Да не си патувал со товарен воз случајнo ...Сум патувал на релација Скопје-Битола со МЖ и тоа беше жива катастрофа.. Смрдеше во вагодните дека стари, искинати, на неповетрено, од вецињата се ширеше уште пострашна миризба, луѓето небањати итн.. Ама не знам зошто после се ова пак ми се патува со воз, веројатно зошто уште од мал сакав возови, па затоа не се откажувам од нив.
Пишувај со Кириличен фонт.da ne si patuval vo tovaren voz slucajno ...
има многу проблеми неразјаснети по тоа прашање , ако сериозно гледаме проблемот со нашата железница уште сто години нема да биде решен, почни само од фактот колку време нашите жележничари не се земале плати и се друго ке ти биде јасно ...Пишувај со Кириличен фонт.
Иначе експресот беше што идеше Белград-Солун, имаше и жена од Белград се возеше вика јас повеќе во воз не стапнувам!
Тоа беше кога патував Скопје-Гевгелија.
Железницата работи со загуба заради патничките возови целиот профит и е од товарните што се движат. Имаше најавено модернизација на вагоните, па ако треба и подобро поволни да купат од Јапонија нема да биде проблем..има многу проблеми неразјаснети по тоа прашање , ако сериозно гледаме проблемот со нашата железница уште сто години нема да биде решен, почни само од фактот колку време нашите жележничари не се земале плати и се друго ке ти биде јасно ...
Остај завесите на прозорчињата кај и да е ќе почнат да им се распаѓаат. Патувајте со МЖ и почувствувајте ја Сомаилија дирекно во вашето купе..Колку прашина има во возовите толку нема ни кај мене во подрум. Хигиената им е 0.
ха,ха,ха............ браво мајсторе немам време инаку би подискутирале повеке........... чаоОстај завесите на прозорчињата кај и да е ќе почнат да им се распаѓаат. Патувајте со МЖ и почувствувајте ја Сомаилија дирекно во вашето купе..