ами ако те спобрка некое бесно песиште?Среќата е последица на нешто реално и вистинско(постоечко како случки, предмети, личности), а стравот на претпоставки, мисли...
пак е стравот само претпоставка,се плашиме дека ке не касне,а може немаами ако те спобрка некое бесно песиште?
Без разлика дали ќе не касне или не, и дали ќе бегаме или што и да направиме, стравот е само нешто дополнително. Ти и со страв и без страв истото ќе го направиш.ами ако те спобрка некое бесно песиште?
но го чувствуваш, не?пак е стравот само претпоставка,се плашиме дека ке не касне,а може нема
Јас во одредени сучаеви кога те читам тебе се радувам,таа моја срека од мој аспект е објективна и никој неможе да ми го смени тоа освен самата ти во некоја наредна прилика.Но во претходната веке си ме направила среќна.но го чувствуваш, не?
го чувствуваш многу реално
исто како што среќата ја чувствуваш многу реално
а можеби и таа е разултат само на твоја лична претпоставка
односно случката која ти се случува и поради која чувствуваш среќа во дадениот момент, е всушност само твое субјективно доживување
истата гледана објективно можеби воопшто не се случува
ај ке заплачеме сега од среќа штом такаАлелуја, ја откривме топлата вода. Сеа парното ќе го откриваме за да ја искористиме паметно. Ај, отидов да спијам. Повеќе не ми е интересна дискусијата.