Лаптопи - генерална дискусија

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Може да се расипе батерија до тој степен што лаптопот сам ќе те предупреди да ја замениш?
Уствари обично системски првин се проверува батеријата и ако наиде на некоја грешка (пример неконстантен напон, лоша ќелија и сл.) самиот те предупредува. А и нормално е тоа после некои 3 години да ти се случи. И едно инфо кое можеби на некого ќе му притреба: батеријата ако сакаш и 3 години не ја користи воопшто, пак ќе цркне.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Уствари обично системски првин се проверува батеријата и ако наиде на некоја грешка (пример неконстантен напон, лоша ќелија и сл.) самиот те предупредува. А и нормално е тоа после некои 3 години да ти се случи. И едно инфо кое можеби на некого ќе му притреба: батеријата ако сакаш и 3 години не ја користи воопшто, пак ќе цркне.

Јас година ипол го користам латопот, но батеријата е постојано внатре. Тоа ми е грешката. Од вчера ми стои црвено "Х" и кога стрелката ќе ја посочам на него, пишува "Consider replacing your battery.". Ако не ја сменам во набрзо време, што може да се случи? А си работи најнормално, се полни и неприклучен лаптопот, издржува батеријата едно 20ина минути.

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Јас година ипол го користам латопот, но батеријата е постојано внатре. Тоа ми е грешката. Од вчера ми стои црвено "Х" и кога стрелката ќе ја посочам на него, пишува "Consider replacing your battery.". Ако не ја сменам во набрзо време, што може да се случи? А си работи најнормално, се полни и неприклучен лаптопот, издржува батеријата едно 20ина минути.

Батеријата ти е веќе аут, сега лаптопот ке го користиш само со полнач,додека не си купиш нова батерија ... јас така го користам скоро две години и ништо не му е ! - Без полнач и мене максимум ми издржува 20мин, некогаш знае сам да се исклучи после 2-3 мин без полнач ... Така да,ако не ти смета полначот, слободно фурај си вака без бтерија .

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Утре задутре ќе купувам лаптоп, па имам избор меѓу ASUS X551CA-SX028D и DELL 2127U. Цената им е горе-доле иста, па некој совет кој да го земам, кој е подобар и зошто, карактеристики, предности... Фала.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Утре задутре ќе купувам лаптоп, па имам избор меѓу ASUS X551CA-SX028D и DELL 2127U. Цената им е горе-доле иста, па некој совет кој да го земам, кој е подобар и зошто, карактеристики, предности... Фала.
Ако планираш меѓу овие два .. тогаш вториот. Мада воопшто не си вредат за парите .. пошо имаат тапа процесор. Таков процесор и HD графика можеш за 18.000 да најдеш.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Го нарачав вториов.
Единствено ми треба за нет и гледање филмови и серии. Зар до толку не го бива?
Иначе само тие два беа за во плаќање на рати.

B

BostonChickagoMkd

Гостин
За игри зависи кои, ако се miniclips не е толку проблем.
Ако зимаш лаптоп не земај со процесор Атом или Целерон. Друго е ок. Графичка за игри само ќе ти треба, но мислам дека можеш подоцна да ја ставиш.
Добар лаптоп за основни ствари изнад 22000 е скап. Така да рачунај некаде 17 до 20 000 се ок вака. AMC избегавај, такоѓе и Сет, (од мое лично искуство), Анхоч се скапи ама добри, Нико не знам не сум зел откај нив. Нептун може да имаш среќа.
Во моментот ми треба лаптоп, еве го линкот (од нептун е)http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=2_24&product_id=208309 дали е барем добар за разговор на Скајп и за играта Minecraft... знам дека е многу ефтин но ќе ме задоволи...