Сакам да кажам/Сакам да прашам

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Не поднесувам песимистичко меланхонични луѓе. Ич! Постојат денови кога се осеќаш даун, постојат и денови на мржња, денови кога ти си мрзешникот од околината и ок е. Се поднесува додека не премине во денови и месеци. Се` што е со растеглив рок еден ден ќе пукне.
Затоа не се диркаат туѓите нерви, чисто ради себе.

Верувам дека е трауматично искуството кога ќе те заебат, ќе ти ја уништат (само) довербата или козматичарката ќе ти остави заборавен влакнест круг, па фино си зимаш дома чупалица и работиш на случајот.:cautious:

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Да ве прашам нешто, кога вадите заб, после колку време може нормално да продолжите со јадење на таа страна? Неколку дена, недела - две? :^) Отприлика колку му треба на местото да заздрави?

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Да ве прашам нешто, кога вадите заб, после колку време може нормално да продолжите со јадење на таа страна? Неколку дена, недела - две? :^)Отприлика колку му треба на местото за заздрави?

ми вадеа 6ка неодамна, за убаво заздравување околу 5-6 дена, ќе се затвори раната и по третиот ден ама ќе биде ранливо местото... најубаво на таа страна да јадеш после 5тиот ден..

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Да ве прашам нешто, кога вадите заб, после колку време може нормално да продолжите со јадење на таа страна? Неколку дена, недела - две? :^)Отприлика колку му треба на местото за заздрави?

Во принцип, ако не те боли, јади си на таа страна. Језда можеш ден/два помека и течна храна да јадеш повеќе, сепак е еден вид на рана.

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Во принцип, ако не те боли, јади си на таа страна. Језда можеш ден/два помека и течна храна да јадеш повеќе, сепак е еден вид на рана.

Не смее да јаде на таа страна, ќе и се насобира дупло повеќе храна и потешко ќе и биде за чистење на празнината и со секое чистење само ќе ја обновува раната. Плус, ако се насобере храна во раната, освеен што лошо мириса, може да предизвику дополнителни непријатности.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
СДК распустот како да ми почна, секој ден писмени, испрашувања, а јас иче не замарам, па знам англиски, и изговор подобар од профсорката. :giggle
Не знам веќе кој ден по ред едвај заспивам...

Имајте убава вечер

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Не смее да јаде на таа страна, ќе и се насобира дупло повеќе храна и потешко ќе и биде за чистење на празнината и со секое чистење само ќе ја обновува раната. Плус, ако се насобере храна во раната, освеен што лошо мириса, може да предизвику дополнителни непријатности.

Јас од искуство си кажав. Очигледно сум имала среќа при моето незнаење. :zelen

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Јас од искуство си кажав. Очигледно сум имала среќа при моето незнаење. :zelen

Не дека јас нешто многу знам, туку ете случајно и јас извадив заб пред 10тина дена : )
И затоа сме сите тука да споделиме искуства :D

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger