Совети од машка страна за девојките

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
епа зато ти прва ако тој нема сенс :) читај убо чоек :)

не си стајл ни запирка ни нишо...па го сватиф тоа...као немој да се лажете женските да приоѓате први :)
и ме зачуди ;)

• Ми се допаѓа
Реакции: 048

Antares

Староседелец
11 мај 2012
468
413
663
32
Pax Terra
Помалку со тие шминки пудри , мразам кога ке гушнам некоа девојка или партнерката лицето да ми се лепи на нејзиното од пудрата:D:D. Бидите природни со некоја минимална шминка.:D:D:D:
Хахахахах не само мене дека ми смета, повеќето машки обожаваат природна убавина:).
Така отприлика советот би гласел Природно си е природно:D:D:D:D

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Помалку со тие шминки пудри , мразам кога ке гушнам некоа девојка или партнерката лицето да ми се лепи на нејзиното од пудрата:D:D. Бидите природни со некоја минимална шминка.:D:D:D:
Хахахахах не само мене дека ми смета, повеќето машки обожаваат природна убавина:).
Така отприлика советот би гласел Природно си е природно:D:D:D:D

Да беше само лицето. Ја лани еднаш облеков бела маица, си одам дома шо да видам. На рамото 5 кила пудра.

Совет неам некој посебен, освен за ова со шминкиве погоре што пишале.

• Ми се допаѓа
Реакции: KaMa(

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Па вака..сакам да го прашам посилниот пол зошто кога пример машкото знае дека девојката го свиѓа не го направи првиот чекор туку чека на девојката?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Па вака..сакам да го прашам посилниот пол зошто кога пример машкото знае дека девојката го свиѓа не го направи првиот чекор туку чека на девојката?
Оти е п***а у душа.

Најсериозно, јес да сум старомоден, но оваквиот тип на машки ич не ги поштуем. Не сите ги прават, но исто као што и цура која глуми лудило на незаинтересираност и изиграва извештачена дама а у душа е дроља, така и машкото кое не прифаќа да го потегне првиот чекор го сметам за wuss, мочко у пелени, човек кој не знае да покаже и да се докаже себе си.

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip and parvati

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Оти е п***а у душа.

Најсериозно, јес да сум старомоден, но оваквиот тип на машки ич не ги поштуем. Не сите ги прават, но исто као што и цура која глуми лудило на незаинтересираност и изиграва извештачена дама а у душа е дроља, така и машкото кое не прифаќа да го потегне првиот чекор го сметам за wuss, мочко у пелени, човек кој не знае да покаже и да се докаже себе си.
Или пак имаат заостанато сфаќање како и повеќето .Не сакам да звучам глупо,али некои велат е шо ќе и биде на девојката ако го направи првиот чекор.Шо има тоа везе.У врска со тоа сме рамноправни,али кога станува збор за нешто друго жената е само за во кујната и креветот.I don't want to live on this planet anymore.(facepalm)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Или пак имаат заостанато сфаќање како и повеќето .Не сакам да звучам глупо,али некои велат е шо ќе и биде на девојката ако го направи првиот чекор.Шо има тоа везе.У врска со тоа сме рамноправни,али кога станува збор за нешто друго жената е само за во кујната и креветот.I don't want to live on this planet anymore.(facepalm)
Тоа е типично конзервативно сфаќање.
Исто како што тоа кога ќе ги поврзе човек работите ако девојката мора да чека, тогаш по дифолт мора да се мисли дека местото и е во кујна.
Што не мора да значи.

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip and Lepaa

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Да не се „продаваат„ за пијачка или да паѓаат на скапи автомобили и мотори, и да бидат помабициозни еден ден тие да имаат своја компанија, да се борат да бидат претседател на држава или за министерски позиции, да не чекаат само на машкото да направи пари па да имат угоден живот покрај нив :)
Edit: И да не се водат кон тоа дека они се само за во кујна или за во сплана...Не-не не се водете по тие правила. Јас ќе кажам жена може да направи многу повеќе од машко.

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
да не чекаат само на машкото да направи пари па да имат угоден живот покрај нив :)
Една современа, троа паметна и еманципирана жена, верувај дека никогаш нема да чека на машкото да направи пари и таа да ужива. Туку ќе се бори за парче леб заработено со своја пот, макар работела за минималец.
И друго сакав да кажам... Не генерализирај, има и мажи кои чекаат жената да заработи, па да уживаат на нејзин грб.

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Една современа, троа паметна и еманципирана жена, верувај дека никогаш нема да чека на машкото да направи пари и таа да ужива. Туку ќе се бори за парче леб заработено со своја пот, макар работела за минималец.
И друго сакав да кажам... Не генерализирај, има и мажи кои чекаат жената да заработи, па да уживаат на нејзин грб.

Се океј, се сложувам со тебе, до сега така е било, но како што одат работите и генерацииите кои доаѓаат, барем во моето општествено опркужување се такви, па морав да го дадам погоре споменатниот совет, не дека јас можам да издејствувам на некого или да солам памет, но кога веќе ја имаме темата, да си прокоментирам :svirka