Неверство

Glorry

Истакнат Член
14 февруари 2012
262
369
63
Јас искрено не би простила неверство,незнам можеби сум премногу горда или достоинствена,ама премногу несфатливо ми е тоа.Што мајка барам со некој кој има повеќе од обичен муабет со некоја девојка.И да го направил тоа без страст онака колку да проба,јас тоа неможам да го знам,така што од таа врска не останува ништо.
А што се однесува до изневерување,сум изневерила и искрено прво многу се каев,ама после ми стана сеедно,секако врската ма крај не успеа.

Marrie

Староседелец
13 февруари 2012
509
803
693
Не би изневерила, и не би простила неверство. Колку и да ми значи тој, кога еднаш ќе се скрши, може да се залепи, но нема да е исто. Зошто би се измачувала? И јас, и тој? Да живеам во недоверба, дали повторно ќе се случи? Се случило еднаш, ќе се случи повторно. Секако довербата ќе биде разнишана, довербата тешко се добива, но лесно се губи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Glorry and drt

Elizabeth Bathory

Истакнат Член
13 февруари 2012
353
407
363
Skopje
Многу ме нервира таа фраза што ја употребувате 21 век е , па што к.. ако е 21 век значи ајде удрете се на живот, сите изневеруваат, па зашто да не и јас, ако се сите расипани и очајни што дозволиле да паднат во искушение ајде и јас таква да бидам -.-
Никогаш не сум изневерила додека сум била во врска, нема ни да го изневерам додека гледам дека нема никаква причина за тоа, а дали ме изневериле незнам тоа а и да дознаам некогаш нема да простам неверство, и немора да значи ако партнерот ме изневерил мора и јас да му вратам со таа мера, па ако е он расипан немора и јас поради него да се правам расипана и проста.

Boyka

Истакнат Член
14 февруари 2012
258
735
93
Skopje
Многу ме нервира таа фраза што ја употребувате 21 век е , па што к.. ако е 21 век значи ајде удрете се на живот, сите изневеруваат, па зашто да не и јас, ако се сите расипани и очајни што дозволиле да паднат во искушение ајде и јас таква да бидам -.-
Никогаш не сум изневерила додека сум била во врска, нема ни да го изневерам додека гледам дека нема никаква причина за тоа, а дали ме изневериле незнам тоа а и да дознаам некогаш нема да простам неверство, и немора да значи ако партнерот ме изневерил мора и јас да му вратам со таа мера, па ако е он расипан немора и јас поради него да се правам расипана и проста.
Bravo ;)

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Имам изневерено и девојчето дозна и не ми прости, рака на срце не ни очекував дека ќе ми прости. Башка и свесно ја изневерив. Мене може ме имат изневерено не сум дознал до сеа :D А ако дознаам прво ќе сакам да ја слушнам причината и дека сум така со помеко срце има шанси и да простам.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Дали сте биле изнерверени,или сте изневериле...Би простиле ли неверство?
Што ако дознаете дека дечкото\девојката ве изневерил\a ?
Дали по чинот изневерување,чувствувате грижа на совест?

Не сум бил изневерен.Бар така јас си мислам.Никогаш нема ни да дознаам.
Сум изневерил, на повеќе пати и искрено не се каам што сум го направил тоа.
Дали би простил? За мене неверството е заривање на нож во грб од некој што би требало да те цени и да го цениш.Сепак, доколку некој е вешт во своето неверство сигурен сум дека исто толку вешто ќе го чува тоа во себе.Така да доколку дознаам секако дека не би простил.
Доколку дознаам дека ме изневерува таа особа во мојот живот не постои.
Никогаш не сум имал грижа на совест од проста причина што секогаш* причина за да го направам тој чин била самата девојка која на било каков начин ме потценила, изневерила, излажала и слично.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

MonnY

Нов член
15 февруари 2012
3
1
1
33
Kicevo
Сум изневерила и сум била изневерена, ама во врска која ми била онака... Сеа имам врска година и пол и не би изневерила пошо мн си го сакам моето мече :) и мислам дека ни тој не би ме изневерил... А кога тоа би се случило, НЕ БИ МУ ПРОСТИЛА!