавте она имаше завршено школо кое мислела да го заврши...независно дали е средно или факултет ?

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
разликата е во тоа што дедо ти се оженил на 46год. додека баба ти имала околу 30год. според некои мои пресметки, така да станува збор за сосема различна ситуација, што потврдува дека секој идеал е релативна работа. а и секако треба да се напомене, биле 60те, а не 2013 :)
Нема врска дали се 60-ти или 2013 или 2113, важно е дали е искрена љубов ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Сара.13

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Татко ми секогаш велеше: „ kad odrastes' i razmislis' , razumec'es' “ ;)

не значи дека секогаш се се врти околу годините, како што кажав релативна работа е, ако имаш(ништо лично) 30год. плус од мене не значи дека подобро и посвесно размислуваш. затоа апел до сите, оставете ми ги годините, гледајте ме и доживувајте ме како личност со мислења кои за некого ќе бидат добри за некого не. :)

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
не значи дека секогаш се се врти околу годините, како што кажав релативна работа е, ако имаш(ништо лично) 30год. плус од мене не значи дека подобро и посвесно размислуваш. затоа апел до сите, оставете ми ги годините, гледајте ме и доживувајте ме како личност со мислења кои за некого ќе бидат добри за некого не. :)
дадов само пример дека не си во право и дека може да функционира и таков брак. А секако дека и годините си го прават своето, односно повеќе години, повеќе видено и искусено. А и зрелоста си доаѓа со годините ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
дадов само пример дека не си во право и дека може да функционира и таков брак. А секако дека и годините си го прават своето, односно повеќе години, повеќе видено и искусено. А и зрелоста си доаѓа со годините ;)

океј почитувам мислење секогаш, тоа си е твое мислење :)
а тоа со зрелоста хммм...има луѓе што не знаат да го живеат животов, немаат никакви искуства...исто како што ти имаш врсници на кои никогаш не би им ги дал годините што ги имаат, така имам и јас :)

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
океј почитувам мислење секогаш, тоа си е твое мислење :)
а тоа со зрелоста хммм...има луѓе што не знаат да го живеат животов, немаат никакви искуства...исто како што ти имаш врсници на кои никогаш не би им ги дал годините што ги имаат, така имам и јас :)
Тоа е веќе друга тема, а инаку на форум секој си го искажува своето мислење и нема лутење доколку е се пристојно и без навреди :) ... така што, уживај си ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Сара.13

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
А ако не е тајна колку е тоа бајаги помлада и дали кога се земавте она имаше завршено школо кое мислела да го заврши...независно дали е средно или факултет ?
Не е тајна, тоа баајѓи е скоро 7 години.
Факултетот го остави во мирување, од септември продолжува пак.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum