Закани од бивши

Christina

Нов член
17 март 2013
6
3
3
32
Ако крене рака над мене, тоа е крај на нашата врска, а ако сум глупа да продолжам таква врска и да трпам малтретирања, тогаш сум си самата виновна за тоа. Еве еден конкретен пример: цимерката моја беше во врска со таков кретен, цели 5 години, ама последните 2 типот си зел повеке за право и си ја маваше за било која ситница, а пак оваа цело време се плаши ако му раскине дека ке биде уште пострашно. Ама една вечер ги поминаа сите можни граници, ми прелеа тенџерето и јавување на еден другар, тој му се претстави на фраерот дека е полицаец, му се заканил нешто и фраерот се повлече, сега не ни помислува да се појави во близина на станот.
Значи таквите мажи се силни само на жени, кукавици, а има и глупи жени што тоа го дозволуваат.
За се има решение, ако не се разбира од збор, постои полиција за таа работа

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
^
A што ако и после заканувањето од полицијата типот продолжува ?На таквите...со котек треба да се врати...Па тогаш ке му дојде паметот...
Најверојатно:svirka

Christina

Нов член
17 март 2013
6
3
3
32
ако продолжи и понатаму постојат луге, им даваш пари, ке го сокршат од котек и крај на приказната. Како и да е, најдобро е да не се дозволи да дојде до тоа ниво :)

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Обично сељаците од оваа категорија, значи тепачи, се намирисуваат уште на самиот старт од дружењето, мувањето или најдоцна почетокот на врската. Не верувам дека преку ноќ некој ќе се преобрази во налудничав манијак.
Нормален, разумен човек не може да има вакви биртијашки манири. Муабетот ми е, не знам што би правеле воопшто со некој кој ви покажува такви симптоми на Drama Queen.
Во секој случај, има такви ендемски видови кои знаат да ги прикријат потребите за лупање со тупаница у маса и величење на его, ама има решение за сите нив.
Трагичното е што многу жени се воодушевуваат на такви глупаци, чак и се гордеат на фактот дека бившиот им се заканува.
Не сум се нашла во таква ситуација, ама знам дека сигурно нема да дремам како последно сираче ако некогаш ми се деси.

Значи ако љубовта е слепа, јас сполај му не сум.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Обично сељаците од оваа категорија, значи тепачи, се намирисуваат уште на самиот старт од дружењето, мувањето или најдоцна почетокот на врската. Не верувам дека преку ноќ некој ќе се преобрази во налудничав манијак.
Нормален, разумен човек не може да има вакви биртијашки манири. Муабетот ми е, не знам што би правеле воопшто со некој кој ви покажува такви симптоми на Drama Queen.

И јас мислев вака, се дури не се случи нештото со мојата пријателка, за која што пишав претходно.

Значи, верувај, да го знаеш она машко, немаше шанси да насетиш дека во него се крие такво нешто. Значи фин дечко, паметен, со убав факултет, со убави манири, убав речник... Таков беше се дури не одлучија да се оддалечат. Тогаш како да полуде. Преку ноќ покажа такво однесување, сите бевме зачудени од неговата трансформација. Да не ми беше блиска другарката, ќе се изнасмеев и ќе речев дека нема шанси од него такво нешто да излезе. Дали беше очаен за да не ја загуби, дали не можеше да се помири со фактот дека врската не им е како порано не знам.

Како и да е, насилството НЕ СМЕЕ да се трпи и треба да се бара решение одма.

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Selene затоа реков дека има некои, ретки додуша, ама ги има кои знаат да ги прикријат таквите особини.
Ги покажуваат кога ќе се осетат загрозено, баш како момаков кој го опиша.
Се зависи од девојката, од нејзината разумност да постапи правилно, од нејзината одлучност да му покаже дека не се плаши ( ова сметам дека е многу битен фактор), од нејзината самодоверба.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
многу чести се ваквите да речам сељачки однесувања од дотично персони кои не се ни свесно што прават
на блиска моја личност и се случи ваква ситуација и верувајте јас да бев на нејзино место,ќе заврчече многу лошо
ма и од било која страна ако го гледаме проблемот,и двете страни ги укривувам зошто и двете страни се одговорни за ваквата ситуација
таа зошто дозволила вака некој да се однесува со неа
и од негова страна зошто се спуштил многу ниско за вака да се однесува
заканите постојат обострано,и двете страни се виновни во секој случај

BokoLoco

Нов член
6 април 2013
26
24
3
30
Скопје
Постојат такви агресивно посесивни психопати што не знаат како да ја задржат девојката. Почнува со као глупо му е шо искача со овој или оној и типката место да се побунтува му го прифаќа тоа и намалува излегувања со поблиску другари/ки. После некое време тоа се зголемува и стигнува до забрани, ама до душа и она е делумно крива (ако не и целосно) шо му дозволила така да се однесува. Случај за закани не сум видел/чул до сега, ама за забрани до степен „не може да слушаш таква музика“ или „не смееш да го носиш тоа“ сум слушнал. Тие момаци се устварни длабоко осамени што долго време пред неа немале девојка и страв им е ако ја изгубат дека нема нова да најдат па се задржуваат на таа.

Loner

Активен Член
13 март 2016
340
86
28
Skopje
Сите знаеме дека со сила убавина не иде но човек кога ке забега да го има нешто понекогаш упатува и закани со цел за да го добие тоа.

Познавам многу случаеви кај што ми се жалеле дека доколку му раскинала тој и се заканувал дека ке ја скршил од котек или пак доколку има нов партнер ке употреби сила ако не го остави...
И тие пусти од страв мора да останат со насилникот.

Дали на некому му се случило истово,како би постапиле или што би направиле доколку на некоја блиска пријателка и се случува истото.
Иако кај жените тоа е редовно сепак се случува и жените да упатуваат закани...Поретко.

Што мислите за оваа појава?
Оставам на вас да коментирате.
Може бившата да се заканува колку сака, ама јас затоа не давам 5 пари од причина што мојот нов партнер секогаш има доверба во мене така да сетоа тоа се сведува на јадење салата и свирење тапани

Последна промена од модератор:

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Зарем на некоја и се случило закана ,онаква ако не ме сакаш јас ова јас она ? :) :)
тоа е посебен случај на Машко претежно на кое му е потребна медицинска нега по мене (worried) :cool: