На кого ги кажувате вашите тајни?

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Дали се доверувате на вашите другари/другарки, дечко/девојка, маж/жена, мајка/татко, брат/сестра?
Сметате ли дека ќе останат меѓу вас двајца или одите според тоа : “Ако кажеш тајна на еден пријател,сметај дека и тој има свој пријател“ ?
Колку имате верба во нив?
Дали кажувате се или сметате дека нешто треба да задржите и за себе?

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
На другарите и другарките не им кажувам ама баш ништо. Но тоа не значи дека тие мене не ми кажуваат. Ми кажуваат и чувам се` што треба во мене..ама едноставно не можам се` да кажам да другарите и другарките.
На мајка ми и сестра ми им кажувам се` и знам дека секогаш би ја чувале тајната и не би ја кажале никому. Некогаш и си чувам нешто во себе.. Да не ги замарам останатите :)

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Аууууууу интересна тема..мислам дека некад добро е да кажеш нешто и да го споделиш за да ти олесни али таа народната секој другар има друг другар ми се удре од глава баш пред еден недела..се заебав ко никад у животов :eek..затоа од сеа со друг памет :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
...тајна ако се издаде не е тајна, затој глеам да не ги издавам, а ретко и кажују сфе на сфите,поише би кажаја некоју тајну на некога туј од форум, него на некога другара или колегу

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
...тајна ако се издаде не е тајна, затој глеам да не ги издавам, а ретко и кажују сфе на сфите,поише би кажаја некоју тајну на некога туј од форум, него на некога другара или колегу
мн правилно брат..некад е многу подобро да кажеш на луѓе шо не ги знаеш и неможат да те заебат него луѓе со лично ти се блиски :)..иначе мене ме болеше у цела ситуација шо ми се руши мит за еден другар шо го мислев за еден од подобри другари ако не и најдобар а воедно мислев дека не збори многу многу наоколу али испадна сосем друго..многу ми е покриво за тоа а не за тајната ко тајната..

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
мн правилно брат..некад е многу подобро да кажеш на луѓе шо не ги знаеш и неможат да те заебат него луѓе со лично ти се блиски :)..иначе мене ме болеше у цела ситуација шо ми се руши мит за еден другар шо го мислев за еден од подобри другари ако не и најдобар а воедно мислев дека не збори многу многу наоколу али испадна сосем друго..многу ми е покриво за тоа а не за тајната ко тајната..
Секогаш има некоја „будала“ што ќе те изненади. Треба да бидеш подготвен на се` од секого, за жал.
Инаку во право си, некој непознат повеќе ќе ти помогне и повеќе ќе си олесниш ако преку нет му кажеш се` што ти лежи на срце отколку да му кажеш на некого во живо..и после да те зае*е.

• Ми се допаѓа
Реакции: Hexasto and parvati

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Секогаш има некоја „будала“ што ќе те изненади. Треба да бидеш подготвен на се` од секого, за жал.
Инаку во право си, некој непознат повеќе ќе ти помогне и повеќе ќе си олесниш ако преку нет му кажеш се` што ти лежи на срце отколку да му кажеш на некого во живо..и после да те зае*е.
нема врска ја не сум дрдорко и многу работи си ги чувам за себе..90% не кажувам и не тресам ваму таму..али сеа не знам шо ми требаше да си кажам и немаше ни 24 сата си го каснав јазиков...не рекле џабе старите молчењето е злато..

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and parvati

Elizabeth Bathory

Истакнат Член
13 февруари 2012
353
407
363
Skopje
Не, никому ништо не кажувам , во себе си задржувам се. Само незнам до кога вака, додека не пукнам во себеси ли ?! :spin