Што ако вашите родители не ја одобруваат вашата врска?

ecka

Староседелец
15 јули 2012
7
5
1,003
Дека има и такви кој се послушни овци и како ќе им кажатод дома така играат.
slusajte ne e toa sto mislite ponekogas i roditelite predosekjaat nesto pa poradi toa ne go sakaat vasiot partner primerot sum jas , mojte ne go sakaa deckomi me poducuvaa jas ne gi poslusav se zemav so nego i sega glavata si ja krsam zosto ne gi poslusav sega patam i ne sum srekna so nego a nemozam da go ostavam ponekogas treba da gi poslusate ova e moj sovet..

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

ecka

Староседелец
15 јули 2012
7
5
1,003
Па родителите се тие што ти мислат најдобро.
Кога се гледа од страна најдобро се заприметуваат работите.
Сум се нашла во слична ситуација не дека ми забраниле само ми сугерираа за една моја "врска без врска".
И навистина излезе дека биле во право.Ме оставија сама да си дојдам до тој заклучок.
Најдобро е кога човек сам си свати некои работи.
u pravo si i jas rekov tie predosekjaat nesto ili slusnale nesto vo vrska so nego pa sakaat da ve spasat potpolno te podrzuvam bravo za tebe pozz

• Ми се допаѓа
Реакции: sweetgirl

bellissima

Нов член
13 декември 2012
1
0
1
41
Бевме заедно со мојот бивши дечко 2 години,една од моите најдолги врски а негова најдолга.Неговата мајка ја уништи врската зашто едниствена мана ми беше тоа што бев постара од него 4 години а тоа воопшто на нас не ни беше проблем.Затоа и раскинавме зашто две години не можев да отидам кај него на роденден, слава, обични гости. И пукна на крајот иако во секој друг поглед јас бев ок: образована, вработена, супер карактер, од добра фамилија....но за неговата мајка бев најлоша.И пукна на крајот и раскинавме кажувајќи си навреди од најголем размер.и сега тој ќе продолжи со животот да најде некоја што ќе му одговара на мајка му.Жални но вистинито.Затоа во иднина треба тие работи да се решаваат на почеток.Мене мајка му не ми даде шанса да ме запознае никогаш

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Де бре луѓе,21-ви век сме,зар уште постојат вакви работи? :eek
Никогаш нема да дозволам моите да се мешаат во врската,а ни тие не би се мешале ако знаат дека јас а сакам искрено.И поарно да не се мешаат,зошто не би сакал да избирам помеѓу нив и девојката која ја сакам...Мој живот,мој избор :)

Farfalla

Староседелец
14 февруари 2012
455
1,010
1,103
Зависи за што се мешаат.
Aко им смета на пример дали девојката/момакот доаѓа од сиромашка фамилија, или без родител, или еден лош родител, не е во ред. Има такви што им смета тоа, а има познавам многу добри личности од такви семејства.
Ама ако гледаат дека дотичниот им го прави чедото будала, а тој пусти од заљубеност не може да забележи, тогаш е во ред да сугерираат, да го кажат своето мислење, затоа што сепак единствено тие ни ја пружаат безусловната љубов.
И поарно да не се мешаат,зошто не би сакал да избирам помеѓу нив и девојката која ја сакам...Мој живот,мој избор :)
Значи зборувам за нормални, добри родители, а не посесивни створења. Никогаш не би го направила тоа и да бирам помеѓу некој што ме извел на прав пат и знам секоја една брчка зошто ја добил.
Ако јас знам дека мајка ми и татко ми за мое добро ми зборуваат, ќе застанам ќе се подразмислам малку што правам.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Cool Alonso

