Лаптопи - генерална дискусија

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
За игри зависи кои, ако се miniclips не е толку проблем.
Ако зимаш лаптоп не земај со процесор Атом или Целерон. Друго е ок. Графичка за игри само ќе ти треба, но мислам дека можеш подоцна да ја ставиш.
Добар лаптоп за основни ствари изнад 22000 е скап. Така да рачунај некаде 17 до 20 000 се ок вака. AMC избегавај, такоѓе и Сет, (од мое лично искуство), Анхоч се скапи ама добри, Нико не знам не сум зел откај нив. Нептун може да имаш среќа.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Radeon графикиве мислам дека ќе ти бркат работа. Со и3 процесор би те фатило најмалце 20000+ .. вака морам Dual Core да ти препорачам за тие пари.

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
За игри зависи кои, ако се miniclips не е толку проблем.
Ако зимаш лаптоп не земај со процесор Атом или Целерон. Друго е ок. Графичка за игри само ќе ти треба, но мислам дека можеш подоцна да ја ставиш.
Добар лаптоп за основни ствари изнад 22000 е скап. Така да рачунај некаде 17 до 20 000 се ок вака. AMC избегавај, такоѓе и Сет, (од мое лично искуство), Анхоч се скапи ама добри, Нико не знам не сум зел откај нив. Нептун може да имаш среќа.

Слушнав и јас за АМЦ затоа и се обратив тука да се распрашам за мислење и впечатоци околу лаптопиве. Си признавам дека сум дупка. Во Нептун наидов на слични цени како АМЦ мада што знам, може дека и друго продаваат па не би преферирала. За Анхоч да, ама како стојат со цени? Плус мислам дека се што имаат е над 20 000?

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Слушнав и јас за АМЦ затоа и се обратив тука да се распрашам за мислење и впечатоци околу лаптопиве. Си признавам дека сум дупка. Во Нептун наидов на слични цени како АМЦ мада што знам, може дека и друго продаваат па не би преферирала. За Анхоч да, ама како стојат со цени? Плус мислам дека се што имаат е над 20 000?
ако ти се даваат малце повеќе пари
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=34375
Овој е совршен.
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=34245
Исто и овој.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
За амц 100 сум сигурен пошо као што наидував на фалинки од дектоп така и за лаптоп. Од Нептун зедов еден лаптоп (иако тогаш тро солен во цена) пред 5 години, еве го сеуште пишувам на него. Му додадов само уште гига рам. Со АМС може да се деси да те заебат да ти пишува на каталогот дека имаш 1 гига рам а внатре да ти стават две 512ки. Шо е минорно за разлика од процесор (да пишува Дуал кор, а внатре Атом). Анхоч се по солени во цени, за i 3ките (дво јадрен процесор со едно виртуелно) ти се изнад 22 000.
Е сеа не знам за AMD. као поевтини се. Нек пише некој со искуство од истиите.

Ете го |o$y(|-|0$0(|@l ти даде добри понуди.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
За амц 100 сум сигурен пошо као што наидував на фалинки од дектоп така и за лаптоп. Од Нептун зедов еден лаптоп (иако тогаш тро солен во цена) пред 5 години, еве го сеуште пишувам на него. Му додадов само уште гига рам. Со АМС може да се деси да те заебат да ти пишува на каталогот дека имаш 1 гига рам а внатре да ти стават две 512ки. Шо е минорно за разлика од процесор (да пишува Дуал кор, а внатре Атом). Анхоч се по солени во цени, за i 3ките (дво јадрен процесор со едно виртуелно) ти се изнад 22 000.

И таа е така за АМЦ .. не му верувам и јас многу али ајде ..
а АМД не би земал никогаш. тоа ми е ужас процесор :D

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
И таа е така за АМЦ .. не му верувам и јас многу али ајде ..
а АМД не би земал никогаш. тоа ми е ужас процесор :D
Значи другаров мој се заебал. Е па коа се брза коа му викав.... Џабе. Брз процесор, слепи бед сектори раѓа:rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Значи другаров мој се заебал. Е па коа се брза коа му викав.... Џабе. Брз процесор, слепи бед сектори раѓа:rofl
Абе види .. има луѓе што многу сакаат АМД .. демек се подобри од интеловите .. али не, за мене не се. Интел си е интел, и не би го сменил за ништо.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево

Всушност ја користам Acer земен од Анхоч со i3 2,4 МHz со 3MB L3 cache и две виртуелни јадра, 4 гигици рам. Во каталог беше 22 000, а јас зи земав и ранец за лаптоп и пошто платив кеш ми дадоа 10% попуст, значи ме фати околу 21 000. E сеа има вградена Intel HD 3000 графичка и за игри и не е баш, ама мене ми брка работа за се`.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Што ви е со игриве бе, видете го мојон (втора страна) горе-доле ист е, ако не и послаб и пак си фурам кантер на него. Сега да, се ми е на low ставено, ама гајле немам. :D

Ех да се разбирав пред година ипол кога го купував лаптов, ко што се разбирам сега (колку-толку). Мекбукце ќе си имав... Што би дала да не ми е 17 инчи аааа ептен ме нервира. :banghead