Партнерот е од село...

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Има, ама не се пишува со љ со ЛЈ се пишува
http://www.makedonski.info/show/селјак/м (facepalm)
Забегуваш.
Зборот ми беше да правам разлика дека жителите во селата се селани, а дека има и селјаци(по твое) а тие се од градот или како да правам разлика, сакам да знам?

Инаку јас стрикно ги пишувам со Љ бидејки се многу изгубени во универзмот, и без ЖЕЛБА за образование.
Може така да правиме разлика?

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Има, ама не се пишува со љ со ЛЈ се пишува
http://www.makedonski.info/show/селјак/м (facepalm)
Ама фраерски е да се изговори со Љ
баш само да се знае дека тоа е Сељак, и се знае што се подразбира под СЕЉАК,
додека СЕЛЈАК е некоја поблага форма на СЕЉАК( да би изгледало поцивилизирано демек, а не може да биде поцивилизирано пошто се знае СЕЉАК си е СЕЉАК)
И не постои селјак туку само:
Сељак и селанец:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: goodgod and Arkantos

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Во средно кога бев имав соученичка се викаше Мери. Девојката дојде со 5,00 успех од село Староец(Кичевско). Во прва година отиде на натпревар по Астрономија, освои прво место. Имаше глас од кој ми доаѓаше да плачам кога ја слушав. За патронатот во втора година беше солист а хорот во позадина ја следеше. Немаше предмет по кој не беше пофалена. Најстрогиот професор Ѓуро(постарите Кичевчани ќе знаат што зборам) неа ја викаше „Ти моме ќе блескаш“.
Блескаше до трета година, потоа почина во сообраќајка.

Само ќе ми објасни некој по што беше Мери подолу од некоја врцва од градот која не знаеше да собере 2+2?
И ќе може да ми објасни некој зошто не би можел јас или било кој да посакува да биде со Мери?
Уште пострашно кој бе има право да ме исмејува ако сакам да бидам со таква ѕвезда во врска - и ако сум кабожен да ја освојам?

Забегуваш.
Зборот ми беше да правам разлика дека жителите во селата се селани, а дека има и селјаци(по твое) а тие се од градот или како да правам разлика, сакам да знам?

Инаку јас стрикно ги пишувам со Љ бидејки се многу изгубени во универзмот, и без ЖЕЛБА за образование.
Може така да правиме разлика?
Ете прочитај ми го текстот погоре и ќе научиш да правиш разлика.
Нема врска дете кај живее некоја личност. Поентата е во тоа колку кликер има.
Еве просто прашање: Која корист ако си ти од град? :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Сите ја знаеме разликата помегу сељак и селанец.
Јес да Македонските градови можеби не се којзнае колку ,,напредни,,без театри,кина...
но,во секој случај нудат подобри услови за живот,па нормално е да претставува двоумица во нашата глава што кога парнерот е од село.
на кој и да му се придаде можност да избира каде да живее,негово е правото каде ке избере и грото би го избрале градот
Сељак освен горенаведеното,во последно време ми претставува и човек кој се прави паметен на сметка на она што ке ги превртува зборовите на другите сакајки да се истакне самиот себе си.
Е ј..бига,некаде и ке му успее,но не секаде.

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Во средно кога бев имав соученичка се викаше Мери. Девојката дојде со 5,00 успех од село Староец(Кичевско). Во прва година отиде на натпревар по Астрономија, освои прво место. Имаше глас од кој ми доаѓаше да плачам кога ја слушав. За патронатот во втора година беше солист а хорот во позадина ја следеше. Немаше предмет по кој не беше пофалена. Најстрогиот професор Ѓуро(постарите Кичевчани ќе знаат што зборам) неа ја викаше „Ти моме ќе блескаш“.
Блескаше до трета година, потоа почина во сообраќајка.

Само ќе ми објасни некој по што беше Мери подолу од некоја врцва од градот која не знаеше да собере 2+2?
И ќе може да ми објасни некој зошто не би можел јас или било кој да посакува да биде со Мери?
Уште пострашно кој бе има право да ме исмејува ако сакам да бидам со таква ѕвезда во врска - и ако сум кабожен да ја освојам?

Ете прочитај ми го текстот погоре и ќе научиш да правиш разлика.
Нема врска дете кај живее некоја личност. Поентата е во тоа колку кликер има.
Еве просто прашање: Која корист ако си ти од град? :)
Жал ми е за Мери.

Нема нема корист од мене. Неам појма колку се 2+2.

И заборавив, сељак сум.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не е потребно да извртам ничии зборови.
Целта со сите цитирања итн итн ми беше за оние што се ставаат себе над луѓето кои живеат во село.
Немаат право - според мене, според моја гледа точка, немаат право да потценуваат никого, бидејќи она правило дека луѓето кои живеат во село не се доволно еманципирани веќе не важи, затоа што и во село има нет, и во село има телевизија.
Што дека седиме во град кога по цел ден сме на форум? Му видовме газот на градот... :)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Целта со сите цитирања итн итн ми беше за оние што се ставаат себе над луѓето кои живеат во село.
Немаат право - според мене, според моја гледа точка, немаат право да потценуваат никого, бидејќи она правило дека луѓето кои живеат во село не се доволно еманципирани веќе не важи, затоа што и во село има нет, и во село има телевизија.
Што дека седиме во град кога по цел ден сме на форум? Му видовме газот на градот... :)

Вашите деца и вие,ке го видите доста почесто од оние кои живеат горе во планинските села.
Тие дишат почист воздух,но на кондурите имаат тежина од калта која ја влечат сакале или не.
Не дека во градот нема кал,ехееее.
И во село има луге кои седат на форум и не го виделе селото,од што си наогаат оправдувања од што не им се работи.
На Мери не и фали ништо,но сите оние кои мислат дека е ,,сеедно,,дали живее на село или во град,нека се пресели во селото,можеби таа оција ке му донесе многу решенија за проблемите што ги има во градот.
Селото има позитивни страни,но сепак оној што живеел 26 години во Скопје,нема да му биде сеедно да се пресели во Гавото гевгелиско.
Ама нели љубовта не знае за граници.;)

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Знаеш како велат постарите кај нас , село фали у град живеј :zelen

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Абе нема везе кој од куде е, битно да се сакав, да има хемија меѓу њима :p. Моја девојка е од село. Сг не бш оној од село него нешто како приградска населба(људи бегав од град и идев тамо правив куќе). Едино што е поразлично е тој што неможев да се гледав свак дн, ипак не е на 10-15 минута одење од дома, треба да се плати автобуска карта ово-оно. Али тј читат е дебилски и ја си га мислеше исто ама смени си га мислење откако се запозна сс девојку ми. Такој да тија што нејќев да бидев сс некога дека е од село ич да не се секирате, ја сам сигуран дека тија деца што не су од центар на град и не су добивале увек што су посакале много повише ценив тој што имав него тија уалени деца.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and melpomena