Јади бурек со Јанко

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Преголема демократија им се дава на водителите
Ироничен сум

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Темата не е за мене,туку си има наслов,

Чекај малце, застани, со мене неможеш да си ги извртуваш муабетите и да викаш дека јас ( во овој случај)ке ги извртувам. Те научивме мели ;)
се вртиш во круг, не си на рингишпил :frantic

Вака сега, нигде не напишав дека ти си тема на муабет во оваа тема, еве ке те цитирам со овој дел од воведот
Доколку некој има желба слободно низ темава нека не информира за нејзините почетоци и ред други работи.
Но сакам да прочитам и некое друго мислење освен моето.
јас те информирав за ред други работи, ти имаше пост со прашања, и рече дека сакаш да прочиташ други мислења, сега испаѓа спротивното - како Јанко си мели,не поднесуваш спротивни мислења, ништо чудно што не го обожаваш ...

емисијата може да е со најголем рејтинг,но прашањето беше дали тој е водител со надобар рејтинг а одговорот е Не.
одговорот не го давам јас туку се она што ми препорача да најдам на нет,можеш да пробаш да го прочиташ и ти.

јас те насмеав, а се читаш ли ти ?
емисија да е со најголем рејтинг, а водителот (кој е единствен во таа емисија) не е ... епа зашто ја гледаат луѓето ? дека им се допаѓа ентериерот во студиото :sreken

како и секогаш не постои твој пост во кој спомнуваш одреден член без да навредуваш.

каде навредив некого на оваа тема, со кој пост ? или во исчекување си, па да си кажеш пред време ?

ајде мели, изврти ми ги зборовите , кажи дека тоа што си го напишала, јас погрешно сум го сфатил ... веќе знам кој ти е следен пост, не си интересна ... дај смени нешто или пробај за почеток да дебатираш со аргументи . Ке видиш многу полесно е така за дебата .

:*

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Чекај малце, застани, со мене неможеш да си ги извртуваш муабетите и да викаш дека јас ( во овој случај)ке ги извртувам. Те научивме мели ;)
се вртиш во круг, не си на рингишпил :frantic

Вака сега, нигде не напишав дека ти си тема на муабет во оваа тема, еве ке те цитирам со овој дел од воведот

јас те информирав за ред други работи, ти имаше пост со прашања, и рече дека сакаш да прочиташ други мислења, сега испаѓа спротивното - како Јанко си мели,не поднесуваш спротивни мислења, ништо чудно што не го обожаваш ...
јас те насмеав, а се читаш ли ти ?
емисија да е со најголем рејтинг, а водителот (кој е единствен во таа емисија) не е ... епа зашто ја гледаат луѓето ? дека им се допаѓа ентериерот во студиото :sreken
каде навредив некого на оваа тема, со кој пост ? или во исчекување си, па да си кажеш пред време ?
ајде мели, изврти ми ги зборовите , кажи дека тоа што си го напишала, јас погрешно сум го сфатил ... веќе знам кој ти е следен пост, не си интересна ... дај смени нешто или пробај за почеток да дебатираш со аргументи . Ке видиш многу полесно е така за дебата .
:*
Машала едни аргументи и факти во твојот пост(bravo)
Аргумент го нарекуваш она што спомна дека водителов е со најголем рејтинг?
Емисијата како емисија јес да грото зависи од водителот како ја води,но знам дека нема потреба да ти објаснувам дека сам не е креатор на истата.
Секако дека ме интересира твоето и сечие мислење за емисијава и водителов за кој ја отворил но тоа нема врска со наводните факти кои ги спомна во твојот пост.
Јас разбирам дека некому му се допага вакво за мене недолично однесување.
Ако толку добро си запазил зошто ја имам поставено темата ке го запазеше и она што беше нагласено.
Она што ме поттикна да ја отворам темата е тоа што сакав да ве запрашам,дали одредени статуи и признаниа се мерило за век и векова за нечија успешност?
Никаде не го успорив неговиот успех,а вадењето на муабетите од колосек го покажуваат самите постови.
А ти можеш слободно да продолжиш низ темава да ме опишуваш мене,а ако не ти биде доволно повели отвори и соодветна тема,може тогаш ке си скрос задоволен.:D

