Сакам да кажам/Сакам да прашам

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Апел: Се молат сите Македонци по една кофа струја да донираат за нашите ценети богати европејски комшии бугари. Кој нема кофа нека донесе во гезве. :)
Вода не донирам за нив ,не пак струја.
Аххх......... СДК времево е убаво за да седиш дома и да се тажиш, посебно после катастрофално претпладне, пладне и попладне !! :place
Чекам да ми пишеш како си помина на Хаваите ама сеопфатно :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
СДК додека врне дожд само можеш да плачеш мирно, а твоите солзи никој да не ги запримети ;)

Јас имам прекрасен извадок за ситуацијава:

Но, ... есен е, љубов моја.
И тебе те нема. Лутам сама низ нашите улици, ги оживувам старите моменти, чекорам на местата на кои некогаш заедно минувавме, ја барам твојата близина низ заборавот, но наоѓам само празнина и плачам.
Плачам од болка, лутина, тага, бес, љубов и горчина. ..
Најпосле, добро што е есен.
Исто како да не плачам, исто како капките дожд да се слеваат по моето лице.

Барем мене ми се допаѓа : )

ZmajChe

Истакнат Член
21 март 2012
937
2,068
93
Јас имам прекрасен извадок за ситуацијава:

Но, ... есен е, љубов моја.
И тебе те нема. Лутам сама низ нашите улици, ги оживувам старите моменти, чекорам на местата на кои некогаш заедно минувавме, ја барам твојата близина низ заборавот, но наоѓам само празнина и плачам.
Плачам од болка, лутина, тага, бес, љубов и горчина. ..
Најпосле, добро што е есен.
Исто како да не плачам, исто како капките дожд да се слеваат по моето лице.

Барем мене ми се допаѓа : )

мммм да.. прекрасно е ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Сдк:
65205_469617183099449_1313481929_n.jpg

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
СДК доста ми е од луѓе кои не можат да видат подалку од ност и што мислат дека целиот свет се врти околу нив. Ми го изврте муабетот дека јас нејзе ја вреѓам, дека е она голема госпоѓа и као демек јас сум успеала со нејзе муабет да праам, епа извини девојко не може така да биде, да беше во право во ред ама кога не си во право не може.