Колекции на книги

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Имате ли колекции на книги?
Од кој писател би сакале да имате колекција?
Што ве потикна да имате колекција книги ?

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Од J.R.R. Tolkien имам неколку, би сакала СИТЕ од него да ги имам! :sreken Проблемот е да се најдат. :mad Тој писател го сметам за гениј, ми се допаѓа светот и ликовите кои ги има создадено.
А би сакала и да ги соберам и на J.K. Rowling, интересна ми е приказната за Хари Потер.
И секако, се што има напишано Anne Rice, ги имам Vampire Chronicles во pdf во лаптоп, ама нормално, не е тоа тоа. Ги сакам сите нејзини дела! На хартија! :D

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Selma

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Јас имам неколку колекции дома од моите дома што се купувале многу оддамна. Имам повеќе од Толстој, Димитар Митрев, Катерина-Juliete Benzoni и уште 2-3 колекции.Другите книги сите сепо една.
Јас сега правам колекција од Гијом Мисо ми фали уште една книга која треба да ја докупам, а сакам од Хари Потер-Ј.К.Роулинг.

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed and 990Freak

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
имам една од Lord of the Rings, издание `71ва. ИСтотака и од Николас Спаркс на времето коа се читаа лигави романчиња, колекција од 16те негови книги (од A walk to remember до Last song). Исто и оние лилаковине лектири за 2ро одд. со Шеќерна приказна, Итар Пејо и сл. 6 книги од Коељо, исто коа читав у помлада адолесценција, од Достоевски повеќето дела во син омот, Толстој, Иво Андриќ, една колекција од екс југословенски автори со небо син платнен омот. Ај доста се праев важен.

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead, She and Selma

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Ги имам делата на Софи Кинсела, продолженијата на Купохоличарката.
Трилогијата „Го сакам...“ од Линдзи Келк.
И сите досега преведени дела на Карлос Руиз Зафон (Триголојата на маглата, Марина, Сенка на ветрот и Играта на Ангелот).

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky and Selma

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Го имам творештвото на Толстој- 10 тома, тврд повез, златни букви и црвена лентичка, што речиси во секој втор дом се среќаваат. Всушност не се мои. Беа на татко ми. Сеуште ги немам прочитано. Чекам да почнам да размислувам како зрела личност и да ги прочитам со задоволство.

Од кој писател сакам да имам колекција- не знам, не сум размислувала кој би заслужил толкаво внимание од моја страна.:D

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Мортидо

Староседелец
6 март 2012
1,056
1,575
1,133
Yellowknife, NT, Canada
metatron86.deviantart.com
Од Даглас Адамс имам цела колекција,од Фројд неколку,од Толстој 4,другите околу 70тина книги ми се по една.Сакам од Фројд и Јунг да им ги имам сите книги.Имам Е-Книги цели колекции на српскохрватски јазик,кога ќе имам повеќе пари ќе си ги испринтам.