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Кога имам време го следам, не сега, со години ...
Како се понаша или како ја води емисијата , си кажуваат бројките - емисија со најголем рејтинг е во МКД е, од тука и трите златни бубамари!
Човекот си има свој став, претежно друг став негира, затоа и тие што не се истомисленици ги исклучува . Негова емисија, негови правила , во право е кога вика, ако не ти се допаѓам, смени канал, не ти заглавен каналот на Сител .
Ми се допаѓа тоа што се држи до неговиот став, размислува со своја глава и не подпаѓа под туѓи влијанија.
Во врска со политиката , секој граѓанин има право на свој избор, он си го направил тој избор и јавно си го искажува. Многу често знае и да ја критикува работата на партијата за која е наклонет.
Сега нормално е да има критичари и мрчатори , пример кога за еден Меси или Роналдо (кој се убедливо друга класа од сите играчи) има мрчатори, зашто да нема еден тв водител со најголем рејтинг во мкд .
Го подржувам во тоа што го прави, штом го гледаат се повеќе,нека навредува дупло - изгледа ја пронашол формулата за успех во МКД .
Каков став жити се,на времето кога беше на 103-ка критикуваше емисии што имаат телефон со 0 500 (во тоа време во сите емисии бидна мода да се има таква скапа тарифа) па после тоа му отиде на а1 да води таква иста емисија,во емисија на 103-ка викаше дека Латас е ваков онаков а ете сега што се он и Латас.
Знаел да ја критикува работата на партијата која е наклонет:)
Па нели самиот вика дека не е ни од кај едните ни од кај другите;)
Рејтингот според мене не секогаш е мерило за квалитет претпоставувам и дека Џери Спрингер имал јак рејтинг кога идеше кај нас и во Америка?
Си напишал негова емисија негови правила,па зашто кога има некој предлог кога не му се допаѓа вика на гледачите НЕ МЕ ПРЕШУВАЈТЕ МЕНЕ ИМАМ ПРОДУЦЕНТ СО НЕГО ДОГОВОРЕТЕ СЕ ЈАС СУМ САМО ВОДИТЕЛ ОН Е ГЛАВЕН?

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Машала едни аргументи и факти во твојот пост(bravo)
Аргумент го нарекуваш она што спомна дека водителов е со најголем рејтинг?
Емисијата како емисија јес да грото зависи од водителот како ја води,но знам дека нема потреба да ти објаснувам дека сам не е креатор на истата.
Секако дека ме интересира твоето и сечие мислење за емисијава и водителов за кој ја отворил но тоа нема врска со наводните факти кои ги спомна во твојот пост.
Јас разбирам дека некому му се допага вакво за мене недолично однесување.
Ако толку добро си запазил зошто ја имам поставено темата ке го запазеше и она што беше нагласено.
Она што ме поттикна да ја отворам темата е тоа што сакав да ве запрашам,дали одредени статуи и признаниа се мерило за век и векова за нечија успешност?
Никаде не го успорив неговиот успех,а вадењето на муабетите од колосек го покажуваат самите постови.
А ти можеш слободно да продолжиш низ темава да ме опишуваш мене,а ако не ти биде доволно повели отвори и соодветна тема,може тогаш ке си скрос задоволен.:D
Јади бурек му е авторска емисија на Јанко :)

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Јади бурек му е авторска емисија на Јанко :)
Сам си е и продуцент и се?
Не навистина не знам за ова,затоа прашувам.:)
И да е,сепак рејтинзите никаде не го истакнуваат како најдобар водител во Македонија,или грешка сум?

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Единствено што не ми се допаѓа кај Јанко е тоа што никој што до сега му бил соговорник не може да дојде до збор. Као,ќе викне министер,или пратеник,или дипломат,или новинар,ќе им постави прашање и после првото запирање им се убацува во реченица. Што викаш гости ако е за така? Збори си сам. А не дека тоа не го прави и со гледачите понекогаш.
Ова со гасење гледачи го почна кога се собраа многу што му испраќаа директни навреди,и очигледно тоа го изиритира. Ама како што си кажува,негово право,негова емисија,ќе прави што сака. Прљав е,но држи до своето. Затоа и им се допаѓа на многумина. Што не е она класично коментирање на одредена тема,на елоквентен начин на говор.
Како прво кога вика некој во емисија го облака оноа специјалното сако за да биде угледен:)после тоа не е веќе битно што ќе праша зашто и така нема да биде ни приближно емисијата водител-гостин како емисиите на Оливера Трајковска.
Пристрасност максимална,прашања поставува толку неумешно,врти-врти со зборовите што јас се препотувам кога го гледам и навидум глуми дека ќе праша нешто што ете било во интерес и нема бегање мораш да одговориш (бламажа).

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and melpomena

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Сам си е и продуцент и се?
Не навистина не знам за ова,затоа прашувам.:)
И да е,сепак рејтинзите никаде не го истакнуваат како најдобар водител во Македонија,или грешка сум?
Е за продуцент не сум сигурен :) Ама авторска емисија му е.
А од најдобар водител до најгледан водител има разлика. Јанко е најгледан,да. Најдобар не верувам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin, 4FUN and melpomena

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Најдобар или најлош битно со неговата професија добро си заработува и гајле му е :svirka И во денешно време нормално е секој да си се врти на таа страна кај што има корист и пари. Го оправдувам, пошто само од воздух не се живее :sreken барем не тука во Мк.

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN