Охридски речник

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
хаха шутраци едни, мислите дек зборвите охридски, а то врска немат....е на пример @parvati„ викат- вонка:zelen абе то по гевгелијски е :D
Иначе се шетат еден чоек покрај езеро со кучето, и го застанвит некој друг и го прашвит: абе брат кучево нападвит?
И овој: е не голман е.
Kitty не петелка- петлица е то, и тој збор е еден од многуте кои при изговор акцентот се редит на Т... значит пеТлица:zelen
Lena чингелаче чикица...во Охрид немат шо немат и немат некој шо не знајт- мојт само да имат снемано, ти да дојш ќе научиш многу работи за себе, шо до сега не си ги знаела...охриѓани ќе ти ги кажат. :D
Дека ќе ми кажат каква сум верувам, хехехехе
тоа познато ми е:)

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
хаха шутраци едни, мислите дек зборвите охридски, а то врска немат....е на пример @parvati„ викат- вонка:zelen абе то по гевгелијски е :D
Иначе се шетат еден чоек покрај езеро со кучето, и го застанвит некој друг и го прашвит: абе брат кучево нападвит?
И овој: е не голман е.
Kitty не петелка- петлица е то, и тој збор е еден од многуте кои при изговор акцентот се редит на Т... значит пеТлица:zelen
Lena чингелаче чикица...во Охрид немат шо немат и немат некој шо не знајт- мојт само да имат снемано, ти да дојш ќе научиш многу работи за себе, шо до сега не си ги знаела...охриѓани ќе ти ги кажат. :D

петлица можит е на охридски, ама по мојот јазик е петелка...ти текнуеееее:mstickle

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
мене ќе ме критикувале скопјанцине, бродот не ти е врзан, ќе ти избегат море еј..
Јас им викам- врзан е само вие не гледате
тие викет не бе не е врзан
море кајче не се врзвит ко кучињана на 1 метро , дури и на кучињана им требит малу место да прошетет а не на бродон.
269295_10200695614133940_1090201601_n.jpg

ак ги зеам еднаш по тимбине да видат како се врзвит кајче, скопјанци едни

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Му се јавуваш на другарти таксист, демек промет да му напрајш;
- Ти: Кај си бе брат, ќе ме земиш кај рампана?
- Тој: Еве бе брат за 2 минути кај тебе сум.

Поминвет 10 минути пак му се јавуваш:
- Ти: Кај се стори бе брат, да те чекам уште?
- Тој: Еве море Рача сум, за 5 минути сум тука, чекај ме!
- Ти: Ај те чекам..

Поминвет уште 15 минути и пак му се јавуваш.
- Ти: Ајде бе брат кај си, замрзнав!
- Тој: Абе носев патници свети наум, сега идам кај тебе..

ГОСПОД ДА ЧУВАТ!!! :zelenhahaha

• Ми се допаѓа
Реакции: Furby

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Дан речет дек сме себични да ја спомине малу и Струга на темава.
Прашање: Шо сакат да биди Струга ко ќе пораснит?
Одговор: Охрид:zelen

И порано на времето од другар Тито ко беше, многу имало вода во езерово и ептен се истеквела во дримон, на стружани почнале пајаци и пијајци да ги јадат и другарон Тито им ветил дека багер ќе им донесит да ги исчистит тие мочуриштата, и ко дошле работниците со багерот, стружаниве го одпоздравувале : добредојде другар багер пфффхахахахах лудница.
А сега пак ко шо е преполно езероно пак им се истеквит во дримон и пак се мочуриште напраени... немат другар тито, немат другар багер, немат шо немат само мочуриште имат хахахаха.