Машки vs. женски

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Добро утро народе.
Не наидов на ваква тема па затоа се решив да ја отворам...
Без навреда до машките немојте да ме мавате со домати заради темава :D

За оваа тема ме потикна разните коментари од машки на други форуми,на фб топици...
Од секогаш ме интересирало ова.
Зошто мажите имаат повеке привилегии отколку женските.
Под ова мислам значи доколку машкото е со 895734564 женски тој е фраер а доколку женското излезе за брз период со двајца таа е к*рва.
Или пак доколку некоја девојка му раскине на момчето тоа за да си ја поврати самодовербата отвара муабети за нејзе.

Мислам дека ме сфативте за што сакам да се говори во темата..
Доколку не ви е јасно ке дополнам.
Поради што е ваквата појава присутна?

П.С.Не негирам дека постојат такви девојки кои се лесни,кои се продаваат за пари или пак дледаат партнерот да е фаца,да има пари и автомобил но ова е веке друга тема за дискусија...

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner and ZmajChe

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Дали навистина е фраер машкото што имало 895734564 девојки? Или пак кога ќе ти понуди нешто, си викаш„Бегај од мене бре, жиголо“ ;)
Светот е подеднакво суров и за мажите и за жените само кој како го согледува нештото.

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner, AnaMi and ZmajChe

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Дали навистина е фраер машкото што имало 895734564 девојки? Или пак кога ќе ти понуди нешто, си викаш„Бегај од мене бре, жиголо“ ;)
Светот е подеднакво суров и за мажите и за жените само кој како го согледува нештото.

Оваа бројка така ја напишав не биди буквалиста :D
Ама жиголо е друга приказна нели?
Колку што знам жиголо оди со стари жени за пари,ако грешам поправи ме.
Но јас не зборувам за тој тип на мажи.
Е збор ми беше машкото ако смени во најбрз рок девојка или е познат по мачо мен никому ништо а жените постојано ги навредуваат:Дали се поштени,ваква е наква е сфакаш што ми е ззбор нели?
Јас на пример никогаш немам налетано на коментар против машко освен ако девојчето не е исфрустрирано :)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Оваа бројка така ја напишав не биди буквалиста :D
Ама жиголо е друга приказна нели?
Колку што знам жиголо оди со стари жени за пари,ако грешам поправи ме.
Но јас не зборувам за тој тип на мажи.
Е збор ми беше машкото ако смени во најбрз рок девојка или е познат по мачо мен никому ништо а жените постојано ги навредуваат:Дали се поштени,ваква е наква е сфакаш што ми е ззбор нели?
Јас на пример никогаш немам налетано на коментар против машко освен ако девојчето не е исфрустрирано :)
Тоа е жиголо да оди со жени за пари, ама како што ги нарече спонзоруши ти дадов и јас таква споредба.
Ајде одговори ми дали ти би била со машко што сменило во 1 година отрпилика 10тина девојки?

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Тоа е жиголо да оди со жени за пари, ама како што ги нарече спонзоруши ти дадов и јас таква споредба.
Ајде одговори ми дали ти би била со машко што сменило во 1 година отрпилика 10тина девојки?

Не јас ама познавам други.

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner and ZmajChe

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Биди сигурна дека ниту една девојка нема да сака сериозна врска со човек на кој неможе да му верува дека ќе и’ биде верен.
Како што ниту еден маж нема да сака да биде со девојка на која и’ имаат направено дупка дури и во мозокот.
И таквиот маж и таквата жена ќе бидат само... привремена забава - барем во очите на оние што го ценат моралот на луѓето.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Arkantos мисљим ако тоа му е матичен број на дечкото, зашо да не е фраер.
Не, сериозно сеа, што се гледа од моја точка ако некоја цура мењала 10 мужи у годината, не мора да значи дека е спонзоруша. Има еден фактор рецимо раскинуење на долга врска и ова му доѓе као ладен туш. Година дена е for christ sake. не е вечност за да биде етикетирана као спонзоруша.
За маж исто важи.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and Arkantos

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Види... ништо не ти е добиено без заслуга. Кога некој имал храброст и желба да биде со толку луѓе, нека си ја плати цената за својата развратност, или нека живее на некое место каде што не збори секоја-за секого :)
Било дали е тоа машко или е женско, за него ќе се шират муабети - и така е правилно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Arkantos мисљим ако тоа му е матичен број на дечкото, зашо да не е фраер.
Не, сериозно сеа, што се гледа од моја точка ако некоја цура мењала 10 мужи у годината, не мора да значи дека е спонзоруша. Има еден фактор рецимо раскинуење на долга врска и ова му доѓе као ладен туш. Година дена е for christ sake. не е вечност за да биде етикетирана као спонзоруша.
За маж исто важи.
Абе спонзоруша неможе да е етикетирана затоа што не оди со дечки за пари, ако оди ќе биде. Ама јас би и’ дал има: Неповолна :) И една иксче ќе и ставам на главичката како девојка со која не би сакал да бидам во кревет.
Таков сум... не сакам да влезам кај што влегле сите, сакам нови и не многу користени простори... :)
И мислам дека и девојките така гледаат.