Нов член
14 декември 2012
1
0
1
36
Idevme so devojkata 2 godini do pred 5 dena ama bas na godisninata raskinavme problemot bea nejiznite ... se bese ok odese kako podmackano vrska od sonistata kako sto nemozev ni da ja zamislam imase normalno i karanici kako vo sekoja normalna vrska ali se bese ok samo najgolemiot problem se pojavi po 1 godina i 6 meseci od starna na majka i i zabrani da ide so mene niz se so ne pominavme se krievme i red drugi rab pravev se sto mozev da napravam ne se odkazav od nea koa i bese najtesko ali doe momentot koa jas resiv da i kazam da si goresi prolemot doma da kaze deka saka da bide so mene i toa se sluci ja istepaa kako malo dete a devojkata e 20 godini smesno za vaa vozrast i voa vreme roditelot da si go dozvoli ova ...prodolzivme pak se sakame pravevme se so mozeme [ak se krievme jas nemozev da go podnesam toa i i rekov povtorno da razgovra ona me odbivase mi vikase da se krieme jas ne sakav bidejki nema efekt nea sea i zabranuvaat da ide so mene autre koa ke doe red i da si ja zeam togas pa uste poloso ke bide pokusav se so bese do moja strana na kraj devojkata gi poslusa nejzinite i prekinavme poradi taa pricina, da bev nekoj rasipan pokvaren losi roditeli liu bilo so tka i taka, si rabotam zavrsiv fakultet odlicnoe e samo toa fali a saka da bide so mene a nejke da kaze doma dali e od strav ili nz so e rabotava rasean sum nasekade nz so e najdobro mislenje nekoe ? Lighthouse.jpg

crazy girl

Нов член
15 декември 2012
13
2
3
27
jas cesto sum se naogala vo takvi situacii.. nikogas ne gi slusav moite rodileli a na kraj tie sepak bea vo pravo .. jas iskreno zalam sto ne gi poslusav.. potoa jas bev taa sto place bev raznesena i nemozev da svanam nisto .. taka mi se slucuvase 2-3 pati ne slusav nikogo .. a sega e mnogu poinaku sega se kazuvam doma stanav tolku bliska so moite i duri i mojot decko go svakaat iako toj e pogolem od mene 5 godini .. mozbi koga ke go zapoznaat vasiot decko ke imaat poinakvo mislenje moite imaa .. :)

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Многу коментари прочитав дека не ме интересира што зборат моите ке си терам како што јас знам бла бла.Но што ако навистина имаат право?Знам многу случаеви во кои родителите на крајот испаднале дека се.
Да не кажувам сега овде еден пример за таков случај.Да не испаднам озборувачка де.

Fashion.Lover

Староседелец
19 февруари 2015
297
83
628
New York,New York
Најдобро е да се борите за вашата врска и да победи љубовта меѓу вас. Еве кога се фатив јас прво не им кажував, но по една година врската им кажав. Мајка ми не беше никогаш против, но татко ми најголемиот националист ни е во фамилијата. Постојано викаше дека Македонка треба да земе исклучиво. Македонец. Додека неговите родители немаат ништо против никој, дури и со Муслиманка, Еврејка, Будистка итн. да се фатеше. Но подоцна му го видов "патриотизмот" на татко ми, кој и покрај тоа што го направи ми го зборуваше истото. На крај љубовта победи и еве за 5 дена ќе се омажам за истиот тој. Борете се за да успеете.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Најдобро е да се борите за вашата врска и да победи љубовта меѓу вас. Еве кога се фатив јас прво не им кажував, но по една година врската им кажав. Мајка ми не беше никогаш против, но татко ми најголемиот националист ни е во фамилијата. Постојано викаше дека Македонка треба да земе исклучиво. Македонец. Додека неговите родители немаат ништо против никој, дури и со Муслиманка, Еврејка, Будистка итн. да се фатеше. Но подоцна му го видов "патриотизмот" на татко ми, кој и покрај тоа што го направи ми го зборуваше истото. На крај љубовта победи и еве за 5 дена ќе се омажам за истиот тој. Борете се за да успеете.
Толку голем патриот и националист, а зел албанка за жена :)