Јади бурек со Јанко

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Најдобар или најлош битно со неговата професија добро си заработува и гајле му е :svirka И во денешно време нормално е секој да си се врти на таа страна кај што има корист и пари. Го оправдувам, пошто само од воздух не се живее :sreken барем не тука во Мк.
А од каде знаеме како заработува,има некои факти и за ова?:)
Штом го оправдуваме дали тоа значи дека и ние исто би се понашале за да не живееме само од воздух доколку немаме друг така лесен избор?

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Паметам имаше една ситуација кога весникот вест на насловна имаше на слика девојче од 5-6 години како на некој собир покажуваше среден прст и фоткава ја ставиле на насловна.
Канонада од Јанко и гледачите како девојчето било невоспитано,вакво,онакво,кога ќе порасне каква ќе биде со вакво воспитание додека не се јавија нејзините само не паметам дали беше истата емисија дента или наредната и некако бурекџијава смекна па почна да се вади ова било вака било,а родителот ја кажа правата ситуација како била сликана нивната ќерка и извадена е сликата од контекст во весникот.
Не е само оваа ситуација каде што критикувал па кога станувало густо почнувал да се повлекува во емисијата и да ги извртува работите.
За крај на неговота работа е моментот кога ќе почне да глуми дека е толку трогнат од некој настан што ќе го прочита па ќе каже ПРЕКИНЕТЕ ЈА ЕМИСИЈАТА ЈАС НЕ МОЖАМ ДА ЈА ПРОДОЛЖАМ (патетики)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and melpomena

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Каков став жити се,на времето кога беше на 103-ка критикуваше емисии што имаат телефон со 0 500 (во тоа време во сите емисии бидна мода да се има таква скапа тарифа) па после тоа му отиде на а1 да води таква иста емисија,во емисија на 103-ка викаше дека Латас е ваков онаков а ете сега што се он и Латас.

Во туѓа куќа ти си гостин, не си домаќин ... мораше да прифати на тој начин да ја води емисијата, иначе немаше да добие термин .(почетник беше, не се знаеше каков рејтинг ке добие и нормално кога не си пробиен , ке мораш да играш по туѓи правила.) Кога се проби и кога можеше он да ги диктира правилата, се укинаа тие телефони ... Нели ?
а за Латас, брат Латас тогаш беше сдсм, после се префрли во другиве . Нели ?

Си напишал негова емисија негови правила,па зашто кога има некој предлог кога не му се допаѓа вика на гледачите НЕ МЕ ПРЕШУВАЈТЕ МЕНЕ ИМАМ ПРОДУЦЕНТ СО НЕГО ДОГОВОРЕТЕ СЕ ЈАС СУМ САМО ВОДИТЕЛ ОН Е ГЛАВЕН?

Убаво си кажа, дека не му се допаѓа предлогот .

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Во туѓа куќа ти си гостин, не си домаќин ... мораше да прифати на тој начин да ја води емисијата, иначе немаше да добие термин .(почетник беше, не се знаеше каков рејтинг ке добие и нормално кога не си пробиен , ке мораш да играш по туѓи правила.) Кога се проби и кога можеше он да ги диктира правилата, се укинаа тие телефони ... Нели ?

Не вика дека не му се допаѓа предлогот он ја префрла тогаш топката кај продуцентот демек он треба да одлучи,а во емија кога нешто треба вика дека му се можело да исклучи он бил главен.
Да да за Латас беше тој филмот ама мене не ми е јасно од каде таков религиозен човек како него ги бира луѓето по партија а не тоа дали се човечни или не (иначе кој не знаел Јанко е во тесна поврзаност со списанието Премин ко се занимава со прволсавната религија ако не е и главен уредник чинам)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно

Неморал да прифати,нека почекал друга кука да му ја изреализира емисијата.Штом си држи толу до себе,нели?
Телефоните не ги укина тој,повеке не се користат таквите броеви од причина што лугето почнаа да не вртат на таквите броеви,па ги воведоа нормалните броеви на кои им ја покачија тарифата,но до кога ке се провлекуваат така ке видиме,ми се чини дека засекогаш.
Но дека Јанко ги укина не е вистина.
Латас,кај и да е пак е Латас,исто и Јанко,и Станко.....сончогледите се сончогледи,но има разлика во она дали имаат лице или гон.
Но тоа е веке друга тема.

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Далеку е Јанко од религиозен човек,незнам зошто постојано го вади тоа во емисии.
EDIT:
melpomena,дали за ова збореше во воведот на темата?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Solstice
Ова не го имав гледано,вечерашнава емисија ме потикна за темава,иначе еве кога напиша и за религиозноста на овој водител,тоа е уште една работа значи што не ти се допага кај него.:)

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Едно време имаше и еден речник за гледачите и ги викаше ПАЦИЕНТИ додека еден ден не се јави една жена да го опомени дека гледачите не се пациенти а он да не глуми психијатар на нив (демек така се осеќал кога му ги кажувале маките).

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Solstice
Ова не го имав гледано,вечерашнава емисија ме потикна за темава,иначе еве кога напиша и за религиозноста на овој водител,тоа е уште една работа значи што не ти се допага кај него.:)
Религиозниот дел не ме занима мене,чисто зошто општо религијата за мене е непозната тема. Али тоа не е за тука :)